Και πάλι ο Πάμπλο επιλέγει…

Και πάλι ο Πάμπλο επιλέγει…

Τα παιχνίδια της μοίρας και του Λάσο μπορούν να ξεφτιλίσουν και πάλι για άλλη μία φορά την διοργάνωση, γιατί μέχρι τέλους η Ρεάλ μπορεί να διαλέξει.

Τα παιχνίδια της Πέμπτης στην Ευρωλίγκα και η ήττα της Μπασκόνια στην έδρα της από την αδιάφορη Εφές απλά περιέπλεξαν την κατάσταση. Όλα τα σενάρια είχαμε… φτιάξει, αυτό σίγουρα δεν το περιμέναμε και τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τις δύο ελληνικές ομάδες.

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι των χιλίων προβλημάτων αντιμετωπίζουν την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ την Παρασκευή. Με νίκη τους, φέρνουν απέναντί τους στα πλέι οφ της Ζαλγκίρις, ότι και να συμβεί στην Μαδρίτη με την Ρεάλ. Με ήττα (που δεν είναι και απίθανο ως αποτέλεσμα βάσει των προβλημάτων που μαστίζουν τον Ολυμπιακό), οι «ερυθρόλευκοι» είναι ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό.

Νίκη της Ρεάλ επί της Μπάμπεργκ φέρνει τριπλή ισοβαθμία, από την οποία ο Ολυμπιακός μένει τρίτος (3 νίκες-1 ήττα) και ο Παναθηναϊκός τέταρτος. Έτσι οι «πράσινοι» κατακτούν το πλεονέκτημα έδρας και έρχονται αντιμέτωποι με την Ρεάλ που μένει πέμπτη.

Η Ζαλγκίρις είναι ο αστάθμητος παράγοντας για τα πάντα και ανάλογα με το πώς θα εμφανιστεί στο ΣΕΦ, τότε θα κριθεί και η πεντάδα της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Σάρας θα διαλέξεις αν θα παίξεις για να πάρεις είτε τον Ολυμπιακό είτε τον Παναθηναϊκό, παίζοντας με μειονέκτημα έδρας;

Υ.Γ. Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα σενάριο διαπλοκής αυτό. Όμως δεν είναι. Απλά ξεκάθαρα αποδεικνύει το πόσο γελοίο είναι το κόνσεπτ της Ευρωλίγκας με τα ματς σε διαφορετικές ώρες την τελευταία και κρισιμότατη αγωνιστική. Παρακάτω η λογική της σημερινής ημέρας..

ΥΓ2 Έχετε διαβάσει ένα… ειρωνικό κείμενο όπως καταλαβαίνετε. Και το λέω αυτό γιατί πλέον η Ρεάλ υπάρχει πιθανότητα να παίζει τσάμπα το τελευταίο παιχνίδι σήμερα με την Μπάμπεργκ καθώς η θέση της θα έχει κριθεί από το ΣΕΦ και το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να ψάξει αντίπαλο. Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει ηρεμεί και περνάει 4η αφού ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ το πλεονέκτημα έδρας από την Μπάμπεργκ στην Μαδρίτη.

Εάν ο Σάρας όμως φορτσάρει ως πρέπει (εννοείται πως είναι ειρωνικό αυτό που γράφω παραπάνω για το αν διαλέξει ο Σάρας), περάσει από το ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό που έχει τον Μιλουτίνοφ και τον Μπόγρη στο «5» και τον Παπαπέτρου με τον Ουίλτζερ στο 4, η Ρεάλ έχει το «δικαίωμα» να ξεφτιλίσει και πάλι τη διοργάνωση και να πάρει είτε τον Παναθηναϊκό είτε τον Ολυμπιακό ως πέμπτη… Η πλήρης γελοιότητα της διοργάνωσης.

ΥΓ3 Αυτό ουσιαστικά είναι και το χαστούκι της μοίρας που επιστρέφει με ισχυρό κρότο στο πρόσωπο του Λάσο. Κάποτε διάλεξε Ολυμπιακό και έχασε στο Κάουνας. Τώρα παρακαλάει τον Σάρας (να μην κερδίσει) ή τον Σφαιρόπουλο (να πάρει τη νίκη). Θεία δίκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ