Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο…

Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο…

Ο Σταμάτης Βούλγαρης φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 και παίζει μπάλα...

Έχει ξημερώσει μία ακόμα υπέροχη μέρα στον κιτρινόμαυρο πλανήτη. Τα τρία πιο αγνά, ερωτικά γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου πανηγυρίζουν από χθες το βράδυ, μία ακόμα επιτυχία. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο Final 4 του Champions League και πλέον έχει μόνο ένα στόχο. Να φέρει στην Ελλάδα έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο.

Η ομάδα που έφερε την πρώτη ευρωκούπα στη χώρα μας, ανήμερα της επετείου του ’68, δεν γινόταν όχι να… αποκλειστεί, αλλά ούτε καν να χάσει! Είδατε όλοι τι έγινε στην τελευταία φάση. Ο Χάντερ μόνος του χάνει κάρφωμα. Λες και κάποια αόρατη δύναμη τον… τραβάει πίσω! Η μπάλα βγαίνει έξω και ο Πάντερ σηκώνεται από τα 9 μέτρα. Ταμπλό και μέσα την ώρα που το… κοντέρ μηδενίζει! Πρόκριση με… ισοπαλία. Δεν χρειαζόταν η νίκη. Υπήρχε η κάβα από το ΟΑΚΑ.

Αυτή η ομάδα είναι ικανή να στείλει τον κόσμο της στον ψυχίατρο! Απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, νίκησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και στον τελικό του Κυπέλλου, έχασε από κάθε απίθανο φέτος στην Α1 και προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από απίστευτο θρίλερ. Ε, πίστευε κανένας ότι μπορούσε να αποκλειστεί ανήμερα της επετείου του ’68; Πλάκα κάνετε…

Τελικά το 2018 εξελίσσεται σε μία χρονιά ορόσημο για την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Σε όλα τα αθλήματα! Στο ποδόσφαιρο έχει βάλει και τα δύο χέρια στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται να σηκώσει την κούπα. Κυνηγάει το νταμπλ μετά από 40 χρόνια. Στο μπάσκετ ήρθε η πρώτη κούπα με την κατάκτηση του Κυπέλλου και κυνηγάει ένα ακόμα ευρωπαϊκό. Ευρωπαϊκό διεκδικεί και η ομάδα χάντμπολ, την ώρα που οι δύο ομάδες βόλεϊ είναι έτοιμες να επιστρέψουν στα σαλόνια. Μα πάνω από όλα, το όνειρο του γηπέδου γίνεται πραγματικότητα.

Ξεκινήσαμε λοιπόν γλυκά και τρυφερά. Δεν έχετε παράπονο. Πάμε και στα σοβαρά τώρα. Η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με τον 12ο τίτλο της ιστορίας της. Και υπάρχει στοχευμένη προπαγάνδα για να στιγματιστεί αυτή η επιτυχία που ήρθε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Από ποιους; Με από όλους αυτούς που τόσα χρόνια δεν ήξεραν και δεν έβλεπαν! Από αυτούς που επέλεξαν να ακολουθήσουν τα ίδια ακριβώς «κόλπα» με αυτούς που κατηγορούσαν.

Κουνάνε το δάχτυλο στη Θεσσαλονίκη για την ΑΕΚ… Διακόπηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, κινδυνεύουμε με Grexit γιατί ένας ιδιοκτήτης ομάδας έκανε ντου με όπλο και αυτοί ζούνε στον δικό τους μαγικό κόσμο… Γιατί δεν βγήκατε να συνεχίστε το παιχνίδι; Συγγνώμη δηλαδή που μετά από όλα αυτά που είχαν προηγηθεί, με την απόφαση έκτρωμα ξημερώματα Κυριακής, η ΑΕΚ δεν έκατσε να χάσει για να ικανοποιηθεί το κοντό εγώ σας. Δυστυχώς για όλους εσάς η ΑΕΚ δεν είναι πια ομάδα που μπορείτε να παίξτε μαζί της. Ανέχτηκε πολλά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μέχρι εδώ. Ειδικά στα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ζήσαμε κάθε χρονιά και ένα διαφορετικό σενάριο. Αρκετά ως εδώ…

Κουνάνε το δάχτυλο και από τον Πειραιά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι από τη διαιτησία και το Κράτος. Σε τέσσερα ματς με την ΑΕΚ, έχουν απολογισμό τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Καλύτερους από την «Ένωση» λοιπόν δεν τους λες. Μέχρι και ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχασαν που προηγήθηκαν στο 82’… Τελικά το «παραμύθι» είχε… δράκο. Στην αρχή έφταιγε ο Χάσι. Μετά ο Λεμονής. Τελικά ο Γκαρσία δεν ήξερε τι έκανε και οι παίκτες είναι κακομαθημένοι και δεν ενδιαφέρονται. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε. Μόνοι τους μαρτυρήσανε, δεν τους πίεσε κανένας.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, ακούς διάφορους… αντικειμενικούς επιστήμονες να λένε στον ΑΕΚτζή. Αυτό το πρωτάθλημα θα το πανηγυρίσεις; Η απάντηση είναι απλή:

«Φυσικά! Και όχι απλά θα το πανηγυρίσω, αλλά θα το γλεντήσω περισσότερο από αυτό μετά τα πέτρινα χρόνια. Το πρώτο της χρυσής εποχής που ξημέρωνε το ’89. Γιατί το δικαιούμαι απόλυτα.

Γιατί είμαι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (χωρίς να υπολογίζεται το ματς στην Τούμπα), τις λιγότερες ήττες, έχω κερδίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό, μία τον ΠΑΟΚ και μία τον Παναθηναϊκό από τον οποίο δεν έχω χάσει.

Γιατί έχω κάνει τις περισσότερες ανατροπές και είμαι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο 15′, δείγμα ότι δεν εγκαταλείπω.

Γιατί κράτησα τρία καρπούζια σε μία μασχάλη, όταν κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να παίξουν καν Ευρώπη το φθινόπωρο.

Γιατί έπαιξα όλη τη χρονιά με προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών και δεν λύγισα.

Γιατί δεν προκάλεσα κανένα, δεν έχω τύπους να ανάβουν φυτίλια πριν και μετά από κάθε ματς. Στα ντέρμπι εντός έδρας δεν έπεσε ούτε τσιγάρο αναμμένο. Κύριοι ήρθατε και φύγατε όλοι από το ΟΑΚΑ.

Βάλτε τα λοιπόν με την ανικανότητά σας. Να «χτίσετε» μία σωστή ομάδα το καλοκαίρι. Να κάνετε σωστές επιλογές σε προπονητές σε παίκτες. Να καλύψετε τον Ιανουάριο τα κενά που δημιουργήθηκαν. Χωρίς να φέρετε παίκτες παροπλισμένους ή να πουλήστε παίκτες βασικούς και αναντικατάστατους.

Πολύ πιο απλά, κοιτάξτε τον καθρέφτη και δείτε τα χάλια σας. Μη μας κουνάτε το δάχτυλο γιατί η συνέχεια είναι γνωστή…»

ΥΓ (ένα για την αρχή): Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Δεν χρειάζονται πολλά, πολλά. Θα υπάρξουν καλοθελητές και ρουφιάνοι που θα πούνε αρκετά… Όμως δεν απολογούμαστε σε κανένα, γιατί οι πράξεις μας είναι καθαρές. Α, και κάτι ακόμα… Σας πρόλαβαν άλλοι! Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ