Ο πρώτος «τελικός» των 40.000.000 €, η μάχη για την ελίτ και οι εκπλήξεις του Μαρτίνς…

Ο πρώτος «τελικός» των 40.000.000 €, η μάχη για την ελίτ και οι εκπλήξεις του Μαρτίνς…

Ο Ολυμπιακός παίζει την πρώτη παρτίδα από τις 6, που οδηγούν στους ομίλους του Champions League και ο Πέδρο Μαρτίνς εμφανίζεται σίγουρος.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται, πλέον, μόλις λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρόκληση των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα είναι η αρχή του δρόμου έως τους ομίλους του Champions League. Σε αυτή τη φάση της σεζόν, τίποτε άλλο δεν έχει αξία.

Δεν έχει καμία σημασία να περιμένει κάποιος καλό ποδόσφαιρο ή φαντασμαγορικές εμφανίσεις. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, αυτό που μετράει είναι οι νίκες και οι προκρίσεις. Να φτάσει ο Ολυμπιακός έως το τέλος του δρόμου. Τίποτε άλλο.

Διαβάστε επίσης: Το «τραύμα» της Μακάμπι στο «Σάμι Οφέρ» και ο… Ελ Αραμπί

Ο Πέδρο Μαρτίνς διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως ο Ολυμπιακός θα είναι 100% έτοιμος απόψε. Συγκεντρωμένος, διαβασμένος και ψυχωμένος, για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ. Και να τελειώσει τη δουλειά μία εβδομάδα μετά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ναι, ο Ολυμπιακός και στα 8 φιλικά παιχνίδια που έδωσε στο διάστημα της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Αλλά το σημαντικό στη συγκεκριμένη περίοδο δεν ήταν αυτό. Το σημαντικό ήταν να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση, να δουλέψει ο προπονητής στη βελτίωση των επί μέρους στοιχείων του συνόλου, να κάνει βίωμα των παικτών την τακτική και τον τρόπο που θέλει να τους εμφανίσει στους έξι «τελικούς» έως τους ομίλους του Champions League.

Διότι αυτή είναι η αλήθεια. Εξι τελικούς πρέπει να δώσουν οι Ερυθρόλευκοι έως ότου επιστρέψουν στην παρέα της ελίτ. Εκεί όπου ανήκουν. Εκεί όπου έχουν εμφανιστεί περισσότερες φορές από τις περισσότερες κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όντας μέλος του top 10 σε συμμετοχές.

Η κουβέντα για τις μεταγραφές, δεν έχει πραγματική αξία τώρα. Τις προκρίσεις του Ιουλίου δεν τις παίρνουν οι μεταγραφές, αλλά οι «παλιοσειρές». Και ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλές μεταγραφές έως τώρα (Βρσάλικο, Ζινκερνάγκελ, Καμαρά, Αβιλα). Και θα κάνει κι άλλες. Αλλά έχει και παίκτες από το περσινό ρόστερ, που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Αυτό που γνωρίζουν καλά εκείνοι που έχουν εμπειρία από τη διαδικασία νοκ άουτ αγώνων, είναι ότι οι παίκτες που παίζουν ρόλο και κάνουν τη διαφορά, είναι οι πιο έτοιμοι, αλλά και αυτοί που ξέρουν τι διακυβεύεται και δεν λυγίζουν στην πίεση.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς τέτοιους παίκτες. Με χιλιόμετρα σε τέτοιες καταστάσεις, με παράσημα και εμπειρίες, και περιμένει από αυτούς να κάνουν την εμφάνισή τους από το παιχνίδι της Χάιφα κιόλας. Διότι η πρόκριση στους ομίλους, είναι ίσως ο πιο σημαντικός στόχος της σεζόν. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι ωμός ρεαλισμός…

Μάχη για μια θέση στην ελίτ του Champions League. Μια μάχη αξίας 40.000.000 ευρώ. Μια μάχη πρεστίζ, βάρους φανέλας, ιστορίας. Ο,τι έγινε έως σήμερα και την πρώτη μάχη με τη Μακάμπι για τον Β’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν έχει πραγματική αξία. Νίκες, ήττες, ισοπαλίες, στενοχώρια ή ενθουσιασμός είναι αποτελέσματα και συναισθήματα που δεν έχουν καμία ουσία. Τώρα, το μόνο που μετράει είναι η πρόκριση.

ΥΓ. Ο Μαρτίνς σκέφτεται εκπλήξεις για το παιχνίδι με τους Ισραηλινούς. Εκπλήξεις που προέκυψαν από αυτά που κρίνει από όσα βλέπει στο Ρέντη τις τελευταίες 10 ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ