Ολυμπιακός: Με αντίπαλο μόνο τον εαυτό του… (vids)

Ολυμπιακός: Με αντίπαλο μόνο τον εαυτό του… (vids)

Το Game 1 στο ΣΕΦ έδειξε γιατί είναι μόνο στο χέρι του Ολυμπιακού το φετινό πρωτάθλημα. Ο κυρίαρχος Φαλ, ο μαέστρος Σλούκας, το βάθος και το... άριστο διάβασμα του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού επικράτησε άνετα με 74-61 και έδειξε ότι έχει και θα έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του φαβορί στο πρώτο ματς και έκαναν το 1-0 από το πρώτο δεκάλεπτο ουσιαστικά (23-4 η πρώτη περίοδος) και πλέον ψάχνουν διπλό στο ΟΑΚΑ για να βάλουν και «ταφόπλακα» στο τριφύλλι…

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν κυριαρχική για 10 λεπτά, ενώ στη συνέχεια έλεγξε εύκολα τον ρυθμό, δεν άφησε το τριφύλλι να πλησιάσει ποτέ στο σκορ και παρότι δεν έπιασε πολύ υψηλούς αριθμούς και ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση πήρε τη νίκη. Οι Πειραιώτες είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Μουσταφά Φαλ (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) που κατατρόπωσε τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έκανε τίποτα παραπάνω πέρα από το 1-0 στη σειρά, όμως το Game 1 έδειξε πολλά και για την διαφορά των δυο ομάδων. Το πιο βασικό όμως είναι ότι έδειξε πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει και το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι στους τελικούς.

Το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ έδειξε και απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός κρατάει τα πάντα στα χέρια του και πως μόνο από εκείνον εξαρτάται η έκβαση της σειράς. Όσο υψηλή απόδοση και να πιάσει ο Παναθηναϊκός, όσο και να φτάσει στα όρια του τον Ολυμπιακό η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι μεγάλη. Και φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Φαλ, ο Σλούκας και η διαφορά… βάθους

Ο Μουσταφά Φαλ αναδείχτηκε δικαιολογημένα MVP της αναμέτρησης συγκεντρώνοντας 27 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης και έδειξε ότι είναι το «αφεντικό» κάτω από τις δυο ρακέτες. Η αλήθεια είναι ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Γιώργο Παπαγιάννη το έχει ξανακάνει τη φετινή σεζόν, αφού κατάφερε ο Έλληνας σέντερ να μην φανεί στο ματς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Την ώρα λοιπόν που ο Γάλλος σέντερ κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός υπερτερεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Το βάθος που έχει ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ουσιαστικά πάει σε ένα ροτέισον 8-9 παικτών συν τον Λεωνίδα Κασελάκη που όμως αγωνίστηκε μόλις στην πρώτη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που ήταν στον πάγκο και ο 12ος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης στο χθεσινό παιχνίδι. Το ρόστερ των Πειραιωτών είναι πιο ποιοτικό, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει μεγαλύτερες προσωπικότητες. Παίκτες που δεν φοβούνται να βγουν μπροστά. Και είναι αρκετοί, κάτι που είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι αλλά και στα τελευταία πέντε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί ο Φαλ να ήταν ο MVP, όμως η δουλειά που έχει κάνει στην επίθεση ο Κώστας Σλούκας είναι εξαιρετική σκοράροντας 16 πόντους, μοιράζοντας 4 ασίστ και έχοντας και 7 ριμπάουντ. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν άλλη μια φορά μαέστρος στο παρκέ και καθοδήγησε ιδανικά τους συμπαίκτες του. Είτε σκοράροντας είτε πασάροντας.

Για άλλη μια φορά όμως, αυτός που κάνει την πιο αθόρυβη δουλειά ήταν ο Κώστας Παπανικολάου και στις δυο πλευρές του παρκέ. Δεν είναι μόνο ότι έβαλε 8 πόντους, είναι ότι στην άμυνα ήταν παντού και πάλι. Όπως έχει συνηθίσει όλη τη χρονιά ή καλύτερα όλα τα χρόνια που είναι στο λιμάνι. Και είχε και το απόλυτο highlight της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο με το ανεπανάληπτο πόστερ κάρφωμα μπροστά στον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό όμως για τον Ολυμπιακό και για το υπόλοιπο της σειράς είναι ότι παίκτες όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Τόμας Γουόκαπ ή ο Σακίλ ΜακΚίσικ που τραυματίστηκε στη δεύτερη περίοδο δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο πρώτος μάλιστα ήταν και αρνητικός λόγω και του συμβάντος με τον Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά και της αστοχίας του. Ο δεύτερος έκανε για άλλη μια φορά κομβική δουλειά στην άμυνα, αλλά ήταν επίσης άστοχος στην επίθεση, ενώ ο ΜακΚίσικ υπέστη διάστρεμμα και δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο παρότι είχε ξεκινήσει δυνατά (5 πόντους).

Το άριστο διάβασμα του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι ο ΜακΚίσικ είναι αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του για το ματς στο ΟΑΚΑ, όμως έχει τον τρόπο να καλύπτει τα κενά και να βρίσκει λύσεις. Στο χθεσινό ματς στη «μάχη» των πάγκων αναδείχτηκε νικητής, κάτι που φάνηκε από το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει την ικανότητα να διαβάζει άριστα τα ματς, το έκανε και στο Game 1 τροφοδοτώντας κατά κύριο λόγο τον Φαλ και ταλαιπωρώντας τον Νεμάνια Νέντοβιτς στην επίθεση. Ρίσκαρε αφήνοντας την μπάλα στον Παπαπέτρου και τα ελεύθερα σουτ σε παίκτες όπως ο Σίβα, ο Κασελάκης και ο Οκάρο Γουάιτ.

Ο τρίτος σκόραρε μεν 3 τρίποντα, όμως ταλαιπωρήθηκε με φάουλ, αφού ακόμα κι εκεί ο Μπαρτζώκας έψαξε μεθοδικά και ορθολογικά τον Χασάν Μάρτιν στη ρακέτα που σαφώς υπερέχει απέναντι στον Γουάιτ που είναι «4».

Η άμυνα του Ολυμπιακού σε ακόμη ένα ματς ήταν από «γρανίτη» και στην επίθεση βρέθηκαν λύσεις, με τον Μπαρτζώκα να ποντάρει στο low post και στην κυκλοφορία της μπάλας μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ που είναι και το σήμα κατατεθέν στην επίθεση για τον φετινό Ολυμπιακό.

Με λίγα λόγια λοιπόν, ο Έλληνας τεχνικός διάβασε άψογα το παιχνίδι και πήρε την 5η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού, σβήνοντας τον Μέικον και τον Νέντοβιτς και υποχρεώνοντας το τριφύλλι σε πολλά άστοχα σουτ (7/32 σουτ).

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ματς της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Αναμφίβολα θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο ρυθμούς και ένταση αν θέλουν να φύγουν με το διπλό και ουσιαστικά να φτάσουν μια ανάσα από την κούπα.

Αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από το τριφύλλι και ακόμη και αν ηττηθεί την Τρίτη μοιάζει πολύ δύσκολο να υποστεί τρεις ήττες σε τέσσερα ματς από τον «αιώνιο» αντίπαλο και να χάσει τον τίτλο. Ειδικά με βάση αυτά που είδαμε στο πρώτο ματς αλλά και καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ