Ολυμπιακός: Το πλάνο για να περάσει την Μακάμπι είναι έτοιμο

Ολυμπιακός: Το πλάνο για να περάσει την Μακάμπι είναι έτοιμο

Ο Μαρτίνς ξεκινάει από την άμυνα και την πίεση ψηλά. Αυτά τα είδε όπως τα ήθελε, κόντρα στην Αλκμααρ...

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αλκμάαρ το πρώτο μετά την επιστροφή του από την Αυστρία έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι υπήρξε βελτίωση. Δέκα μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μακάμπι στη Χάιφα, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι άρχισαν να λύνουν ορισμένα από τα βασικά αγωνιστικά τους προβλήματα.

Η ανασταλτική λειτουργία βελτιώθηκε κατακόρυφα με εξαίρεση μία διπλή ευκαιρία των ολλανδών στο τέλος του παιχνιδιού. Αλλη φάση που να προβληματίστηκε ο Βαλτσίκ δεν υπήρξε. Ούτε μία φορά δεν μπόρεσαν να μπουν στην περιοχή του Ολυμπιακού με αξιώσεις οι παίκτες της Αλκμάαρ. Αυτό δεν εξηγείται μόνο από την αγωνιστική συμπεριφορά της αμυντικής τετράδας. Εχει να κάνει με τη γενικότερη προσήλωση των παικτών του Ολυμπιακού σε ένα πλάνο που έχει επιλέξει ο Μάρτινς και που προφανώς θα το δούμε και στο πρώτο παιχνίδι με τους ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης: Στο… σφυρί ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ;

Μία ομάδα που δεν έχει επιλύσει πλήρως τα θέματα που έχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού εκείνο που πρέπει να κάνει είναι να περιφρουρεί τα νώτα της. Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό το βράδυ του Σαββάτου και αυτό είναι το πιο σημαντικό κέρδος από τη συγκεκριμένη φιλική αναμέτρηση. Δυο ήταν οι εκπλήξεις που μας επιφύλαξε ο Πέτρο ο Πέδρο Μάρτινς. Η πρώτη αφορούσε τη χρησιμοποίηση από την αρχή στη Βασική ενδεκάδα του Σιμε Βρσάλικο.

Ο πολύπειρος Κροάτης έκανε ένα πολύ θετικό ντεμπούτο. Μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας, έκανε κούρσες από τα δεξιά και έδειξε ότι παρά τις μόλις τρεις προπονήσεις, ότι θα είναι έτοιμος μετά από δέκα μέρες. Αν υτό δεν σημαίνει πως ο Αβιλα θα καταθέσει τα όπλα παραιτούμενος από τη διεκδίκηση της θέσης. Η άλλη έκπληξη αφορά τη χρησιμοποίηση του Κανε σε θέση αμυντικού χαφ γεγονός που άφησε στον πάγκο τον Γιαν Εμβιλα. Και αυτός ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού αν και προσπάθησε να βοηθήσει και στην προώθηση της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός έχει πράγματα με τα οποία εξακολουθεί να αναμετριεται. Εκείνο που του χρειάζεται είναι να βρει τρόπους να φέρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να τροφοδοτεί με προϋποθέσεις το Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Αυτό εξακολουθεί να μην το καταφέρνει στο βαθμό που είναι απαραίτητο γενικά. Ειδικά, για το παιχνίδι με την Μακάμπι το πιο πιθανό είναι ο Μάρτινς να ακολουθήσει μία πιο συντηρητική τακτική θέλοντας κυρίως να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του Ολυμπιακού και στην συνέχεια κλέβοντας την μπάλα να φτάσει στο γκολ.

Η πίεση που ασκεί η ομάδα του Μάρτινς ψηλά οφείλεται κυρίως στα γρήγορα πόδια των δύο Καμαρά, του Ακιμπού και του Μαντί. Ο δεύτερος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της αναμέτρησης και έδειξε ότι αφήνει πίσω του την κακή περσινή χρονιά. Από κει και πέρα είναι φανερό ότι οι ερυθρόλευκοι θα βελτιώσουν κατά πολύ την αγωνιστική τους εικόνα όταν μπει πλήρως το νόημα ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός έχει την ικανότητα να δημιουργεί αλλά και να τελειώνει τις φάσεις. Στο βαθμό που θα απελευθερωθεί και θα βρει τα πατήματά του τα κέρδη του Ολυμπιακού θα είναι ορατά. Επίσης του παρόντος ο Ζινκερνάγκελ κάνει πολύ λιγότερα από αυτά που μπορεί. Χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι αντί για κάποια νεκρά χρονικά διαστήματα. Ο Πέδρο Μάρτινς έχει ελάχιστες εκκρεμότητες σε σχέση με τους 11 που θα παρατάξει στη Χαιφα. Ζήτημα είναι αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε μία δύο θέσεις σχέση με την αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Αλκμάαρ.

Σημασία έχει ότι οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές, ήταν πιο φρέσκοι και καλύτερα οργανωμένοι. Όσο για τον Παπέ Σισέ, συτός είναι ο… πρώτος σκόρερ της ομάδας. Κι όσο ο Βαλμπουενά με των Ζινκερνάγκελ σημαδεύουν σωστά τόσο ο πανύψηλος στόπερ θα σκοράρει και θα βοηθάει τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη. Το ποδόσφαιρο αλάνας που εξακολουθεί να παίζει ο Ραντζελοβιτς τον καθιστά ανεπιδεκτο μαθήσεως. Κρίμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ