Διεθνής Κροάτης εξτρέμ για τον Ολυμπιακό (vids)

Διεθνής Κροάτης εξτρέμ για τον Ολυμπιακό (vids)

Ενδιαφέρον για τον 26χρονο εξτρέμ και πρώτο σκόρερ της Ριέκα, Ρόμπερτ Μούριτς, έχει δείξει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τους Κροάτες.

Η μεταγραφολογία έχει «φουντώσει» για τα καλά πλέον, με τους Κροάτες να μπλέκουν τον Ολυμπιακό με τον μεσοεπιθετικό της Ριέκα, Ρόμπερτ Μούριτς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο εξωτερικό, οι Ερυθρόλευκοι ενδιαφέρονται για τον 26χρονο (12/3/1996, 1.80μ.) αριστεροπόδαρο εξτρέμ της κροατικής ομάδας, ο οποίος προέρχεται από σπουδαία σεζόν, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ριέκα. Ο Μούριτς αγωνίστηκε συνολικά σε 37 ματς, έχοντας 12 γκολ και 10 ασίστ σε 2.550 λεπτά συμμετοχής, με τον 26χρονο εξτρέμ να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και να ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο Κροάτης άσος, παρότι είναι αριστεροπόδαρος, φέτος αγωνίστηκε κυρίως στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής της Ριέκα, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκε και ως 10άρι πίσω από τον φορ. Φυσικά, μπορεί με την ίδια άνεση να παίξει και στο αριστερό άκρο. Ο Μούριτς ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το 2014 μετακόμισε στην Ολλανδία για τον Αγιαξ. Στον Άιαντα αγωνίστηκε στην Κ21 και το 2016 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Πεσκάρα. Το 2017 γύρισε στη χώρα της τουλίπας, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στο ρόστερ της ολλανδικής ομάδας.

Με 500.000 ευρώ πήγε στην Μπράγκα, όπου αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα του πορτογαλικού συλλόγου και το 2019 γύρισε στην Κροατία για την Ριέκα. Η επιστροφή στην Κροατία τον βοήθησε να βρει τα πατήματά του και να δείξει την αξία του. Την τριετία που βρίσκεται στη Ριέκα έχει 122 συμμετοχές, με 38 γκολ και 26 ασίστ. Είναι επίσης διεθνής με τις μικρές ομάδες της Κροατίας, έχοντας αγωνιστεί σε Κ16, Κ17, Κ19 και Κ21.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι σύμφωνα τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, για την περίπτωσή του ενδιαφέρονται επίσης οι Κόνιασπορ και Γαλατάρασαϊ, με τους Τούρκους μάλιστα να θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη γειτονική χώρα για χάρη της πρώην ομάδας του Αχμέντ Χασάν. Η Κόνιασπορ τη δεδομένη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα ξένα δημοσιεύματα, εμφανίζεται ως το φαβορί για την απόκτησή του.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ