Το μετέωρο βήμα του Τάκη Μπαλτάκου και οι σκελετοί στη ντουλάπα της ΕΠΟ

Το μετέωρο βήμα του Τάκη Μπαλτάκου και οι σκελετοί στη ντουλάπα της ΕΠΟ

Είναι η πρώτη φορά από το 1979 που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διεκδικεί την πλήρη και λυτρωτική αυτονομηση του...

Όταν παίρνεις απόφαση για μετωπική σύγκρουση τότε θα πρέπει να ξέρεις αν έχεις σκελετούς στην ντουλάπα σου. Γιά να το διατυπωσουμε με όρους στρατιωτικους που αρέσουν στον πρόεδρο της ΕΠΟ, όταν σχεδιάζεις εκστρατεία εξασφαλίζεις πρώτα τα μετόπισθεν.

Ο κ. Μπαλτάκος ανέλαβε πρόσφατα και ως ένα σημείο αναπάντεχα την προεδρία στην ΕΠΟ. Από άτυπος παράγοντας του μπάσκετ βρέθηκε ξαφνικά παράγοντας του ποδοσφαίρου και μάλιστα πρόεδρος της Ομοσπονδίας του πιο λαοφιλούς αθλήματος. Στην ΕΠΟ ήρθε χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, χωρίς να γνωρίζει σε πλήρη διάσταση το αμαρτωλό παρελθόν της.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύφθηκε και ο ΠΑΟΚ: Όχι στον Κλάτενμπεργκ, ναι στην ΕΠΟ

Είναι όμως ένα παρελθόν που αναπόφευκτα το χρεώνεται και ο ίδιος από τη στιγμή που δεν διαχωρίζει τη θέση του αλλά αυτοί που το διαμόρφωσαν είναι και αυτοί που τον προώθησαν στη θέση του προέδρου. Αν λοιπόν από αύριο το πρωί εγκατασταθεί στο Γουδί ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης τότε οι σκελετοί θα αρχίσουν να βγαίνουν από την ντουλάπα. Την εξέλιξη αυτή προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος όταν λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ανακοινώσει την απόφασή του να προτείνει τον Στέφεν Μπενετ για αρχιδιαιτητή στη θέση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Από μόνη της η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης συνιστά πρόκληση και αυτό ένας άνθρωπος με πολιτικά αντανακλαστικά όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας το γνώριζε πολύ καλά. Ηξερε ποια θα είναι η αντίδραση και επιδιωξε να την προκαλέσει. Πιθανόν να θεωρεί ότι η στήριξη που του παρέχουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ του είναι αρκετή για να τα βγάλει πέρα. Το πιθανότερο είναι να έχει κάνει λάθος λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση οπως τόνισαν και από την πλευρά του Παναθηναϊκου, είναι παράλογο να χρηματοδοτεί Σούπερ Λίγκα το ποδόσφαιρο κατά 95% και για τα θέματα της Σουπερλίγκας να παίρνει απόφαση η ΕΠΟ που συνεισφέρει μόλις το 5%.

Ο κ. Μπαλτάκος ειδικά για το θέμα του αρχιδιαιτητή ξεκίνησε με λάθος πληροφόρηση. Δεν ήξερε ούτε ποιος πληρώνει ούτε πόσα πληρώνει. Πέραν αυτού όμως είναι από μόνο του προκλητικό να θες να απομακρύνεις το Μαρκ Κλάτενμπεργκ και να προτείνεις για αντικαταστάτη του τον άμεσο συνεργάτη του. Οπως εύστοχα παρατήρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αποτυχημένος ο νυν αρχιδιαιτητης αλλά είναι πετυχημένος ο βασικός του συνεργάτης; Αυτό συνιστά παραβίαση της κοινής λογικής και δείχνει ότι το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον Κλατενμπεργκ αλλά με τη διάθεσή της ΕΠΟ να κάνει κουμάντο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ειναι ίσως η πρώτη φορά από το 1979 που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διεκδικεί να αυτονομηθεί και να ρυθμίζει μόνο τα του οίκου του. Ο Τακης Μπαλτάκος με την κίνηση του την Τρίτη το μεσημέρι ανοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Τώρα όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Αυτή η υπόθεση ανεξάρτητα από το ποιος τελικά θα είναι ο αρχιδιαιτητής θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ. Το διαζύγιο θα έπρεπε να είναι βελούδινο προς όφελος και των δύο πλευρών. Με ευθύνη του κ. Μπαλτάκου και των εντολέων του δεν θα είναι.

Υ. Γ Η έναρξη των διαδικασιών για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την αγωνιστική χρονιά 2023-24 αποτυπώνει τη διάθεση για συσπείρωση ανάμεσα στις ΠΑΕ και αναβάθμιση του επαγγελματικό ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ