Οι πονηριές της Πόρτο, ο παρτάκιας Σεμέδο και η οριστική λύση…

Οι πονηριές της Πόρτο, ο παρτάκιας Σεμέδο και η οριστική λύση…

Ο Ολυμπιακός έσωσε την καριέρα, τη ζωή του Ρούμπεν Σεμέδο. Για να τον δει να σιγοντάρει τα «παιχνίδια» της Πόρτο για το μέλλον του.

Ηταν εξ αρχής σαφές και οφθαλμοφανές ότι η Πόρτο παίζει παιχνίδια στην υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο. Το έκανε το περασμένο καλοκαίρι, όταν έφτασε μια ανάσα από την απόκτησή του, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και αφού είχε προσεγγίσει τον παίκτη. Το έκανε τον Ιανουάριο, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να «ρίξει» τον Ολυμπιακό και να πάρει με το μικρότερο δυνατό αντάλλαγμα τον στόπερ που ήταν γνωστό ότι ήθελε στην ομάδα του ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Το κάνει και τώρα, αρνούμενη να πληρώσει την οψιόν αγοράς ύψους 5.500.000, που έχει οριστεί στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τη μόνιμη μεταγραφή του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού από αυτό το καλοκαίρι και μετά. Χρησιμοποιώντας και ως «δικαιολογία» το γεγονός ότι δεν έπαιξε πολύ στο 4μηνο που έμεινε στο «Dragao», καθώς «δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή». Πονηριές…

Οι «Δράκοι» έχουν στόχο να πάρουν τον Σεμέδο στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Θέλουν να επαναδιαπραγματευθούν με τους Ερυθρόλευκους το ποσό αγοράς του ποδοσφαιριστή. Και το κάνουν με τρόπο άκομψο. Και κυρίως εμφανώς σε συνεννόηση με τον παίκτη. Κάτι που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ενόχληση.

Ειδικά ο Σεμέδο, θα έπρεπε να εκτιμά διαφορετικά όσα έχει κάνει ο Ολυμπιακός στη δική του περίπτωση. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε, άλλωστε, ότι οι Πειραιώτες του έσωσαν την καριέρα. Τον επανέφεραν από το σκοτεινό περιθώριο, σε επίπεδο εθνικής ομάδας, στο Champions League, ανέδειξαν τη μεγάλη ποδοσφαιρική του ποιότητα και φρόντισαν να τον στηρίξουν σε όλα τα δύσκολα, χαλιναγωγώντας σε μεγάλο βαθμό την αυτοκαταστροφική του φύση. Αλλά η προσφορά και η καλή πρόθεση, στο ποδόσφαιρο,  είναι έννοιες που οι περισσότεροι δεν τις συμμερίζονται. Σχεδόν ξένες για τον χώρο. Ουτοπικές.

Όπως και να έχει, το σίριαλ Σεμέδο θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό και αυτό το καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι δεν φημίζονται για ομάδα που «πετάει» ή υποτιμά τα περιουσιακά της στοιχεία. Οσο κι αν ο Σεμέδο είναι ανεπιθύμητος και ένα διαρκές πρόβλημα, ο Ολυμπιακός δεν θα μείνει άπραγος στην ιστορία. Είναι σαφές ότι το θέμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα λήξει. Με τον 28χρονο αμυντικό εκτός Ολυμπιακού. Αλλά οι Ερυθρόλευκοι δύσκολα θα δεχθούν άλλα «παιχνίδια» από τον Ρούμπεν και εκείνους που τον καθοδηγούν.

Ο Ολυμπιακός και ο Σεμέδο θα χωρίσουν. Αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Εξάλλου, έχει έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη, οπότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αλλά το διαζύγιο θα έρθει με τον τρόπο που θέλει ο σύλλογος του Πειραιά. Αυτό είναι το σωστό, αυτό θα ξεκαθαριστεί και στον παίκτη. Ολα τα υπόλοιπα, τα παιχνίδια, οι πονηριές, τα επικοινωνιακά τρικ και οι εκβιαστικές πρακτικές, θα πρέπει να μείνουν στην άκρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ