Η «αποκάλυψη» του Ιωάννη που δεν ήρθε ποτέ…

Η «αποκάλυψη» του Ιωάννη που δεν ήρθε ποτέ…

Όταν τέσσερα χρόνια πριν ο Παπαπέτρου αποφάσιζε να αφήσει τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό είναι σίγουρο πως άλλο μέλλον «έβλεπε»

Η απόφαση του τέσσερα χρόνια πριν είχε σηκώσει μεγάλη κουβέντα. Ξέχωρα από την οπαδική κόντρα, την «αιώνια» διαμάχη όταν κάποιος επιλέγει να φύγει από τον έναν μεγάλο για τον άλλο, η απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου εκείνο το καλοκαίρι του 2018 αποδείχτηκε κομβική για όλους.

Για το πόσο δεν στοίχισε για τον Ολυμπιακό έχει αναλυθεί πολλάκις. Ο Βεζένκοφ που ήρθε στη θέση του εξελίχθηκε σε Νο1 παίκτη για τους ερυθρόλευκους. Μια καλύτερη επιλογή από αυτή που είχαν οι Πειραιώτες.

Για τον ίδιο τον Παπαπέτρου όμως τι αντίκτυπο στην καριέρα του είχε αυτή η απόφαση; Τότε ο Παπαπέτρου άφησε μια ομάδα που τον είχε στα «ώπα-ώπα» και που «φώναζε» πως ποντάρει επάνω του για το παρόν και το μέλλον. Ο Παπαπέτρου άλλωστε από τα 19 του όταν επέλεξε το κόκκινο από το πράσινο προοριζόταν για παίκτη που θα συνδέσει το όνομα του με τον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσε κάλλιστα αν τότε είχε επιλέξει να μείνει στον Πειραιά να είναι τώρα ένας από τους ηγέτες του Ολυμπιακού.

Επέλεξε, προφανώς όχι για το οικονομικό, για την πρόκληση να γίνει ηγέτης σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός άμεσα και τελικά τέσσερα χρόνια μετά θαρρώ πως δεν «είδε» αυτά που «έβλεπε» όταν έπαιρνε αυτή την απόφαση.

Ο Παπαπέτρου πήγε στον Παναθηναϊκό έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους ερυθρόλευκους (κόντρα στον Παναθηναϊκό) και έχοντας παίξει σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας, με Ρεάλ στη Μαδρίτη και Φενέρ στην Πόλη, με τον Ολυμπιακό να είναι πάντα στους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό οι επιτυχίες δεν πλησιάζουν αυτά που είχε ήδη πανηγυρίσει στον Πειραιά. Πήρε τρία πρωταθλήματα παίζοντας χωρίς τον Ολυμπιακό αντίπαλο, με τον Προμηθέα και το Λαύριο στους τελικούς, ενώ το τρίτο δόθηκε στα χαρτιά στην χρονιά που ο covid επέβαλλε διακοπή και οι ομάδες της Α1 αποφάσισαν να δοθεί ο τίτλος στον πρώτο τότε στην κανονική περίοδο Παναθηναϊκό.

Πήρε δύο κύπελλα με ΠΑΟΚ και Προμηθέα στον τελικό ενώ στις τέσσερις σεζόν που έπαιξε στην Ευρωλίγκα μόνο στην πρώτη πλησίασε σε αυτό που έλεγε πως στοχεύει όταν φόραγε τα πράσινα. Το 7ο αστέρι που τελικά όχι απλά δεν το πήρε αλλά ούτε καν σε Φάιναλ Φορ δεν βρέθηκε. Τα δύο τελευταία χρόνια άλλωστε (ένα πριν είχαμε την διακοπή λόγω covid) το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα ήταν να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου χρίστηκε ηγέτης στον Παναθηναϊκό της τελευταίας τριετίας, τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων, ειδικά τον φετινό, και αναμφίβολα δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος αυτό του «τίτλου».

Δεν ευθύνεται μόνο αυτός προφανώς καθώς στα χρόνια που φόρεσε τα πράσινα ο Παναθηναϊκός σε όλους τους τομείς πήρε την κατιούσα.

Ο ίδιος βεβαίως σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πήρε πολύ περισσότερο χρόνο όντας βασικός στους πράσινους και βελτίωσε τους αριθμούς του και στην Ευρωλίγκα. Ήταν αυτό που ονειρευόταν όταν επέλεγε να αλλάξει «στρατόπεδο» και πόσο διαφορετικά θα ήταν για τον ίδιο αν συνέχιζε στον Ολυμπιακό όπου και εκεί θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο;

Μόνο ο ίδιος ξέρει τι θα έκανε αν είχε την δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Όπως και να έχει ο Παπαπέτρου, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχαμε και από τους καλύτερους Έλληνες που έχουμε, έφυγε αθόρυβα και με την αίσθηση της ανακούφισης και από τις δύο πλευρές από τους πράσινους. Αυτό απορρέει άλλωστε και από τα ρεπορτάζ.

Στα 28 του χρόνια πλέον αναζητεί το νέο σταθμό της καριέρας του που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν θα είναι σε ομάδα από το πάνω-ράφι. Η Παρτιζάν ή η Βίρτους δεν είναι βήμα παραπάνω στην καριέρα του ακόμη και αν φεύγει από τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων χρόνων. Ακόμη όμως και αν καταφέρει να πάει σε κάποια από τις τοπ ομάδες της Ευρωλίγκας η πραγματικότητα είναι πως η… αποκάλυψη του Ιωάννη τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ