Με δύο προπονήσεις, στην προετοιμασία του Ολυμπιακού – Ο Ντιμπί Κεϊτά δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση…

Με δύο προπονήσεις, στην προετοιμασία του Ολυμπιακού – Ο Ντιμπί Κεϊτά δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση…

Ο  Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Αλλά η περίπτωση του Ντιμπί Κεϊτά, τον εντυπωσίασε τόσο πολύ, που δεν  μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Εδώ και καιρό από to10 έχετε διαβάσει για τις μεγάλες βλέψεις που έχει ο Ολυμπιακός για ένα από τα πιο ταλαντούχα νέα παιδιά που έχει εντάξει στο δυναμικό του τα τελευταία χρόνια. Ο Ντιμπί Κεϊτά μπορεί να μην έχει κάνει ακόμη την… εμφάνισή του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην τον έχει δει κανείς να παίζει. Μπορεί να μην υπάρχει καν βίντεο με τον ίδιο σε… προπόνηση των Πειραιωτών. Αλλά στο Μεγάλο πιστεύουν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό. Κάτι πολύ σημαντικό.

Και αυτός είναι ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του Ολυμπιακού για τα 6 φιλικά που θα δώσει στην Αυστρία. Μια απόφαση που έχει ιδιαιτερότητες, αλλά η οποία επιβεβαιώνει το πόσο πεπεισμένοι είναι οι Ερυθρόλευκοι πως ο Κεϊτά έχει όλα τα προσόντα για να κάνει σπουδαία πράγματα.

Για να γίνει αντιληπτό, ο Μαρτίνς είχε ζητήσει τον Ντιμπί Κεϊτά από τις 14 Ιουνίου, από την πρώτη ημέρα έναρξης των προπονήσεων στο Ρέντη. Και έτσι έγινε. Εντούτοις, τις πρώτες ημέρες ο Κεϊτά δεν έκανε προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού. Λόγω της επέμβασης που είχε κάνει στο γόνατο, στις αρχές του χρόνου (περίπτωση στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν), έπρεπε να περάσει κάποια τεστ και να κάνει ξεχωριστό πρόγραμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 18χρονος Ισπανός (με καταγωγή από το Μάλι), επί της ουσίας πρόλαβε να κάνει δύο προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Κι όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην 30μελή αποστολή και θα τον έχει μαζί του και στην Αυστρία. Καθώς θέλει να δουλέψει μαζί του. Να δει τι μπορεί να κάνει. Αλλά και να τον βάλει στο κλίμα της πρώτης ομάδας. Καθώς εμφανίζεται διατεθειμένος να του δώσει χώρο και χρόνο στη διάρκεια της σεζόν, εάν επιβεβαιώσει όσα εξαιρετικά ακολουθούν το όνομά του.

Επί της ουσίας, ο Κεϊτά είναι μια νέα μεταγραφή. Και, όπως έχουν αποδείξει τα παραδείγματα των προηγούμενων χρόνων  (Αγκιμπού Καμαρά, Μάντι, Σισέ, Μπα), πολλές φορές αυτές οι… ανυπόληπτες μεταγραφές, είναι εκείνες που κάνουν τον μεγαλύτερο θόρυβο όταν έρχεται η ώρα του αγώνα. Με τον νεαρό εξτρέμ, έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, αρκεί να είναι υγιής και να δουλέψει.

Αντί επιλόγου, έχει σημασία να αναφέρουμε κάποια σημαντικά στοιχεία, που έκαναν τον Μαρτίνς να αποφασίσει να πάρει τον Κεϊτά στην Αυστρία. Διότι πολλοί έχουν δει τα βιντεάκια του από τη Ρεάλ Μαδρίτης και έχουν εντυπωσιαστεί με την τεχνική του κατάρτιση, τις ντρίμπλες, την ταχύτητα, την έκρηξη. Και αυτά είναι που έχουν εντυπωσιάσει και τον Πορτογάλο τεχνικό. Αλλά όχι μόνο. Διότι ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού μέσα σε αυτό το διάστημα εξέλιξε με τρόπο εντυπωσιακό το σώμα του. Ψήλωσε, δυνάμωσε, δούλεψε πολύ το μυϊκό του σύστημα και πλέον ακόμη η όψη του είναι διαφορετική. Καθώς δεν πρόκειται πλέον για «παιδί». Σωματικά, είναι ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής. Μένει να το δείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diby Keita (@dibykeita_)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ