Ο Μαμαντού Κανέ άφησε με το στόμα ανοιχτό τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό!

Ο Μαμαντού Κανέ άφησε με το στόμα ανοιχτό τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό!

Δεν είναι παίκτης της πρώτης γραμμής. Και ίσως να μην είναι καν παίκτης του rotation της νέας σεζόν. Αλλά ο Κανέ έδειξε πώς διεκδικείς θέση. Διάβασε και θα καταλάβεις...

Ο Μαμαντού Κανέ είναι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ενας παίκτης που από το… πουθενά, από τη Νέφτσι Μπακού και από το βάθος της… εξέδρας, ξαφνικά μπήκε στην εξίσωση του rotation, πήρε χρόνο και χώρο και από το… πουθενά, εξελίχθηκε σε έναν από τους ποδοσφαιριστές που ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει για τη νέα χρονιά. Όχι σε ρόλο βασικού, αλλά ποιος μπορεί να είναι σίγουρος. Βλέπετε, ο 25χρονος μέσος από τη Γουινέα, είναι τόσο αποφασισμένος και συγκεντρωμένος στο να πείσει τον προπονητή του, που έκανε κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Ο Κανέ τελείωσε τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό στις 17 Μαΐου, όταν και έκανε την 6η συμμετοχή του με τη φανέλα των Πειραιωτών. Λίγες ημέρες μετά κλήθηκε εκτάκτως στην εθνική Γουινέας και εντάχθηκε στην αποστολή για τα παιχνίδια των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με αντιπάλους την Αίγυπτο (05/06) και το Μαλάουι (09/06). Στο δεύτερο παιχνίδι, μάλιστα, πήρε και χρόνο συμμετοχής, φτάνοντας τις 16 διεθνείς συμμετοχές.

Ηταν ένας από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι. Και επειδή είναι ξένος, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Ελλάδα στις 21 Ιουνίου και να αναχωρήσει με την αποστολή την επομένη για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στην Αυστρία. Εντούτοις, έκανε κάτι που δεν περίμενε κανείς.

Αν και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Γουινέας στις 9 Ιουνίου, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα την ημέρα της έναρξης της προετοιμασίας του Ολυμπιακού! Στις 14 Ιουνίου, λοιπόν, βρέθηκε στη χώρα μας. Και πήγε στο Ρέντη, μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν προπονήσεις! Όπως γίνεται αντιληπτό, η παρουσία του στο προπονητικό κέντρο προκάλεσε έκπληξη, καθώς αναμενόταν αρκετές ημέρες μετά. Και αφού είχε ξεκουραστεί.

«Δεν χρειάζομαι διακοπές. Είμαι καλά. Από το να κάθομαι σπίτι μου, είπα να έρθω να ξεκινήσω προπονήσεις»! Αυτή ήταν η απάντηση του Κανέ στην εύλογη απορία «τι κάνεις εδώ από τώρα;», αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους Ερυθρόλευκους.

Εν τέλει, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει προπονήσεις στις 16 Ιουνίου. Όπως και έγινε. Με τον 25χρονο μέσο από τη Γουινέα, να δείχνει με τον τρόπο του ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί, για να κερδίσει χώρο στο rotation του Ολυμπιακού, αλλά και την παρουσία του στο ρόστερ. Ο ίδιος ο Μαρτίνς στο φινάλε της χρονιάς μίλησε με θετικά λόγια, αλλά μετά από ό,τι έκανε αυτές τις ημέρες… δεν έχει λόγια για τον παίκτη του. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάθεση, τον επαγγελματισμό και την επιθυμία να δώσει τα πάντα (κυριολεκτικά), για να διεκδικήσει τη θέση του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στο τέλος του καλοκαιριού ο Κανέ θα αποτελεί απαραίτητα μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ούτε λέει κανείς ότι ο μέσος από τη Γουινέα είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά ή να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους πρωταθλητές. Αλλά αυτό στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι, είναι ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία, είναι αυτό που αναζητά κάθε ομάδα από τους ποδοσφαιριστές της. Ετσι, ο Κανέ θα πάει στην Αυστρία και εκεί θα δείξει στο γήπεδο τι θα μπορέσει να κάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ