Ο «πυραυλοκίνητος» Παλάσιος και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Παναθηναϊκού

Ο «πυραυλοκίνητος» Παλάσιος και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Παναθηναϊκού

Η προετοιμασία που φέρνει... έκρηξη στον Παλάσιος και ο Παναθηναϊκός που αφήνει τεράστιες υποσχέσεις για τη σεζόν που έρχεται.

Δεν περιμέναμε τα φιλικά προετοιμασίας για να διαπιστώσουμε την αξία και την κλάση του Σεμπάστιαν Παλάσιος. Μας έβγαλε τα μάτια πέρσι με όσα έκανε στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν πια είχε προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και υπέροχες εμφανίσεις για έναν ποδοσφαιριστή που είναι ο ορισμός του παίκτη τον οποίο… λατρεύουν οι προπονητές. Γιατί τακτικά είναι άριστος σε επίθεση και άμυνα.

Αυτό που βλέπουμε στα δύο πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και κυρίως στο χθεσινό κόντρα στην Αλ Ντουχαΐλ, είναι ένα δείγμα από τα… προσεχώς. Ο φετινός Παλάσιος, έχοντας ξεκουραστεί έπειτα από 1,5 χρόνο που έπαιζε σερί αγώνες και κάνοντας προετοιμασία μαζί με την ομάδα, μοιάζει… πυραυλοκίνητος.

Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα και πήγαινε στο ένας εναντίον ενός οι αντίπαλοι αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Το ξεπέταγμά του και η εκρηκτικότητα που έχει του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του αμυντικού.

Η μοναδική φορά που δεν κατάφερε να περάσει τον αντίπαλό του ήταν στη φάση του πέναλτι, αλλά και εκεί αυτός βγήκε νικητής: δεν παράτησε την φάση, κυνήγησε την μπάλα, την «τσίμπησε» και του έκαναν πέναλτι. Φέτος ο Αργεντινός θα δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο και το αποδεικνύει από πολύ νωρίς.

Διαβάστε επίσης: Το διαφορετικό καλοκαίρι του Αϊτόρ

Όπως αποδεικνύει και ο Παναθηναϊκός από νωρίς ότι χτίζεται σε γερές βάσεις. Επί της ουσίας μιλάμε για μια ομάδα που εξελίσσεται συνεχώς. Έχοντας πια μάθει τα «θέλω» του προπονητή, ο Παναθηναϊκός βγάζει στο γήπεδο ένα σύνολο δεμένο, με τεράστια συνοχή σε όλες τις γραμμές και κατά διαστήματα με καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο επιθετικό τρίτο.

Άμεσο και γρήγορο ποδόσφαιρο είδαμε χθες, υπέροχη ανάπτυξη και από τα δύο άκρα, με τα ανεβάσματα του Γκάνεα στα αριστερά, με τους Αϊτόρ και Παλάσιος σε κέφια, με τον Βαγιαννίδη βελτιωμένο. Και με τους Κουρμπέλη – Αλεξανδρόπουλο – Καρλίτος να συνθέτουν απολύτως αξιόπιστη μεσαία γραμμή.

Για 60 λεπτά, όταν ξεκίνησαν να γίνονται οι αλλαγές, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός, αν αναλογιστούμε και την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Το επίπεδο ετοιμότητάς του είναι πολύ υψηλό και έχοντας ακόμα 20 μέρες μπροστά του μέχρι το πρώτο επίσημο ματς, είναι σίγουρο πως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο στο πρώτο ευρωπαϊκό συναπάντημα στις 4 Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ