Μια χρονιά που πρέπει να γίνει… συνήθεια

Μια χρονιά που πρέπει να γίνει… συνήθεια

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην κορυφή όχι για να πανηγυρίσει για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, αλλά για να διατηρηθεί εκεί για καιρό.

Όσο κι αν θέλουν να κρατήσουν χαμηλά την μπάλα οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ και οι ποδοσφαιριστές των Κιτρινόμαυρων, η φετινή σεζόν όσον αφορά στο πρωτάθλημα τελείωσε χθες. Η Ένωση πήρε το ματς που χρειαζόταν για να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία την υπόθεση τίτλος και πλέον, ετοιμάζεται για τη δική της φιέστα. Για τα δικά της πανηγύρια, που θα βγάλουν τον κόσμο της στους δρόμους μετά από 24 χρόνια.

Η ΑΕΚ παίρνει αυτό για το οποίο πάλεψε όλη τη χρονιά, με πίστη, πάθος και αποφασιστικότητα. Χωρίς να λυγίσει σε όποια δυσκολία κι αν της παρουσιάστηκε. Και δεν ήταν δα και λίγες. Χωρίς βασικούς παίκτες της για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, με περιόδους γκρίνιας και αμφισβήτησης ακόμα και από τον ίδιο τον κόσμο της, με εντάσεις και μπόλικα ζόρια.

Όμως τα κατάφερε. Καταθέτοντας σε κάθε ματς την ψυχή της στο γήπεδο, βγάζοντας αήττητη όλα τα ντέρμπι και καταρρίπτοντας κάθε προγνωστικό και πρόβλεψη. Μετά και τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό που έρχεται. Αυτή τη στιγμή που η ΑΕΚ περίμενε καρτερικά 24 χρόνια, κι ας άξιζε να την ζήσει νωρίτερα.

Ίσως έτσι να έπρεπε να γίνει. Ίσως η μοίρα αυτής της ομάδας να έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο που ακόμα και η λύτρωση, χρειάζεται αγώνα, κόπο και πόνο για να έρθει. Αλλά ήρθε. Τα όσα θα ακολουθήσουν μπαίνουν στο βιβλίο της ιστορίας της Ένωσης, που επιστρέφει στην κορυφή, δείχνοντας παράλληλα πως έχει τις βάσεις που χρειάζεται για να διατηρηθεί εκεί.

Μια ομάδα στρωμένη, που βασίζεται σε Έλληνες παίκτες, έναν προπονητή που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο φετινό σύνολο, μια διοίκηση που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και φυσικά, το νέο γήπεδο που… έρχεται. Και θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα σε αυτή την διαδικασία αναγέννησης που μπήκε από το 2013 ο σύλλογος και πλέον βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Η ΑΕΚ ζει μια χρονιά ονειρεμένη σε όλα τα επίπεδα. Σε τέτοιο βαθμό που έχει κάνει τον κόσμο της να… τσιμπιέται, για να βεβαιωθεί πως είναι αλήθεια. Είναι όμως. Και σιγά-σιγά θα πρέπει να μετατραπεί σε… συνήθεια, με την Ένωση να ανακτά όσα ιστορικά κατείχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη συνείδηση των φιλάθλων. Όχι μόνο των δικών της. Ήδη σε έναν βαθμό το πέτυχε αυτό φέτος. Καθώς για τον οποιοδήποτε παρακολουθεί τα πράγματα με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια και όσο γίνεται αντικειμενικά, ο τίτλος πηγαίνει στην ομάδα που τον άξιζε περισσότερο. Στην ομάδα που πάλεψε πιο πολύ από κάθε άλλη για να τον κατακτήσει και τώρα, γεύεται τους καρπούς των προσπαθειών της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ