Άρης: Κυριάρχησε στο γήπεδο, «κέρδισε» το κλίμα

Άρης: Κυριάρχησε στο γήπεδο, «κέρδισε» το κλίμα

Ο Άρης αδικείται από το τελικό σκορ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους αναπληρωματικούς παίκτες να «φωνάζουν» συνθήματα στον ρυθμό της εξέδρας.

Ο Ντουκουρέ ήταν ο σκόρερ της νίκης του Άρη, όμως, ο πιο πολύτιμος παίκτης του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Πασχαλάκης. Αυτό και μόνο, δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα, για το πως κύλησε το ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης αδικείται από το τελικό 1-0, καθώς αν δεν υπήρχε ο Έλληνας τερματοφύλακας, θα μπορούσε να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα, ενώ είχε και δοκάρι. Ακόμα και έτσι, όμως, πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στην μάχη για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αποτέλεσμα σημαντικό και για την ουσία αλλά και για την ψυχολογία, ενώ δίνει την ευκαιρία σε παίκτες και προπονητή να δουλέψουν με ηρεμία το επόμενο χρονικό διάστημα. Έστω και αν δεν ήρθε το αποτέλεσμα που περίμεναν στο άλλο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό. Ο Άρης, όμως, κρατάει τη νίκη στα χέρια του.

Ένας «τελικός» ήταν το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όχι, όμως, διαφορετικός, σε σχέση με τις πέντε αναμετρήσεις που απομένουν για την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Με την ίδια λογική θα αντιμετωπίσουν στον Άρη και τα επόμενα παιχνίδια.

Ο Άρης άφησε τον ΠΑΟΚ, στο δεύτερο ημίχρονο, να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς, επί της ουσίας, να γίνεται επικίνδυνος για την εστία του Κουέστα, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Μιχάι και ένα μακρινό σουτ του Ολιβέιρα, στα τελευταία λεπτά. Αντίθετα, ο ίδιος θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι παίκτες του στην τελική προσπάθεια και αν δεν είχε βρεθεί σε τόσο καλή μέρα ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης.

Σε ότι αφορά την αλλαγή του συστήματος με τριάδα στην άμυνα, με την είσοδο του Μπεναλουάν, στα τελευταία λεπτά, είναι κάτι που «ξένισε», ίσως, αρκετούς, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπούργος κάποια στιγμή αυτό το σύστημα σκέφτεται να εφαρμόσει στον Άρη. Ειδικά αν πάνε όλα καλά με την απόφαση του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι. Ένα σύστημα πάνω στο οποίο «δούλεψε» για χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης και χρησιμοποιεί αρκετές φορές και τώρα ο Σιμεόνε (μαζί με το 4-4-2).

Όσο για τις απορίες που δημιούργησε η αλλαγή του εξαιρετικού Καμαρά; Η απάντηση είναι το Ραμαζάνι. Ο επιθετικός του Άρη δεν μπορούσε να φάει, ούτε να πιεί νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι λογικό οι δυνάμεις του να ήταν περιορισμένες. Κάτι που δεν φάνηκε, πάντως, τα όσα λεπτά αγωνίστηκε.

Εκτός από το αγωνιστικό, τεράστιο κέρδος για τον Άρη και το οικογενειακό κλίμα που «χτίζεται». Οι εικόνες των παικτών στον πάγκο να «χορεύουν», με πρωτοστάτη τον Ιτούρμπε, στον ρυθμό των συνθημάτων της εξέδρας και να αγκαλιάζουν τον φροντιστή Τσακίρη, ήταν ενδεικτικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ