Εκτός αγωνιστικής και ψυχολογικής ισορροπίας…

Εκτός αγωνιστικής και ψυχολογικής ισορροπίας…

Κόντρα στη Σλοβαν με ανατροπές για να μπει τέρμα στην ποδοσφαιρική ασυναρτησια

Μετά τα όσα οδυνηρά έγιναν στα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα ένα ερώτημα τίθεται επί τάπητος: Ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει δέρμα ώστε στις 4 Αυγούστου να πάρει την πρόκριση στους ομίλους Europa League; Η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν είναι ποδοσφαιρικό μεγαθήριο αλλά ούτε η Μακάμπι ήταν.

Η ποδοσφαιρική ασυναρτησια που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι στα δύο παιχνίδια με τους ισραηλινούς δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία. Εδώ η αμηχανία του προπονητή «ήρθε κι έδεσε» με την αδυναμία των ποδοσφαιριστών να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο.

Είναι χαρακτηριστικές οι φάσεις με τον Πιερο, τον υψηλοσωμο σέντερ φορ της Μακάμπι που εξέθεσε κατά σειρά τον Σισέ και τον Μανωλά βγαίνοντας μπροστά τους και σκοράροντας χωρίς να χρειαστεί να σηκωθεί από το έδαφος. Ειναι επίσης χαρακτηριστικό ότι κανένας παίκτης του Ολυμπιακού ούτε μία φορά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αντίπαλό του στην επίθεση ώστε να δημιουργήσει υπεραριθμία.

Οταν λοιπόν από τη μία ο προπονητής κατεβάζει την ομάδα του χωρίς ιδέες για την επιθετική ανάπτυξη και από την άλλη οι παίκτες του αδυνατούν να κάνουν ακόμα και τα απαραίτητα τότε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μοιάζει μη αναστρέψιμη. Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή αποτίμηση της κατάστασης.

Η ποδοσφαιρική χρονιά έχει αρχίσει και δεν υπάρχουν περιθώρια να μην μείνει τίποτα όρθιο όπως είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο αυτός ο ποδοσφαιρικός ανορθολογισμός που είδαμε να επικρατεί στα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι χρειάζεται να εξαλειφθεί άμεσα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δείχνουν να βρίσκονται και εκτός ψυχολογικής ισορροπίας.

Το πέναλτι στο χέρι του Πλανιτς που αγνόησε ο διαιτητής εκνεύρισε παίκτες και πάγκο. Απορρύθμισε αδικαιολόγητα τους παίκτες. Η αδυναμία τους να κάνουν ακόμα και τα προφανή μέσα στο γήπεδο αυτό έδειξε. Σε ολόκληρο το ματς Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει επίθεση από δεξιά με σέντρες γεμίσματα μέσα στην περιοχή των αντιπάλων. Ετσι, μονότονα και αναποτελεσματικά επιχειρούσε να επιτεθεί.

Εδω φαίνεται πως ο κόουτς Μαρτίνς έχει αποτύχει να περάσει στους παίκτες του κάποια ιδέα για το πώς μπορούν να επιτεθούν οργανωμένα. Πέρα από αυτό, τα χαφ των ερυθρόλευκων έδειξαν αδυναμία να παίξουν από τον άξονα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ.

Επειδή λοιπόν το ματς με τη Σλόβαν είναι σε περίπου μία εβδομάδα η ψυχολογική και αγωνιστική ανάταξη είναι προϋπόθεση για να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Κι όλοι ξέρουμε αυτόν που θα πάρει πρωτοβουλίες για να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ