Είναι να μη κάνει πλάκα μαζί τους ο Ερντογάν;

Είναι να μη κάνει πλάκα μαζί τους ο Ερντογάν;

Από τον Μακεδονομάχο Μίκη, στον Κυριάκο και στον υπερήφανο Πάνο Καμμένο. Από τον Φώτη Κουβέλη στον Τέρενς Κουίκ και στον Βασίλη Τσιάρτα. Ο Κώστας Καίσαρης, βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα και τη κάνει αχταρμά.

ΟΠΩΣ ακριβώς το έχει πει, ο Ακαδημαϊκός, Ζωρζ Πιλαλί: «Η μεν νεότης τραγική, το δε γήρας σφοδρόν». Διάγων το 93ο έτος του βίου του ο Μίκης Θεοδωράκης, έβγαλε τη πανοπλία του Μακεδονομάχου κι εφόρεσε τον μανδύα του φιλόζωου: Κάτω τα χέρια, από τα αιγοπρόβατα, αναφώνησε ενόψει του Αγίου Πάσχα: «Να σταματήσει το βάρβαρο έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού. Η αθρόα, σφαγή αθώων ζώων συνιστά εθνική ντροπή». Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος πλιζ, εκτός από αθώα ζώα, υπάρχουν και ένοχα;

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, μέρες που είναι, ο Κυριάκος το έριξε στα ανέκδοτα: «Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα ο Δ.Τζανακοπουλος, που κατά δήλωσή του, έχει ζήσει κάποια χρόνια στο Αιγάλεω και ξέρει από φτώχεια, ενημέρωσε περιχαρής τους πολιτικούς συντάκτες και μέσω αυτών τον ελληνικό λαό: «Οφείλω να σας πληροφορήσω, ότι ο κύριος Καμμένος και ο πρωθυπουργός, έχουν μια άριστη σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης». Λες και πρόκειται για τον Αλέξανδρο και την Άννα στο Τατουάζ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αναγνωρίσουμε ωστόσο, ότι αυτός ο θίασος, που κατ’ ευφημισμών αποκαλείται κυβέρνηση ,δεν έχει προηγούμενο. Συλλαμβάνονται και κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στη Τουρκία κι ευθύς εξ αρχής ο υπερήφανος, Πάνος Καμμένος αποφαίνεται: «Όμηροι, οι δύο στρατιωτικοί». Ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης, ο Λαυρέντης Διανέλλος, της κυβερνώσας Αριστεράς, διαφοροποιείται: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν είναι όμηροι». Ανάλογη θέση έχει πάρει και ο αμετανόητος κομμουνιστής, που ακούει στο όνομα Κατρούγκαλος: «Δεν προκύπτει θέμα ομηρίας των στρατιωτικών». Αλλά και ο φέρων αδαμάντινο σκουλαρίκι, βουλευτής του Σύριζα, Δημήτριος Κυρίτσης: «Ο Καμμένος σε τέτοια θέματα έχει ένα λόγο απερίφραστο». Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος πλιζ, για δεύτερη φορά, άλλα λέει, επί του λίαν σοβαρού αυτού θέματος ο Υπουργός εθνικής άμυνας κι άλλα ο Υφυπουργός. Ο ένας έχει δεξιά θεώρηση ο άλλος αριστερή. Είναι δυνατόν να μην κάνει πλάκα ο Ερντογάν, όταν έχει απέναντί του, τέτοιους τύπους;

ΚΑΙ ΤΟΥ λόγου το αληθές περί θιάσου, ήρθε να επιβεβαιώσει ο Καμμένος Νο2, ο Δημήτριος: «Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι Αριστερή. Κάποιοι στο Σύριζα, νομίζουν ότι είναι Αριστεροί». Το ρολόι στον κύριο, που τους έκανε μία χόρτα. Αν και το σωστό είναι «νομίζουν ότι είναι αριστεροί».

ΚΑΙ ΜΙΑΣ και το έφερε η κουβέντα, λόγω συγκυβέρνησης κάποιοι απ’ αυτούς τους περίεργους των ΑΝΕΛ έπρεπε να βολευτούνε. Τους κάνανε λοιπόν Υφυπουργούς, με ανύπαρκτες αρμοδιότητες, επειδή ντε και καλά κάποιοι από δαύτους, έπρεπε να μπουν στη Κυβέρνηση. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Ζουράρις.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ περίπτωση είναι ο Τέρενς Κουίκ. Με παραμύθι φούρναρης αρμοδιότητα τον απόδημο Ελληνισμό. Αποτέλεσμα: Σε 16 μήνες 40 ταξίδια, στο εξωτερικό. Στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, με μία βαλίτσα στο χέρι.

ΚΙ ΑΦΟΡΜΗΣ δοθείσης με παρατράγουδα των ΑΝΕΛ, που έστειλε ο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση λαός, στη Βουλή, ν αναφερθούμε στον κορυφαίο εξ αυτών Πάνο Καμμένο. Και στο μήνυμά του, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: «Το 1821 ο ελληνικός λαός, ενωμένος δυνατός, αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε». Ανιστόρητος, η ψεύτης; Την επανάσταση του 1821 την είχαν πνίξει στο αίμα ο Ιμπραήμ κι ο Κιουταχής. Την Ελλάδα την απελευθέρωσαν, οι ξένες δυνάμεις. Οι στόλοι Αγγλίας Γαλλίας Ρωσίας στη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827. Κι όποιος είναι, μία φορά ψεύτης, είναι πάντα ψεύτης.

ΕΠΙ ΤΟΥ θέματος, με τον 88χρονο που πυροβόλησε τον ληστή που εισέβαλε σπίτι του τοποθετήθηκε ο Βασίλειος Τσάρτας. Υπερασπιζόμενος, την αυτοδικία. Κι είναι ορισμένοι αφελείς που έχουν απορία: Μύγα τον τσίμπησε; Γιατί δεν τα έκανε όλα αυτά πριν δέκα χρόνια; Τι τον έπιασε ξαφνικά κι έχει κορώνα στο κεφάλι του, τη πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια; Εύκολη είναι η απάντηση. Πριν δέκα χρόνια είχε λεφτά. Όταν είσαι φορτωμένος δεν έχεις τέτοιου είδους ανησυχίες. Τώρα είναι ρέστος. Και γι’ αυτό ψάχνει να βρει την άκρη να βγει βουλευτής. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Στη μουσική επιλογή, Michel Petrucciani – Caravan.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ