Μια τρελή ιστορία με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό, Κεν Σέμα, Γουότφορντ και μια απόλυση που τα άλλαξε όλα!

Μια τρελή ιστορία με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό, Κεν Σέμα, Γουότφορντ και μια απόλυση που τα άλλαξε όλα!

Ο Κεν Σέμα ήταν έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά Ρανιέρι, Χότζον τα χάλασαν όλα! Η απίθανη ιστορία του Γενάρη εξηγεί γιατί τίποτε δεν είναι σίγουρο στις μεταγραφές.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κινήσεις που γίνονται και τις μαθαίνει ο κόσμος όταν τελειώσουν. Υπάρχουν, όμως, και κινήσεις που γίνονται με άκρα μυστικότητα, φτάνουν μια ανάσα από την ολοκλήρωση, αλλά στο τέλος της ημέρας η μεταγραφή δεν γίνεται. Για λόγους που δεν αφορούν τον παίκτη και την ομάδα που τον θέλει. Αλλά… τρίτους.

Μια τέτοια περίπτωση βίωσε ο Ολυμπιακός τον περασμένο Ιανουάριο. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονταν σε διαδικασία σκέψεων για την απόκτηση αριστερού μπακ. Εκείνη την περίοδο ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στο μυαλό του και το ενδεχόμενο να επαναφέρει σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ωστόσο, αυτός ο σχηματισμός απαιτούσε έναν ακραίο ποδοσφαιριστή με καλύτερες επιθετικές αρετές από τον Ρέαμπτσιουκ.

Ο Μαρτίνς είχε αποφασίσει σχετικά νωρίς ότι ήθελε να πορευτεί με το δίδυμο Ρέαμπτσιουκ – Κίτσος έως το φινάλε της σεζόν, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν ενεργός στην αγορά για κάποια ξεχωριστή περίπτωση που θα μπορούσε να προκύψει. Και προέκυψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου προέκυψε έντονη κινητικότητα από την Αγγλία σε ό,τι είχε να κάνει με την περίπτωση του Κεν Σέμα. Αριστερού χαφ και μπακ χαφ της Γουόρφορντ, ο οποίος ουσιαστικά αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Χοσέ Χολέμπας στην αγγλική ομάδα το καλοκαίρι του 2020.

Ο 28χρονος Σουηδός ήταν στους προς παραχώρηση ποδοσφαιριστές της αγγλικής ομάδας και το όνομά του έπεσε στο τραπέζι των Ερυθρόλευκων, καθώς η περίπτωσή του παρουσίαζε ενδιαφέρον. Εγιναν και κάποιες πρώτες συζητήσεις, αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει το deal και ποιες είναι η επί μέρους  λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει ο Ολυμπιακός, εάν αποφάσιζε να προχωρήσει.

Ο εκπρόσωπος του Σέμα μίλησε με τους Ερυθρόλευκους, εξέφρασε την επιθυμία του πελάτη του να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, από τον Ολυμπιακό υπήρξε επίσης θετική απόκριση και από τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Κριστιάνο Γκιαρέτα και κάπως έτσι όλα έδειχναν ότι η μεταγραφή του 28χρονου Σέμα θα προχωρούσε.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο 13 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας μπορούσε να βοηθήσει σε πολλές θέσεις, έλυνε τα χέρια του Μαρτίνς. Αλλά τελικά τα… αποτελέσματα της Γουότφορντ δυσκόλεψαν τη μεταγραφή. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος είχε πει το «ΟΚ» στην αποχώρηση του Σέμα, απολύθηκε στις 22 Ιανουαρίου και στις 26/01, ο Ρόι Χότζον ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γουότφορντ. «Παγώνοντας» όλες τις αποχωρήσεις. Και μεταξύ αυτών και του Σουηδού που είχε ο Ολυμπιακός στο στόχαστρό του.

Αποτέλεσμα; Η μεταγραφή δεν προχώρησε. Ο Σέμα έμεινε στη Γουότφορντ, έπαιξε ακόμη 10 παιχνίδια έως το φινάλε της σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να μείνει στην Premier League. Αυτό, ωστόσο, που δείχνει η συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση, είναι ότι συχνά, ακόμη και μεταγραφές που δείχνουν «τελειωμένες» και έτοιμες να ανακοινωθούν, μπορούν να χαλάσουν από παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «τώρα», αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κάνει σημαντικές κινήσεις στη θερινή μεταγραφική αγορά. Και ήδη προχωράει τις επαφές με τους (πολλούς) στόχους, ώστε να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Αλλά η βιασύνη είναι πάντα κακός σύμβουλος. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό: Ο Ολυμπιακός έχει πάνω από 40 παίκτες τώρα στο ρόστερ του. Αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να φύγουν. Αλλά προς το παρόν, δεν έχει φύγει κανείς. Και για να μην ζημιωθεί η ομάδα, αρκετές από αυτές οι αποχωρήσεις/πωλήσεις, πρέπει να προηγηθούν των προσθηκών. Διότι στις μεταγραφές τίποτε δεν είναι βέβαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ