Ολυμπιακός: Η Μακάμπι και το δυσκολότερο πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Η Μακάμπι και το δυσκολότερο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα βουνό ως τον Νοέμβριο. Στην πιο παράξενη ποδοσφαιρική σεζόν που του έτυχε ποτέ.

Σε τροχιά Μακάμπι πλέον ο Ολυμπιακός. Μπροστά σε ένα δεκαήμερο που δεδομένα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της σεζόν που ξεκινά. Μιας χρονιάς που όλα συνηγορούν ότι ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά για τον πρωταθλητή Ελλάδας: Και καλό θα είναι να αποδείξει πως το έχει καταλάβει…

Ναι, ίσως το timing να μην είναι το καλύτερο. Δεν παύει όμως όσοι επιμένουν να κουβεντιάζουν για ποδόσφαιρο να έχουν ήδη ρίξει τη ματιά τους στα επόμενα. Κοινώς: Δεν είναι μόνο η Μακάμπι και το που θα βγάλει αυτή η πρώτη καλοκαιρινή περιπέτεια που καταλήγει στις φάσεις των ομίλων των κυπέλλων Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: «Στην Ελλάδα ο Λουκεμπάκιο;» (vids)

Είναι δεδομένο ότι έρχεται μια σεζόν αχαρτογράφητη και εντός συνόρων για τους Πειραιώτες που θα πρέπει να προσαρμοσθούν σε μια κατάσταση δίχως προηγούμενο: 25 ματς στο καλεντάρι τους από την Τετάρτη (20.7) ως τις 13 Νοέμβρη που θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Super League. Τα έξι των προκριματικών, άλλα τόσα στους ομίλους (ανεξάρτητα την διοργάνωση) και τα 13 του πρωταθλήματος.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη διαφορά; Πέρσι τα ματς ως τις 13 Νοέμβρη για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν 19. Πρόπερσι λόγω covid μόλις 2+12 (για τη σεζόν 2020-21). Τη σεζόν 2019-20 ακριβώς 20 όπως ακριβώς και τη σεζόν 2018-19.

Τι σημαίνει μια σφήνα 5-6 αναμετρήσεων παραπάνω σε 16 εβδομάδες; Ότι θα πρέπει να αλλάξει τελείως η μεθοδολογία της προπόνησης. Ότι πιέζει αισθητά τα διαστήματα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ότι προσθέτει επιπλέον ταξίδια και επιβάρυνση. Και σίγουρα αναγκάζει τα τεχνικά τιμ να λειτουργήσουν διαφορετικά σε σχέση με τα συνηθισμένα.

Και για τις υποχρεώσεις εντός των συνόρων αλλά και για τις εκτός.

Γιατί για παράδειγμα η φάση των ομίλων του Champions League φέτος ξεκινά το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στο αντίστοιχο 1-2 Νοεμβρίου με το νέο καλεντάρι να σχηματίζει τρία δεκαπενθήμερα με δύο συνεχόμενα ματς.

Θα πρέπει δηλαδή ο Ολυμπιακός σε 15 μέρες να παίξει 3 ματς πρωταθλήματος και ανάμεσα δύο παιχνίδια Champions League.  Και οι Ερυθρόλευκοι ανεξάρτητα από τη διοργάνωση που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη δεν τα παρατάνε. Έχουν ως μίνιμουμ φιλοδοξίας την παρουσία στα νοκ άουτ του Φλεβάρη. Δεν είναι από τις ομάδες που θα επιλέξουν.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ δίχως την Ευρώπη θα πρέπει να παίξει τα μισά παιχνίδια (13) και μάλιστα με το προνόμιο που λογικά θα της προσφέρει το νέο της γήπεδο. Ο βελτιωμένος Παναθηναϊκός και ο νέος ΠΑΟΚ μπορεί να έχουν ανάλογες αναμετρήσεις αριθμητικά με τον Ολυμπιακό αλλά πιθανότατα όχι με τον ίδιο συντελεστή δυσκολίας (αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι δύσκολα θα χάσουν δύο προκριματικούς στη σειρά για να βρεθούν και εκείνοι στους ομίλους του Conference League).

Ξαφνικά λοιπόν δημιουργείται μια κατάσταση που τον μόνο που δυσκολεύει είναι τον πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός θα έχει ζόρικο πρωτάθλημα. Σχηματίζεται ένας εντελώς διαφορετικός καμβάς απαιτήσεων. Με μεγάλο βάρος πολύ νωρίς. Και μένει να φανεί ότι μπορούν να το διαχειριστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ