Ντιμπί Κεϊτά, η πρώτη καλοκαιρινή «μεταγραφή» που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός…

Ντιμπί Κεϊτά, η πρώτη καλοκαιρινή «μεταγραφή» που ετοιμάζει ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ταλέντο του Ντιμπί Κεϊτά, πήρε μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον του, τον... έφτιαξε και πλέον περιμένει την έκρηξή του.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να επενδύσει στα νέα παιδιά. Στο ταλέντο. Στην ποιότητα, την ταχύτητα, τα… βασικά του ποδοσφαίρου. Και για αυτόν τον λόγο τον Ιανουάριο απέκτησε μια σειρά από νεαρούς ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Η επένδυση δεν έγινε τυχαία. Ούτε χωρίς πλάνο και χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν. Ολοι ήρθαν μετά από ενδελεχή παρακολούθηση, μελέτη, αξιολόγηση, αλλά και με πολύ προσεκτικές κινήσεις στις συμφωνίες. Με εκείνη που αφορούσε στον Ντιμπί Κεϊτά να είναι η πιο περίπλοκη από όλες.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν έναν χρόνο να αποκτήσουν τον 18χρονο (08/07/2003) εξτρέμ από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά τη σεζόν 2020-21, οι Μαδριλένοι δεν ήθελαν να τον χάσουν. Εκαναν προσπάθειες να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, αλλά η αλλαγή μανατζερικής στέγης και η έντονη πίεση του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει επί δύο χρόνια, έπεισαν τον ποδοσφαιριστή ότι ο Πειραιάς είναι η καλύτερη επιλογή για τη συνέχιση της καριέρας του. Και έτσι τον Ιανουάριο, έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ, η διοίκηση των Ερυθρόλευκων έφτασε σε συμφωνία με τους «Μερένγκες» και τον έφερε στην Ελλάδα.

Εως σήμερα ο Ντιμπί Κεϊτά δεν έχει αγωνιστεί, ούτε με την πρώτη ομάδα ούτε με τον Ολυμπιακό Β. Και αυτό έγινε, ακριβώς επειδή στη δική του περίπτωση οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι έχουν κάνει μια πολύ σπουδαία επιλογή. Με τρομερή προοπτική και με… άμεση χρήση, μόλις μπει στο γήπεδο. Επέλεξαν, λοιπόν, να διορθώσουν από τον Φεβρουάριο ένα πρόβλημα που υπήρχε στο γόνατό του, με σκοπό να είναι 100% έτοιμος στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο επέμειναν να τον φέρουν στην Ελλάδα νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Τόλη Αποστολόπουλο από τον Πανσερραϊκό, τον είχε υποβάλει σε διπλή παρόμοια επέμβαση και στα δύο γόνατα. Ο βασικός αριστερός μπακ και παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ομάδα Β, είχε το ίδιο πρόβλημα με τον Ντιμπί Κεϊτά. Επαιζε και θα  μπορούσε να παίζει κανονικά έως το τέλος της καριέρας του με αυτό. Αλλά οι πρωταθλητές επέλεξαν να διορθώσουν το πρόβλημα άμεσα και ο παίκτης να μην ταλαιπωρείται ή να αισθάνεται ενοχλήσεις κατά καιρούς. Η απόλυτη επιτυχία στην πιο δύσκολη περίπτωση του Αποστολόπουλου, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός καλά έκανε.

Επαναλαμβάνουμε, μπορεί ο Κεϊτά να γίνεται μόλις 19 ετών τον Ιούλιο, αλλά στον Πειραιά είναι βέβαιοι ότι έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού. Μάλιστα, ο Ισπανός (με καταγωγή από το Μαλί) ακραίος επιθετικός, σχεδόν 2 μήνες μετά την επέμβαση, έχει ήδη μπει στη διαδικασία επιστροφής στη δράση. Η αποκατάσταση έγινε με απόλυτη επιτυχία και ήδη οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές κάνουν στην… άκρη, αφήνοντας τη δουλειά στους γυμναστές του Ολυμπιακού.

Για την ιστορία, η ομάδα Κ19 της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ήταν βασικός έως τον Ιανουάριο ο Ντιμπί Κεϊτά, κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες τον τίτλο στον τελικό με την αντίστοιχη ομάδα της Εσπανιόλ. Με τον ίδιο να συγχαίρει τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά να έχει στραμμένο το μυαλό του μόνο στην επιστροφή στη δράση. Αλλά και στο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού το συντομότερο δυνατό. Πρώτος στόχος είναι να βρίσκεται στο 100% πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Και θα είναι. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για παίκτη που εάν πάρει ευκαιρίες και μπει στο γήπεδο, δύσκολα θα… ξαναβγεί.

Δεν είναι κλισέ να αναφέρουμε πως θεωρείται περίπτωση… Αγκιμπού Καμαρά. Και ίσως ακόμη… καλύτερα. Διότι προέρχεται από ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον (Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Μαδρίτης), όπου έμαθε εξαιρετικά τα βασικά του ποδοσφαίρου. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το δεδομένα εντυπωσιακό ταλέντο του, μπορεί να προκύψει ένα εκρηκτικό μίγμα. Μια… μεταγραφή που ελάχιστοι την περιμένουν. Εκτός από τον… Ολυμπιακό. Που ήξερε και γιατί τον απέκτησε και γιατί επέλεξε να τον ετοιμάσει, πριν τον εμφανίσει στο κοινό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ