Ολυμπιακός: Χάσαμε όπως κερδίζαμε αλλά «και αν δεν γίνει αυτό…»

Ολυμπιακός: Χάσαμε όπως κερδίζαμε αλλά «και αν δεν γίνει αυτό…»

Το σκηνικό το είχαμε συνηθίσει ανάποδα, η μοίρα στο «κόκκινο» Βελιγράδι ήταν με τον Αταμάν. Η ήττα δεν «σβήνει» ότι πέτυχε αυτή η ομάδα που είναι στο ξεκίνημά της.

Επιλέχθηκε η άμυνα και ο… Σπανούλης της Εφές έκανε αυτό που έκανε ο ένας και μοναδικός Σπανούλης του Ολυμπιακού. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε να αμυνθεί και ο Ολυμπιακός έχασε. Έτσι είναι αυτά. Όπως είχε μάθει να «σκοτώνει» τους αντιπάλους του o Ολυμπιακός έτσι «πέθανε» στο Βελιγράδι από την Εφές. Οι πρωταθλητές πήραν το μεγάλο σουτ από το αστέρι τους και ο Ολυμπιακός έμεινε με την πίκρα μιας ήττας που ήταν στα χέρια του να την αποφύγει.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε στην επιλογή του να παίξει άμυνα και το κρύο αίμα του παικταρά Μίτσιτς. Έχασε όταν δεν μπόρεσε να έχει την ψυχραιμία και τον τρόπο να βρει ένα μεγάλο σουτ, να εκμεταλλευτεί την πτώση της Εφές μετά το κρεσέντο των τρίποντων, να εξαργυρώσει την άμυνα που έπαιξε και επέστρεψε από το -11, να πάρει κεφάλι και να κρατήσει. Ακόμη και όταν έχαναν τις βολές οι αντίπαλοι του οι επιλογές του στην επίθεση τελικά δεν ήταν αυτές που θα του έδιναν το ματς. Το πήγε όμως στο 74-74 και εκεί που οι περισσότεροι θα πήγαιναν στο φάουλ, πήγε στην άμυνα.

Άμυνα μάλιστα που δεν του βγήκε καθώς ο Μίτσιτς κάνει με πολύ καλές προυποθέσεις το σουτ-μαχαιριά.

Ο Ολυμπιακός όμως που παρότι δεν είχε στο ματς τον MVP της σεζόν, Βεζένκοφ, παρότι στηρίχθηκε στο «τρελό» παιχνίδι του Ντόρσει που ήταν «ευχή και κατάρα», παρότι θα μπορούσε να έχει στο ματς περισσότερο τόσο τον κορυφαίο Παπανικολάου όσο και τον Γουόκαπ, το πήγε μέχρι τέλους. Απέναντι σε μια ομάδα με μια σειρά από αστέρια, μια ομάδα πανάκριβη και παντοδύναμη.

Έχασε όπως είχε συνηθίσει να νικά. Μένει η πίκρα για τον αποκλεισμό σε ένα Φάιναλ Φορ, το 11ο της ιστορίας του, που μπορεί να αποδειχθεί η αρχή μιας ομάδας που είναι ικανή να πετύχει πολλά.

Μετά τον αγώνα όλοι ξέρουν. Γιατί δεν έκανε αυτό ο Μπαρτζώκας, γιατί δεν πήρε το σουτ ο Σλούκας, γιατί δεν το έβαλε ο Σάσα. Η ουσία είναι μια και αυτή δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στην ελίτ της Ευρώπης. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση μιας ομάδας που επέστρεψε για να μείνει ψηλά. Και να ψάξει να βρει στο άμεσο μέλλον την κορυφή.

Στο «ερυθρόλευκο» Βελιγράδι δεν το ήθελε η μοίρα να φτάσει στον 9ο τελικό της ιστορίας του και να διεκδικήσει το 4ο Ευρωπαϊκό. Όσο η ομάδα όμως λειτουργεί σωστά τόσο θα είναι πάντα στα μεγάλα ραντεβού ψάχνοντας την κούπα. Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έκαναν την αρχή. Τώρα προέχει να πάρουν το πρωτάθλημα για να κλείσει ιδανικά η σεζόν.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού που έκανε ΣΕΦ το Σταρκ Αρένα ξέρει και αναγνωρίζει. Μπορεί να πικράθηκε από την ήττα όμως γνωρίζει πως η ομάδα έπεσε «πολεμώντας». Το Ευρωπαϊκό ήταν το όνειρο που χάθηκε (για φέτος) όμως όπως λέει και το σύνθημα «και αν δεν γίνει αυτό… πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ