Στο «Γ. Καραϊσκάκης» άλλο είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα…

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» άλλο είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα…

Η ανάλυση του πρώτου αγώνα στην Τούμπα έχει ως πρώτο συμπέρασμα την μετρήσιμη αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού

Διαβάζω μετά τον ημιτελικό της Τούμπας πως ο ΠΑΟΚ πλεονεκτεί διότι πηγαίνει για δύο αποτελέσματα, ισοπαλία με γκολ και νίκη. Η ανάγνωση του πρώτου παιχνιδιού ως ένα σημείο, ευνοεί τη συγκεκριμένη ανάγνωση.

Όσοι την κάνουν παίρνουν υπόψη τους ότι ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει τέσσερα παιχνίδια στη σειρά και σκοράρει με το σταγονόμετρο, μόλις δύο γκολ. Αφήνω μέρος την ιδιαιτερότητα κάθε ντέρμπι που ελάχιστα σχετίζεται με την κάθε είδους στατιστική.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού βγάζει νόημα μόνο αν συγκριθεί με το αμέσως προηγούμενο παιχνιδι, δηλαδή το ντέρμπι στη Λεωφόρο. Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν στην Τούμπα σαφώς βελτιωμένοι.

Συμπαγείς στη μεσαία γραμμή, με μεγαλύτερη ένταση και περισσότερα τρεξίματα. Πήγαιναν με δυναμισμό στις προσωπικές μονομαχίες κερδίζοντας πολλές. Για αγωνιστική μεταμόρφωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Παίζοντας στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ που δεν έχει στόχο αλλά πέρα από το κύπελλο, η ομάδα του Μαρτίνς ήταν κατά διαστήματα καλύτερα και σε κανένα σημείο του ματς δεν αναγκάστηκε να κλειστεί γύρω από τα καρέ του Βατσλικ για να πάρει την ισοπαλία.

Δεν πρόκειται για κάποιο αξιοσημείωτο απολογισμό όταν οι καθαρές φάσεις για γκολ ήταν μόλις τρεις αλλά ούτε ο αντίπαλος που έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια είχε να επιδείξει κάτι εντυπωσιακό.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, το ερώτημα που τίθεται αφορά το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα φανεί βελτιωμένος για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά. Η ποδοσφαιρική λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι το πιο πιθανό. Πολύ περισσότερο που ο Μαρτίνς θα έχει – κατά πάσα πιθανότητα – στη διάθεσή του παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν ώστε η ομάδα του να γίνει πιο λειτουργική επιθετικά.

Είναι σαφές ότι τρεις ευκαιρίες δεν είναι αρκετές για να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι τον στόχο τους. Με διαθέσιμους παίκτες όπως ο Αγκιμπου Καμαρα, ο Φορτουνης και ο Βαλμπουενα αυξάνονται οι δυνατότητες του Ολυμπιακού να φανεί παραγωγικός επιθετικά.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν θεωρητικά Στην Τούμπα φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ολυμπιακό. Ότι έχασε την ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης. Κατά συνέπεια λίγα πράγματα λέει ότι θα παίξει για δύο αποτελέσματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ