Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός 0-0: Άριστα στο crash test

Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός 0-0: Άριστα στο crash test

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τρομερό βαθμό ετοιμότητας για την εποχή και στάθηκε στο ύψος του κόντρα στη Λεβερκούζεν (0-0).

Ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα στο πιο δύκσολο τεστ! Οι «πράσινοι» κοίταξαν στα μάτια μια ομάδα Champions League, την Μπάγερ Λεβερκούζεν, έδειξαν για ακόμη μια φορά αρκετά θετικά στοιχεία και ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ.

Διαβάστε επίσης: Απώλεια για την Μακάμπι πριν από τον Ολυμπιακό

Μάλιστα, το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο δεν στάθηκε απλά στο ύψος του, αλλά ήταν και ανώτερος κόντρα στην 3η ομάδα της Bundesliga, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της κατοχής της μπάλας, αλλά και τις περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός μετά από αυτή την ισοπαλία με τη Λεβερκούζεν ολοκλήρωσε τα φιλικά του ματς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Απολογισμός: Μια νίκη, δύο ισοπαλίες και ανέπαφη εστία!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΕΔΩ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με τη διάταξη 4-3-3, με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Βαγιανίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Γκάνεα τετράδα στην άμυνα. Ο Πέρεθ αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, με τους Αλεξανδρόπουλο και Τσέριν εσωτερικούς μέσους, ενώ Παλάσιος (δεξιά), Αϊτόρ (αριστερά) και Ιωαννίδης (κορυφή) αποτέλεσαν την τριάδα της επίθεσης.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας διάθεση να παίξουν κυρίως από τα δεξιά, ενώ είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους, προκειμένου να μην απειληθούν.

Μόλις στο 5ο λεπτό το «τριφύλλι» έγινε επικίνδυνο, όταν ο Χραντέτσκι έκανε ένα τραγικό λάθος υπό την πίεση του Ιωαννίδη, αλλά ο Παλάσιος δεν πρόλαβε να τιμωρήσει τη γερμανική ομάδα.

Στη συνέχεια οι «ασπιρίνες» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, ενώ βρήκαν και δύο καλές στιγμές. Στο 15΄με ένα σουτ του Αζμούν μέσα από την περιοχή και στο 19′ με την προσπάθεια του Φρίμπονγκ από θέση μέσα δεξιά να ανακόπτεται από τον Σέκνεφελντ.

Αυτές οι δύο φάσεις έκαναν τον Παναθηναϊκό να βγάλει αντίδραση και «άγγιξε» διες το γκολ. Αρχικά στο 30′, με τον Αλεξανδρόπουλο να κλέβει, να δίνει στον Αϊτόρ και εκείνος να κάνει ένα σουτ που κόπηκε από τον Κοσουνού, αλλά και έπειτα από δύο λεπτά, όταν ο Αϊτόρ γύρισε σωστά στην περιοχή, όμως Ιωαννίδης και Παλάσιος δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Με το… καλημέρα του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47′ οι Γερμανοί απείλησαν, με την κεφαλιά του Πογιάνπαλο να περνάει δίπλα απ’ το δοκάρι. Αν κάτι όμως έκλεψε την παράσταση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η είσοδος του Μάγκνουσον στον αγωνιστικό χώρο στο 62ο λεπτό.

Ο 29χρονος άσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, παίρνοντας τη θέση του Σένκεφελντ και έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Από εκεί και πέρα δεν προέκυψε κάποια αξιοσημείωτη φάση μέχρι και τη λήξη του αγώνα, με εξαίρεση μια εντυπωσιακή διπλή απόκρουση του Λοντίγκιν σε τετ α τετ του Πογιάνπαλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (62’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Πέρεθ (62’ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (66’ Καρλίτος), Τσέριν (72’ Ηλιάδης), Παλάσιος (62’ Καμπετσής), Ιωαννίδης (72’ Σαρδέλης), Αϊτόρ (79’ Κρυπαράκος).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Χεράρντο Σεοάνε): Χραντέτσκι (46’ Λούνεφ), Φρίμπονγκ (46’ Φοσού-Μενσά), Ταπσόμπα (46’ Ταχ), Κοσουνού (46’ Μοναμέι), Μπάκερ (46’ Χίνκαπι), Ντεμιρμπάι, Ε. Παλάσιος, Αζμούν (46’ Μπράβο), Αουρίρ (46’ Αζχίλ), Ντιαμπί (46’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Πογιάνπαλο).

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ