Η Βιγιαρεάλ «έφτυσε» στα μούτρα τη European Superleague

Η Βιγιαρεάλ «έφτυσε» στα μούτρα τη European Superleague

Η Βιγιαρεάλ δεν έτυχε. Πέτυχε. Και μπορεί να βγάζει τη γλώσσα σε όλους αυτούς που επιχείρησαν να κλέψουν τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου.

Για όλους εκείνους που με «τη μαγκιά τους και τον παρά τους» θέλησαν να αλλάξουν το τοπίο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για όλους εκείνους που επιχείρησαν με το έτσι θέλω να διώξουν κάθε έννοια ρομαντισμού από το ομορφότερο άθλημα του πλανήτη. Για όλους εκείνους που απειλούσαν Θεούς και Δαίμονες πως θα πάρουν μια δική τους μπάλα και θα παίζουν μόνοι τους, ώστε να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι. Θα υπάρχει πάντα μια Βιγιαρεάλ για να τους φτύνει στη μούρη.

Θα υπάρχει ένας προπονητής σαν τον Έμερι που φέρνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη μακριά από ακριβοπληρωμένους αστέρες, με μπάτζετ υποπολλαπλάσια αυτών που έχει να ανταγωνιστεί.

Θα υπάρχει ένας υπέροχος Παρέχο, που θα τα βάζει με παίκτες σαν τον Σανέ και τον Μίλερ, τον Κομάν και τον Κίμιχ και θα βγαίνει νικητής. Ένα «εννιάρι» σαν τον Μορένο, αντιτουριστικό και αντί – σταρ, που όμως κάνει ευτυχισμένο τον κάθε προπονητή του.

Ένας Λο Σέλσο και ένας Κοκλέν, που τρέχουν όλο το γήπεδο και δεν περιορίζονται στον ρόλο του εξτρέμ, που οι λέξεις «ουσία στο παιχνίδι» έχουν γίνει βίωμά τους.

Ένα εργαλείο σαν τον Εστουπινιάν, ένας Πεντράθα και ένας Οριέρ, έτοιμοι να θυσιαστούν για το πλάνο του προπονητή. Ένας Τσουκουέζε, που θα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να διαλύει κοτζάμ Μπάγερν και να τρελαίνει την Ευρώπη.

Η Βιγιαρεάλ του Έμερι είναι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, από εκείνα που πάντα θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όπως εκείνη την Πόρτο του Μουρίνιο. H συνολική χρηματιστηριακή αξία της Βιγιαρεάλ όπως αυτή αποτυπώνεται στο έγκυρο transfermarkt είναι στα 382 εκατομμύρια ευρώ. Της Μπάγερν Μονάχου, την οποία και άφησε εκτός ημιτελικών, είναι στα 804 εκατ. Της Γιουβέντους, προηγούμενου δηλαδή «θύματός» της, είναι στα 555 εκατ. Της Ρεάλ Μαδρίτης που επίσης είναι στα ημιτελικά 756 εκατ. Της Μάντσεστερ Σίτι στα 959,30 εκατ. και της Λίβερπουλ στα 900,50 εκατομμύρια ευρώ.

Όλες αυτές θα γίνονταν μέλη της κλειστής λίγκας που ονειρεύονταν οι πλούσιοι ιδιοκτήτες τους και οι τεχνοκράτες παράγοντες που διαθέτουν, αλλά τη Βιγιαρεάλ δε θα την καλούσαν. Και το ποδόσφαιρο θα έχανε την ευκαιρία να γνωρίσει τα ποδοσφαιρικά θαύματα που προσφέρουν και γοητεύουν το κοινό οι διάφορες Βιγιαρεάλ.

Μια ομάδα που φέρει το όνομα της πόλης της, του Βιγιαρεάλ που βρίσκεται στην επαρχία της Καστεγιόν της Ισπανίας και αριθμεί μόλις 50.000 κατοίκους. Πέρσι όλοι αυτοί έζησαν τη μεγαλύτερη στιγμή τους, με την κατάκτηση του Europa League. Η πόλη δεν κοιμόταν για πολλά βράδια. Έναν χρόνο αργότερα παραμένει ξάγρυπνη και εορταστική. Το θαύμα συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ