«Υπεράνω» τίτλων είναι μόνο εκείνοι που τους βλέπουν με το κιάλι, όχι εκείνοι που τους κατακτούν…

«Υπεράνω» τίτλων είναι μόνο εκείνοι που τους βλέπουν με το κιάλι, όχι εκείνοι που τους κατακτούν…

Ποιος «βαρέθηκε» να κάνει φιέστες; Η Μπάγερν των 10 σερί, σίγουρα όχι. Ούτε ο Ολυμπιακός. Και από... Δευτέρα θα κάνει αυτό που πρέπει...

Υπάρχει λόγος που οι ομάδες επιλέγουν να διοργανώνουν φιέστες όταν κατακτούν τίτλους. Σοβαρός λόγος. Τα παιχνίδια, επίσημα ή μη, που διεξάγονται πριν από τις γιορτές που ολοκληρώνονται με ένα κύπελλο, έναν τίτλο στον ουρανό, τραγούδια και πανηγυρισμούς, είναι πολύ σημαντικά. Και όταν έχουν να κάνουν με φιέστες πρωταθλήματος, είναι εκείνες οι στιγμές ικανοποίησης, πως η δουλειά έγινε. Ο Μαραθώνιος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός την… έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του στη Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι, σε μια χρονιά που δέχθηκαν κριτική για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν, που πέρασαν από χίλια μύρια προβλήματα τραυματισμών, covid, εξωαγωνιστικών ζητημάτων, μπόρεσαν να κατακτήσουν τον τίτλο χωρίς κανείς να μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους. Η αστεία επωδός «δεν το πήρε ο Ολυμπιακός, το… έχασαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ», είναι μόνο για εκείνους που θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τους ηττημένους και να μειώσουν την επιτυχία του πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μπαίνει σε αυτό το τρυπάκι. Ο σύλλογος, ο οργανισμός και όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτόν, γνωρίζουν τι πήγε καλά και τι όχι. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι στον δρόμο προκύπτουν αστοχίες, κακές στιγμές, ατυχίες ή κακές επιλογές, αλλά κανείς δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από την ομάδα αυτό που κέρδισε. Και αυτό που κέρδισε, είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα. Και θα το γιορτάσει. Όπως το γιόρτασε και η Μπάγερν Μονάχου, παρά τις εφετινές αποτυχίες της σε όλες τις διοργανώσεις, πλην Μπουντεσλίγκα. Το 10ο συνεχόμενο κατέκτησαν οι Βαυαροί. Αλλά «έκαψαν» το Μόναχο. Και οι εορτασμοί για το ρεκόρ, συνεχίζονται. Και αυτό είναι το σωστό.

Οι φιέστες είναι για τον κόσμο. Για τα παιδιά.  Για εκείνους που χαλάει η βδομάδα τους εάν δεν πάει καλά η ομάδα τους. Και παίρνουν ζωή στις χαρές της. Για να περάσουν καλά όλοι. Οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι όσοι μόχθησαν για να την επιτυχία. Για να κλείσει η χρονιά με χαμόγελα, με κατακτημένα με ιδρώτα και κόπο τρόπαια. Και ειδικά για τον Ολυμπιακό, από κόπο άλλο τίποτε. Μιας και πιάσαμε την Μπάγερν, έχει σημασία να δούμε ότι οι Γερμανοί έκλεισαν την 3ετία με συνολικά 149 παιχνίδια. Και με δύο μήνες διακοπές κάθε καλοκαίρι. Όσες διακοπές έχουν κάνει οι παίκτες του Ολυμπιακού όλη αυτή την 3ετία. Παίζοντας 170 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!

Μήπως οι οπαδοί της Μπάγερν δεν λυπήθηκαν ή δεν εξοργίστηκαν ακόμη όταν η ομάδα τους αποκλείστηκε από το Κύπελλο με 5άρα από την Γκλάντμπαχ (5-0), Οκτώβριο μήνα; Μήπως δεν αντέδρασαν με νεύρα και ένταση στον αποκλεισμό από τη Βιγιαρεάλ, στα προημιτελικά του Champions League; Μήπως δεν υπάρχουν γκρίνιες και αμφιβολίες για την ικανότητα του Νάγκελσμαν στον πάγκο της; Μήπως δεν ετοιμάζονται αλλαγές στο ρόστερ; Όλα αυτά γίνονται. Σημασία έχει να μην υπάρχουν ακρότητες, μηδενισμοί και αφορισμοί.

Ο μηδενισμός μιας ομάδας που κατακτά 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα, στην εποχή του VAR, με ένα σκοτεινό σύστημα αποδεδειγμένα να λειτουργεί με μόνο στόχο να την πλήττει και να της δυσκολεύει τη ζωή, δεν είναι λύση. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα πέναλτι στα προκριματικά του Champions League. Πήγε στους ομίλους του Europa League. Βγήκε δεύτερος στον όμιλό του, πίσω από τη φιναλίστ Αϊντραχτ και αφού έγιναν μια σειρά περίεργα πράγματα στη Γερμανία. Αποκλείστηκε με τρόπο σκληρό από τους «16» από την Αταλάντα.

Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, χωρίς να χάσει παιχνίδι (σ.σ. η ΕΠΟ αποφάσισε να μην εναρμονιστεί με τους κανονισμούς της UEFA). Εκανε πλάκα στο πρωτάθλημα, το πήρε μαθηματικά με εμφατική νίκη στην Τούμπα. Εχει νικήσει ήδη δύο φορές τον ΠΑΟΚ σε 5 ματς (χωρίς ήττα), έχει νικήσει 2/3 την ΑΕΚ και έκανε τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αλλά κλείνει τη χρονιά πρώτος. όντας ήδη στο +19, με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και γενικώς την καλύτερη ομάδα. Γιατί, λοιπόν, να μην το γιορτάσει; Γιατί ο κόσμος να μην απολαύσει ακόμη μία στιγμή κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Ποιος βαρέθηκε να κατακτά τίτλους; Σίγουρα, πάντως, ο Ολυμπιακός όχι. «Υπεράνω» τίτλων είναι μόνο εκείνοι που τους βλέπουν με το κιάλι, όχι εκείνοι που τους κατακτούν…

Οσο για την επόμενη ημέρα; Αυτή έχει ήδη ξεκινήσει… Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Εκείνο που αφορά το σήμερα, είναι οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα τα άλλα, από… Δευτέρα. Εξάλλου, οι ποδοσφαιριστές έρχονται και φεύγουν. Συνήθως έρχονται άτιτλοι, και φεύγουν με κούπες. Και μετά εκτιμούν ό,τι είχαν κι έχασαν. Θα συμβεί ξανά. Θα συμβαίνει πάντα. Και ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ