Ολυμπιακός: Σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και βελτίωση…

Ολυμπιακός: Σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και βελτίωση…

Αυτά χρειάζεται ο ανώτερος Ολυμπιακός για να κάνει το 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο βήμα έγινε, σαφώς πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 74-61. Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στους τελικούς του πρωταθλήματος και τώρα πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο… γκολ.

Δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερη και πιο ποιοτική ομάδα από τους Πειραιώτες. Τα όσα έχουν καταφέρει οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής και οι πέντε συνεχόμενες νίκες, σε έξι μεταξύ τους φετινά ματς, αποτελούν τρανή απόδειξη για την διαφορά των δύο μονομάχων.

Ο Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός όχι. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, πήρε το πλεονέκτημα έδρας και στις τρεις από τις πέντε νίκες του, κέρδισε εύκολα και μεγάλες διαφορές.

Οι Πειραιώτες είναι το φαβορί για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα το τρόπαιο δεν έχει ακόμα έρθει στο λιμάνι. Θέλουν άλλες δύο νίκες και αν καταφέρουν την Τρίτη το βράδυ να περάσουν και πάλι νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, τότε θα έχουν αγκαλιάσει τον τίτλο.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να παρουσιαστούν αποφασιστικοί, σοβαροί και σίγουρα βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Χάρηκα με τις δηλώσεις του κόουτς μετά το τέλος του ματς, που κράτησε χαμηλούς τόνους, που μίλησε για λάθη στον αιφνιδιασμό και χαμένες ευκαιρίες για να μεγαλώσει η διαφορά. Και καθαρό μυαλό θα προσθέσω εγώ, γιατί ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό μετά το επιβλητικό πρώτο δεκάλεπτο δεν έβγαλε στο παρκέ αυτά που μπορεί.

Υπήρξαν αρκετές φορές που οι παίκτες, ενώ μπορούσαν εύκολα να τελειώσουν έναν αιφνιδιασμό, πήγαιναν να κάνουν το εξεζητημένο. Ενώ μπορούσαν να τελειώσουν την φάση με ένα απλό λέι απ, προτιμούσαν την έξτρα πάσα, ακόμα και αν αυτή οδηγούσε σε αναγκαστική προσπάθεια για τρίποντο.

Για αυτό μίλησα για καθαρό μυαλό. Αυτό οι Πειραιώτες πρέπει να το έχουν στο ΟΑΚΑ για να αγκαλιάσουν την κούπα. Μια κούπα που τους αξίζει 100% , που αποτελεί άλλωστε και τον μεγάλο τους φετινό στόχο. Και αυτή η παρέα που μας έχει κάνει να χαρούμε πολλές φορές στην φετινή σεζόν και να οδηγήσει 12.000 κόσμο να βρεθεί στο Βελιγράδι έχει ακόμα μια δουλειά να κάνει. Ίσως την Παρασκευή το βράδυ να την έχει ολοκληρώσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ