Super deal ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ Μαδρίτης για Ντιμπί Κεϊτά και συμβόλαιο 4,5 χρόνων

Super deal ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ Μαδρίτης για Ντιμπί Κεϊτά και συμβόλαιο 4,5 χρόνων

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ντιμπί Κεϊτά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να πληρώσει και με... κυμαινόμενο ποσοστό μεταπώλησης. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Έναν χρόνο προσπαθούσε να τον αποκτήσει. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο έγιναν όλα. Ο πρώτος μάνατζερ που ήρθε στην Ελλάδα σταμάτησε να τον εκπροσωπεί το καλοκαίρι. Ο ίδιος αρχικά δεν τρελαινόταν στην ιδέα να έρθει στη χώρα μας. Αλλά κατάλαβε το λάθος του. Αλλαξε μάνατζερ και μαζί άλλαξε και την προσέγγιση για το μέλλον του. Το νέο γραφείο προσέγγισε πάλι τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι άμεσα ανταποκρίθηκαν θετικά και κάπως έτσι ο Ντιμπί Κεϊτά Κονέ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

Ωστόσο η υπόθεση του Κεϊτά δεν ήταν διόλου εύκολη για τους Ερυθρόλευκους. Και έγινε ακόμη πιο δύσκολη μετά τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού. Ενώ έως τότε όλα πήγαιναν με ταχύτητα, όταν οι Ισπανοί ενημερώθηκαν για την εμπλοκή των Ερυθρόλευκων, άρχισαν να φρενάρουν τις συζητήσεις και να ζητούν όλο και περισσότερα ανταλλάγματα. Ενώ αρχικά είχαν «ψηθεί» για ένα μικρό ποσοστό.

Οι συζητήσεις διήρκεσαν πολύ ακριβώς λόγω της στάσης των Μαδριλένων. Οι οποίοι όχι μόνο άλλαξαν τα δεδομένα της συμφωνίας, αλλά προσπάθησαν και να ανανεώσουν το συμβόλαιο του 18χρονου (08/07/2003) εξτρέμ, με σκοπό να μην τον χάσουν και με την υποσημείωση ότι θα τον έδιναν δανεικό σε άλλη ισπανική ομάδα, για να πάρει παιχνίδια και να παρακολουθείται από τους «Μερένχες». Ωστόσο, ο παίκτης είχε αποφασίσει να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό και αυτό είχε καταστεί ξεκάθαρο και από τον ίδιο, σε τηλε-επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους του συλλόγου, πριν από σχεδόν δύο μήνες!

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, κατάφερε να φτάσει χωρίς προβλήματα σε συμφωνία με τον Ισπανό εξτρέμ με καταγωγή από το Μάλι. Με τον παίκτη να λέει αμέσως «ναι» στο συμβόλαιο 4.5 χρόνων που του ετοίμασαν οι πρωταθλητές Ελλάδος, αλλά και στο πλάνο που του παρουσιάστηκε για την εξέλιξή του. Πλάνο που περνάει αρχικά από τον Ολυμπιακό Β και τον Αριέλ Ιμπαγάσα, αλλά με προπονήσεις στην πρώτη ομάδα και παρακολούθηση/εξέλιξη υπό την επίβλεψη του Πέδρο Μαρτίνς.

Οσο για τη συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης; Αυτή τελικά επιτεύχθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Και σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, δεν περιλαμβάνει άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα προς τους Μαδριλένους. Αλλά μια ιδιαίτερη και περίπλοκη συμφωνία με κυμαινόμενο ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diby Keita (@dibykeita_)

Επί της ουσίας δεν υπάρχει σταθερό ποσοστό μεταπώλησης. Δεν συμφωνήθηκε 10-20-30%. Οι όροι που μπήκαν στο χαρτί αναφέρουν πως ανάλογα με το ποσό που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον ποδοσφαιριστή, αντίστοιχο θα είναι και το ποσοστό της Ρεάλ. Εάν ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, πουλήσει τον Κεϊτά με 10.000.000 €, η ισπανική ομάδα θα πάρει 15%. Εάν τον πουλήσει 20.000.000 €, το ποσοστό θα ανέβει. Και ούτω καθεξής. Με τη δυσκολία αλλά και την περιπλοκότητα της συμφωνίας, να δείχνει και πόσο καλή δουλειά έγινε από τους Ερυθρόλευκους, για να αποκτηθεί ένας παίκτης που υπάρχει η άποψη ότι μπορεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βγει εξελιχθεί σε «κλοπή» πρώτου μεγέθους.

Οσο για εκείνους που αναρωτιούνται για ποιον λόγο και κυρίως πώς είναι δυνατόν η Ρεάλ να έχασε έναν ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες της από μια ελληνική ομάδα, η απάντηση έχει δύο σκέλη. Κατ’ αρχάς ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι τέτοια deals ξέρει να τα κάνει, ξέρει να πείθει τους παίκτες και τις ομάδες και κυρίως έχει δείξει εμπράκτως ότι τους δίνει πραγματικές ευκαιρίες και χώρο να εξελιχθούν. Και δεύτερον, εάν κάνετε μια μικρή αναζήτηση στα μαδριλένικα ΜΜΕ, θα διαπιστώσετε πως η αποχώρηση παικτών από τις ακαδημίες της Ρεάλ είναι ένα συχνό φαινόμενο που δεν προκαλεί έκπληξη. Καθώς και η ίδια η ομάδα έχει τόσους πολλούς παίκτες, που δεν δίνει εύκολα ευκαιρίες. Ενώ συχνά χάνονται και παίκτες που υπολογίζονται, από κακούς χειρισμούς.

Όπως και να έχει, αυτό ποσώς ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι πήραν αυτό που ήθελαν. Και μέσα σε έξι μήνες, πήραν παίκτες 18-19-20 ετών από την Ιντερ (Κινκουέ), την Παρί Σεν Ζερμέν (Φαντιγκά), και τη Ρεάλ Μαδρίτης (Κεϊτά). Αν μη τι άλλο, κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ