Η μέρα με τη νύχτα

Η μέρα με τη νύχτα

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα δυνατό δεκάλεπτο, το πρώτο, με την διαφορά να φτάνει τους 19 πόντους (23-4) κι εκεί επί της ουσίας τελείωσαν όλα.

Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το 1-0 επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και η εξέλιξη του πρώτου τελικού επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων».

Οι δύο ομάδες ήταν η μέρα με τη νύχτα και στο παρκέ του Ειρήνης και Φιλίας έγινε αυτό που περίμεναν όλοι.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα δυνατό δεκάλεπτο, το πρώτο, με την διαφορά να φτάνει τους 19 πόντους (23-4) κι εκεί επί της ουσίας τελείωσαν όλα.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στο… κόκκινο για ένα δεκάλεπτο κι εν συνεχεία έριξαν ρυθμούς, με μοναδικό μέλημα να συντηρούν μια διαφορά ασφαλείας.

Έτσι κι έγινε, με την ομάδα του λιμανιού να κάνει εύκολα το 1-0 και την σειρά πλέον να μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ.

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό ήταν η απόλυτη συγκέντρωση στο πρώτο δεκάλεπτο και το εξαιρετικό παιχνίδι του Φαλ.

Ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» έκανε ότι ήθελε στις δύο ρακέτες και από την στιγμή που σκόραρε και μοίραζε μπάλες για ελεύθερα σουτ, όλα έγιναν πιο εύκολα ή για την ακρίβεια πολύ εύκολα για τους πειραιώτες.

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη κι αυτό φάνηκε (και) στον χθεσινό αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός χωρίς να φορτσάρει για τρία δεκάλεπτα περιόρισε τον αντίπαλο του στους 61 πόντους.

Θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ; Μάλλον ναι, αν κρίνει κάποιος από την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο.

Είναι δύσκολο να χάσει τόσα πολλά σουτ και στο γήπεδο του ο Παναθηναϊκός και οι παίκτες θα θελήσουν να βγάλουν αντίδραση.

Παραμένει φαβορί ο Ολυμπιακός και στον δεύτερο τελικό; Ασφαλώς και παραμένει. Για να πετύχουν όμως τον στόχο τους οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να παίξουν με «καθαρό» μυαλό αποφεύγοντας τα λάθη.

Είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού η παρουσία του Φαλ καθώς ο Γάλλος κυριάρχησε στις «μάχες» κάτω απ’ τα καλάθια.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον σέντερ του Ολυμπιακού και από το έξυπνο παιχνίδι του Φαλ, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τις βάσεις για να πάρουν το παιχνίδι από τα πρώτα δέκα λεπτά.

Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός θα στηρίξει το επιθετικό του παιχνίδι στο «πέντε» και στον αγώνα του ΟΑΚΑ και ίσως δούμε και τον Μάρτιν να έχει πιο ενεργό ρόλο στην έδρα των «πράσινων».

Η ουσία είναι ότι στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων επιβεβαιώθηκε η ανωτερότητα του Ολυμπιακού και μάλιστα χωρίς να πατήσουν… γκάζι οι ερυθρόλευκοι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι ο δεύτερος τελικός δεν θα είναι εύκολος για τον Ολυμπιακό. Άλλο παιχνίδι αυτό στο ΟΑΚΑ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να το επισημάνει αμέσως μετά την λήξη του χθεσινού αγώνα στο ΣΕΦ.

Όπως επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν κοντραριστεί έξι φορές την φετινή σεζόν με το 5-1 υπέρ των ερυθρόλευκων να φανερώνει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ