Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λαμία έκανε το τέλειο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λαμία έκανε το τέλειο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ήταν υπέροχος, όπως ήταν και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν δεν ήταν επιπόλαιος, η Λαμία θα είχε φύγει με βαριά ήττα από τη Λεωφόρο.

Αν κάποιος ακούσει μόνο το σκορ του αγώνα, αλλά δεν έχει δει λεπτό απ’ αυτό, θα πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λαμία για να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Κι αυτό το 1-0 εντελώς «φτωχό» σ’ αυτά που είδαμε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Παναθηναϊκός ήταν υπέροχος κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Έκανε το τέλειο παιχνίδι σε κάθε σημείο του γηπέδου. Αλλά ήταν άστοχος. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, περισσότερο και από εκείνο το παιχνίδι που είχε δώσει με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, όταν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλον για το ποιος θα χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία.

Θα πει κάποιος πως αντίπαλος ήταν η Λαμία, η οποία ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα… παραπαίει. Και κοντεύει να χάσει την κατηγορία. 11 ήττες και μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια της έχει η ομάδα του Φέστα, που… καιρός για Κύπελλο και για τελικούς θα πει κάποιος. Έτσι είναι, αλλά τέτοια παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα για να πάθεις τη ζημιά. Άλλωστε η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει πολλές ζημιές στον θεσμό του Κυπέλλου. Δύο φορές στον Παναθηναϊκό, μία στον Ολυμπιακό, έκανε φέτος και στον Άρη.

Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν νοιάζεται για το ποιον έχει απέναντί του. Δεν προσαρμόζεται στον αντίπαλο, αλλά μπαίνει στο γήπεδο για να παίξει αυτό που έχει μάθει με τον Γιοβάνοβιτς. Η πρόοδός του από το ξεκίνημα της σεζόν είναι απίστευτη. Γι’ αυτό πια δεν… χάνει με τίποτα. Σε αντίθεση με τη χθεσινή τους αντίπαλο, που έχει 1-0-11 στα 12 τελευταία ματς, ο Παναθηναϊκός στα δικά του 12 τελευταία παιχνίδια έχει 8-3-1. Η μοναδική του ήττα ήρθε στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό από ένα γκολ φάουλ της ομάδας του Αναστασίου και με τον Καρλίτος να χάνει πέναλτι. Τα μοναδικά γκολ που έχει δεχτεί σ’ αυτό το διάστημα είναι τρία, εκ των οποίων μονάχα ένα σε ροή αγώνα. Του Ζίφκοβιτς στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ. Τα άλλα δύο ήταν το φάουλ του Παναιτωλικού και το πέναλτι της ΑΕΚ στο 1-1 της Λεωφόρου, επίσης για τα πλέι οφ.

Ανεξαρτήτως αντιπάλου, έδρας, συνθηκών, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπαίνει στο γήπεδο και επιβάλλεται. Ακόμα και στις στιγμές που δεν είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της, όπως συνέβη για μεγάλο διάστημα στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η αμυντική λειτουργία είναι εξαιρετική και δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει ή να δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικής πίεσης.

Για να επιστρέψουμε στα της Λαμίας, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε 7-8 «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ, είχε ένα πέναλτι που Σιδηρόπουλος και Ευαγγέλου έκλεισαν τα μάτια (ή θα πρέπει να μάθουν απ’ την αρχή τους κανονισμούς), είχε 13 κόρνερ έναντι κανενός του αντιπάλου και δεν δέχτηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία από τη Λαμία. Δύο τελικές όλες κι όλες είχε η ομάδα του Φέστα. Καμία στην εστία. Οι πράσινοι έκαναν το τέλειο παιχνίδι, είχαν ψυχραιμία, υπομονή, καλή κυκλοφορία μπάλας, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, έδωσαν την απαραίτητη βαρύτητα, αντιμετωπίζοντας το ματς σαν ντέρμπι. Δεν… έκατσε ένα μεγάλο σκορ από ατυχία και από επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, όπως αυτή που έδειξε ο Ιωαννίδης σε φάση με κενή εστία στη μικρή περιοχή ή ο Αϊτόρ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σαράνοφ. Θα μπουν τα γκολ στο επόμενο παιχνίδι.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, όπως παρουσιάζεται σήμερα, είναι φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου και για την είσοδο του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Σαφώς και ακόμα είναι νωρίς, όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και η πρόκριση στον τελικό. Αλλά σε μια εβδομάδα πόσα… θαύματα να γίνουν; Πώς να μεταμορφωθεί η Λαμία σε… Μπαρτσελόνα και πως θα χάσει ο Παναθηναϊκός το καλό του μομέντουμ; Ραντεβού στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ