Ολυμπιακός: Του πήρε αέρα, ψυχολογία, έδρα…

Ολυμπιακός: Του πήρε αέρα, ψυχολογία, έδρα…

Ο Ολυμπιακός με την τέταρτη στη σειρά νίκη έπεισε και τους… άπιστους για την ανωτερότητά του.

Το νταμπλ δεν κατακτήθηκε με το νέο νικηφόρο πέρασμα από το ΟΑΚΑ. Χρειάζονται τρεις ακόμα νίκες, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό που πιστοποιήθηκε, είναι η ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Τέταρτη σερί νίκη, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Και μπορεί να μην δίνει τίτλο, αλλά δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα, για το φινάλε της φετινής περιόδου. Και ο Ολυμπιακός, ναι, μπορεί να κατακτήσει το τρεμπλ. Δεν γράφω περισσότερα για να μην το γκαντεμιάσω!

Η ψυχολογία στον αθλητισμό είναι μεγάλη υπόθεση. Ο αέρας που κουβαλά κάθε ομάδα. Ο Θρύλος με την τέταρτη στη σειρά νίκη, είναι πια το αφεντικό στις αναμετρήσεις με τον μεγάλο του αντίπαλο. Το βλέπεις στα πρόσωπα των παικτών. Λίγο παρατηρητικός να είναι κάποιος, θα συμφωνήσει μαζί μου.

Οι «πράσινοι» ζούσαν για αυτό το ματς. Ήθελαν σαν τρελοί να κρατήσουν το πλεονέκτημα για να ποντάρουν στην έδρα, στα πλέι οφ. Για αυτό το ματς προετοιμαζόντουσαν το τελευταίο διάστημα. Δεν υπήρχε άλλος στόχος.

Ήθελαν να πάρουν ρεβάνς για το Κύπελλο. Εκεί που ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς, έστω και αν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 12. Ήθελαν να πάρουν ρεβάνς για την βαριά ήττα στην Ευρωλίγκα, στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Εκεί που η διαφορά κάθισε εν τέλει στους 28 πόντους και με 101 πόντους παθητικό.

Ήταν φυσιολογικά τα θέλω του Παναθηναϊκού. Για ντέρμπι αιωνίων μιλάμε. Άλλο θέλω, άλλο μπορώ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ΟΑΚΑ και το πλεονέκτημα έδρας και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Ακόμα και να έχανε, πάλι το ίδιο θα πίστευα. Γιατί είναι ποιοτικότερη ομάδα, έχει καλύτερους παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή.

Τον Γιώργο Μπαρτζώκα δεν τον μάθαμε… χθες. Προπονητάρα ήταν, είναι και θα είναι. Απλά φέτος μπορεί και ελέγχει τα συναισθήματά του. Δεν θολώνει και αυτό είναι τεράστια υπόθεση για την ομάδα.

Όπως τεράστια υπόθεση είναι οι τέσσερις σερί νίκες. Πρώτα για τους παίκτες, που μπορεί να παίξουν στα ματς με την Μονακό με άλλον αέρα, χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες. Και ναι, θα είχαμε από αυτές, αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε. Όχι τεράστιες, αλλά θα είχαμε. Γιατί ζούμε στην Ελλάδα και όχι στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ…

Οι πρωταγωνιστές…

Σε νίκες επί του Παναθηναϊκού όλοι προσφέρουν. Έτσι βλέπω εγώ τα πράγματα. Απλά κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Τρεις παίκτες ωστόσο, αποτελούν σταθερές αξίες.

Σακίλ ΜακΚίσικ. Είναι ο μοναδικός… ταύρος που αγριεύει βλέποντας πράσινο χρώμα. Με το πού πάτησε το πόδι του στην χώρα μας, συστήθηκε στον κόσμο με μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Και ειλικρινά δεν θυμάμαι ντέρμπι που να υστέρησε. Φέτος είναι κομβικός και στις τέσσερις νίκες, Είναι τεράστια υπόθεση να υπάρχει στο ρόστερ παίκτης, που σε αυτά τα παιχνίδια να μην λυγίζει.

Κώστας Σλούκας. Μπορεί να ήταν άστοχος, αλλά εκεί που έπρεπε τα έβαλε. Στο 30-24, με πέντε δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να ξεφύγουν. Και στο τέλος ήταν εύστοχος στις βολές. Εκεί που η μπάλα είναι βαριά.

Σάσα Βεζένκοφ, ο τρίτος σωματοφύλακας. Δύο φόλοου, δύο νίκες. Ένα στον τελικό του Κυπέλλου και ένα στο διπλό πρωτιάς ΟΑΚΑ. Σε πέρα για πέρα κρίσιμα σημεία. Προσθέστε το κρύο αίμα στα τρίποντα και το νέο νταμπλ νταμπλ. Είναι ηγέτης και το δείχνει.

Τόμας Γουόκαπ. Ναι δεν έχει κάνει την σούπερ σεζόν, ωστόσο είναι κομβικός στο παιχνίδι της ομάδας. Θυσιάζει το κορμί του, παίζει άμυνες, τα βάζει με πιο ψηλούς και δυνατούς παίκτες στις αλλαγές και αν για το καλό της ομάδας δεν πάρει σουτ, δεν πρόκειται να γκρινιάξει.

Στον τελικό του Κυπέλλου, όταν οι συμπαίκτες του ήταν άστοχοι, πήρε αυτός την μπάλα και την έβαλε στο καλάθι. Το ίδιο και τώρα. Πέτυχε 11 πόντους, ο ένας πιο κρίσιμος από τον άλλο. Και σε βραδιά, που ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα από το μεγάλο επιθετικό του όπλο. Τον Ντόρσεϊ…

Τώρα η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, για τα παιχνίδια με την Μονακό. Τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ