Του έγινε… συνήθεια: Στο 5-0 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό (vids)

Του έγινε… συνήθεια: Στο 5-0 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τις πέντε σερί νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό – Δύο στο πρωτάθλημα, δύο στη Euroleague και μία στον τελικό του Κυπέλλου – 5-1 το σκορ φέτος.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον πρώτο τελικό της Basket League με τον Παναθηναϊκό, με τους Ερυθρόλευκους να κυριαρχούν στο παρκέ του ΣΕΦ και να παίρνουν τη νίκη με 74-61. Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή τους στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Παράλληλα, διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 5 νίκες, έχοντας κερδίσει το Τριφύλλι δύο φορές στο πρωτάθλημα, δύο στην Euroleague και μια στον τελικό του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (Ευρωλίγκα)

Η αρχή έγινε στις 23 Δεκεμβρίου, όταν οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Οι Πειραιώτες παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ επικράτησαν με 84-65, με τους ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ να έχουν 18 πόντους. Από κοντά ακολούθησαν οι Σλούκας και Βεζένκοφ, με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο)

Στις 20 Φεβρουαρίου οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 81-73 και να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο. Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Ντόρσεϊ με 21, ενώ ακολούθησε ο Βεζένκοφ με 18.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (Ευρωλίγκα)

Έναν μήνα αργότερα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού υποδέχθηκε το Τριφύλλι στο ΣΕΦ για την Euroleague, με τους Ερυθρόλευκους να διαλύουν τους Πράσινους με 101-73. Ένα ματς στο οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε έξι παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Από 16 είχαν οι Βεζένκοφ και Σλούκας, από 13 οι Παπανικολάου, Μάρτιν και Φαλ και 10 ο ΜακΚίσικ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)

Στις 11 Απριλίου οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν ξανά, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου τους με 68-62 και συνέχισαν το σερί τους απέναντι στο Τριφύλλι. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο ΜακΚίσικ με 18 πόντους, ενώ 13 είχε ο Βεζένκοφ και 12 ο Σλούκας.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, play offs)

Χθες οι δύο ομάδες έπαιξαν για 6 φορά στη φετινή σεζόν, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 74-61 και να πετυχαίνει την 5η σερί νίκη του απέναντι στους Πράσινους. Πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Σλούκας, Φαλ και Βεζένκοφ. Ο γκαρντ των Πειραιωτών είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Γάλλος σέντερ και ο Βούλγαρος φόργουορντ έκαναν νταμπλ – νταμπλ. Ο Φαλ ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Βεζένκοφ είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η μοναδική φορά που κέρδισε ο Παναθηναϊκός φέτος ήταν στις 22/11 στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, όταν οι Πράσινοι επικράτησαν με 81-76.

Οι πέντε σερί νίκες του Ολυμπιακού:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84 (Ευρωλίγκα)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-81 (Κύπελλο)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 101-73 (Ευρωλίγκα)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 62-68 (Πρωτάθλημα)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-61 (Πρωτάθλημα, play offs)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ