Ολυμπιακός: Το ερυθρόλευκο 4-1 ειναι μόνο η αρχή

Ολυμπιακός: Το ερυθρόλευκο 4-1 ειναι μόνο η αρχή

Η διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ "φωνάζει" όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στο "δικό του" ΟΑΚΑ...

Ο Ολυμπιακός που έχει βάλει πλώρη για το Φάιναλ Φορ στο Βελιγράδι και ο ΠΑΟ που την τελευταία αγωνιστική γλίτωσε την θέση του ουραγού στην Ευρωλίγκα. Δύο ομάδες που κοιτάνε αλλού. Ο Ολυμπιακός ξέρει πως μπορεί να πετύχει τα πάντα, ο ΠΑΟ ξέρει πως απέναντι στον Ολυμπιακό δεν μπορεί. Το αποψινό ματς στο ΟΑΚΑ ήταν το τελευταίο «χαρτί» για τους γηπεδούχους, μια ελπίδα για την συνέχεια. Μια νίκη πρωτιάς στην κανονική περίοδο που θα τον έκανε να ανασάνει.

Για τον Ολυμπιακό ήταν ένας ακόμη «τελικός», μια ομάδα που φέτος έχει δείξει πως ξέρει να πατάει γερά και να «τρυπάει το ταβάνι» της. Ο Ολυμπιακός που αν και δεν έπιασε την απόδοση που μας έχει συνηθίσει βρήκε τον τρόπο να περάσει ξανά από το ΟΑΚΑ. Το «δικό του» ΟΑΚΑ καθώς τα τελευταία χρόνια οι νίκες είναι πολλές, ακόμη και στην εποχή Βασιλακόπουλου που δεν έπαιζαν 5 εναντίον 5.

Το πλεονέκτημα βεβαίως δεν σημαίνει απαραίτητα και πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες έχουν σπάσει έδρες. Η φετινή διαφορά όμως Ολυμπιακού και ΠΑΟ «φωνάζει». Δεν είναι μόνο το 4-1 μεταξύ τους έως τώρα. Από εκείνο το βράδυ στο ΣΕΦ που ο Ολυμπιακός κόλλησε, κυρίως από το άγχος, και πρόσφερε μια νίκη στον ΠΑΟ που όπως φαίνεται θα μνημονεύεται ως η καλύτερη φετινή στιγμή τους.

Είναι η εικόνα των δύο ομάδων που «φωνάζει» πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει τάσεις αυτοχειρίας για να χάσει το πρωτάθλημα. Τον νίκησε δύο φορές στην Ευρωλίγκα δια περιπάτου με διαφορές εντυπωσιακές, +19 στο ΟΑΚΑ και σχεδόν 30αρα στο ΣΕΦ. Τον νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου κάνοντας «ντου» στο τελευταίο δεκάλεπτο και από το -9 το γύρισε και το πήρε άνετα. Τον νίκησε και στον «τελικό» του πλεονεκτήματος, επίσης άνετα στο τέλος. Ντέρμπι μέχρι εκεί που «έκαιγε» η μπάλα. Με τα τελευταία 3 λεπτά να έχουν ήδη δείξει τον νικητή. Με την διαφορά των δύο ομάδων, από τον κύριο που στέκεται όρθιος μπροστά στον πάγκο έως τον τελευταίο στο ρόστερ, να είναι ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη. Και κυρίως, μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός είχε σούπερ σταρ τον «σούπερμαν» ΜακΚίσικ που τον «φτιάχνει» ο ΠΑΟ. Ποιος έχει ξεχάσει το ματς που μας συστήθηκε πριν δύο χρόνια με εκείνη την απίστευτη ματσάρα στο ΣΕΦ; Είχε τον Σλούκα έτοιμο όταν χρειάστηκε, τον Βεζένκοφ να «καθαρίζει» παντού και τον Ουόκαπ κομβικό. Μπορεί ο Ντόρσει να μην τράβηξε, μπορεί ο Φαλ να μην τα πήγε καλά στις «αερομαχίες», μπορεί να έγιναν αρκετά λάθη αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα αυτό που ήθελε. Με κάθε τρόπο Ολυμπιακός φέτος, σε όποιο γήπεδο και αν παίζουν, για όποια διοργάνωση. Και η χρονιά τώρα αρχίζει για μια ομάδα που μπορεί να μας σηκώσει στα ουράνια με την δυναμική που έχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ