Οι ευκαιρίες και η Μακάμπι

Οι ευκαιρίες και η Μακάμπι

Ο Πέδρο Μάρτινς, περνά την φιλοσοφία του, τσεκάρει παίκτες και στοχεύει ο Ολυμπιακός να έχει καλό βαθμό ετοιμότητας σε ένα μήνα…

Θα είναι αστείο να ξεκινήσει η γκρίνια επειδή στο πρώτο φιλικό της σεζόν, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ριντ με 2-0. Και αρχίζω έτσι το κείμενο, γιατί ξέρω αρκετά καλά ότι οι ήττες δεν αρέσουν ούτε σε παιχνίδια που γίνονται στα όμορφα και γραφικά χωριουδάκια της Αυστρίας.

Είναι αυτονόητο, ότι δεν περίμενε να δει κανείς μπαλάρα στα πρώτα ενενήντα λεπτά της φετινής σεζόν. Ούτε με το 4-3-3 στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ούτε με το 4-4-2 στο τελευταίο μισάωρο.

Το ζητούμενο στα παιχνίδια αυτά δεν είναι το αποτέλεσμα. Το ίδιο θα έγραφε και σε περίπτωση νίκης. Το ζητούμενο είναι να αρχίζει να περνά η φιλοσοφία του προπονητή και η ομάδα να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας όταν θα έρθουν τα ματς με την Μακάμπι Χάιφα. Επίσης, είναι σημαντικό διάστημα για τους παίκτες που παλεύουν για την θέση τους στην ομάδα και θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία. Και για τον λόγο αυτό θα σταθώ κυρίως σε αυτούς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και όχι τόσο με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα.

Αυτό προσωπικά, θα με προβληματίσει, εάν παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα δεν δείξει βελτίωση. Απλά θα πω ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε καλή κυκλοφορία, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, παρά μόνο μία με τον Κούτρη και μία με τον Φαντιγκά. Άλλωστε για αυτό ο Ολυμπιακός κινείται στο μεταγραφικό παζάρι και ψάχνει για μεσοεπιθετικό από το πάνω ράφι και απέκτησε τον Ζίνκερναγκελ. Αμυντικά στο ίδιο διάστημα δεν κινδύνεψε.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε νωρίς το 1-0 και ο Μάρτινς άλλαξε την ομάδα και το σύστημα, όπως το είχε προγραμματισμένο. Ήθελε να δοκιμάσει και το 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο Τικίνιο και Χασάν.

Έγραψα προηγουμένως ότι στα πρώτα φιλικά της σεζόν, κάποιοι παίκτες θα πάρουν ευκαιρίες. Όπως συνέβη χθες. περισσότερο με τους Φαντιγκά, Κούτρη και Ραντζέλοβιτς και λιγότερο με τους Κεϊτά και Μπακαλιάνη. Και λέω λιγότερο, γιατί έπαιξαν μικρότερο χρονικό διάστημα και ο Μπακαλιάνης σε μια θέση που δεν την γνωρίζει, αυτή του δεξιού μπακ.

Ο Φαντιγκά έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και μιλάμε για παίκτη που με το που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, ο Πέδρο Μάρτινς του έδειξε ότι τον πιστεύει. Θυμίζω ότι ο νεαρός Γάλλος μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα. Είδαμε και πάλι, έναν παίκτη με αρκετό ταλέντο, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά. Ενδεικτικό της αξίας του και της μπάλας που γνωρίζει είναι η εξαιρετική πάσα με τακουνάκι στον Κούτρη και η συνεργασία του με τον Ελ Αραμπί στην ευκαιρία που είχε ο νεαρός Γάλλος. Ωστόσο, κάνει το κάτι παραπάνω και πολλές φορές αυτό στοιχίζει στην ομάδα και στον ίδιο, όπως η σέντρα που πήγε να βγάλει με ραμπόνα…

Ο Κούτρης επέστρεψε και μάλιστα ορεξάτος. Στο πρώτο φιλικό της σεζόν, συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον Φαντιγκά και δείχνει αποφασισμένος να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας και μαζί με τον Ρέαμπτσιουκ να είναι τα δύο αριστερά μπακ. Ο διεθνής ακραίος αμυντικός ήταν καλός και δεν σας κρύβω ότι περιμένω να τον δω και στα άλλα φιλικά.

Ο Ραντζέλοβιτς που πέρυσι παραχωρήθηκε δανεικός στην Ισπανία και πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν με την Λεγανές. Επίσης είναι παίκτης που γνωρίζουμε και θα παλέψει να κρατήσει την θέση του στο ρόστερ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δραστήριος, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Για τον Μπακαλιάνη τα έγραψα και προηγουμένως. Δεν γίνεται να κριθεί σε μια θέση που δεν την ξέρει. Στόπερ είναι το παιδί, Ο Κεϊτά τέλος, έπαιξε λίγο, Αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Μάρτινς, μιας και πήρε την θέση του Φαντιγκά στο 75’. Δεν γίνεται να γράψουμε κάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ