Η εγκληματική οργάνωση και η αλήθεια

Η εγκληματική οργάνωση και η αλήθεια

Το βούλευμα για την εγκληματική οργάνωση, τα πέντε κακουργήματα του Μαρινάκη που έγιναν ένα και η μάχη παρά τις απανωτές ήττες που θα συνεχίσουν οι απέναντι να δίνουν

Ακούσαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε βέβαια η πρώτη «υπόθεση» που επιχείρησαν να δημιουργήσουν. Διαβάσαμε ακόμη περισσότερα. Κυρίως ευσεβείς πόθους παρά την πραγματικότητα.

Βλέπετε, δικαστές στην Ελλάδα υπάρχουν λίγοι. «Δικαστές» όμως πάρα πολλοί. Και κρίνουν κατά το δοκούν. Σα να λέμε: Πιο είναι το συμφέρον μας; Αυτό θα υποστηρίξουμε. Μια από τις βασικές αρχές της προπαγάνδας (επιπέδου Γκέμπελς) είναι ρίχνε «λάσπη», δίνει «ειδήσεις», «φτιάξε κλίμα» και μην ασχολείσαι αν ισχύει.

Διαβάσαμε και ακούσαμε όλο αυτό το μακρύ διάστημα γύρω από την εγκληματική οργάνωση βαθυστόχαστες αναλύσεις επί αναλύσεων. Από τους «ειδικούς». Ήρθαν σήμερα τα δημοσιεύματα για την απόφαση των πραγματικών ειδικών της δικαιοσύνης. Περιμένουμε και επισήμως βεβαίως την απόφαση.

Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που υπάρχουν παντού πια, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αποφάσισε να παραπέμψει σε δίκη 28 από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για ένα κακούργημα (αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων) και ένα πλημμέλημα (σύσταση συμμορίας). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάχθηκε των κατηγοριών της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας (στην υπόθεση του φούρνου του Κωνσταντινέα), υποθέσεις που είχαν «επενδύσει» πολλοί, πολλά! Ξεκίνησαν με 5 κακουργήματα ελπίζοντας στην συντριβή του ίδιου του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού αλλά…
Η δικαιοσύνη λοιπόν αποφάσισε. Η πραγματική, όχι η «μουσαντένια». Και οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Αυτό που απομένει βεβαίως είναι να δούμε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα πηγαίνοντας προς την δίκη. Νομικές πηγές άλλωστε αναφέρουν πως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στην πορεία, να «πέσουν» δηλαδή ακόμη και αυτές οι δύο κατηγορίες που υπάρχουν, το κακούργημα και το πλημμέλημα. Όμως για να μην γίνουμε και εμείς… δικαστές, θα τα αφήσουμε (όπως κάνουμε πάντα) αυτά σε αυτούς που είναι η δουλειά τους.

Να κρίνουν και να αποφασίσουν. Να κρίνει και να αποφασίσει η δικαιοσύνη. Τι γίνεται όμως με τον Ολυμπιακό; Έχει πρόβλημα; Θα… υποβιβαστεί όπως έχει… υποβιβαστεί καμιά 20αρια φορές έως τώρα σύμφωνα με τις επιθυμίες και όχι την πραγματικότητα των… απέναντι;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσουν έτσι. Θα το παλέψουν και αυτό, θα επιδιώξουν όσο μπορούν να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Όπως έχουν κάνει δεκάδες φορές με καταγγελίες και δίκες σε αθλητικό επίπεδο. Τις έχασαν όλες. Τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιδιώξουν να ξανά-εξετάσουν την υπόθεση Ολυμπιακός-Ατρόμητος (μια και η υπόθεση Ολυμπιακός-Βέροια έχει εξεταστεί και έχει παρθεί απόφαση) μήπως και πετύχουν κάτι. Δύσκολο, αλλά είπαμε δικαστές δεν είμαστε.

Το μόνο που μπορεί λοιπόν να προκύψει για τον Ολυμπιακό είναι το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ να πάρει το βούλευμα και να ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση. Ακόμη και να καλέσει εκ νέου τους εμπλεκόμενους για να καταθέσουν. Και να αποφασίσει αν πρέπει να πάει στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ ή στο αρχείο. Ακόμη και αν πάει όμως στο δικαστικό τμήμα θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις και όχι ενδείξεις. Όπως δηλαδή και στο πολιτικό δικαστήριο.

Τι συνέβη λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια που έβαλαν στο «στόχαστρο» τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό; Τον κατηγόρησαν για 5 κακουργήματα και τελικά οδηγείται σε δίκη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα. Λύσσαξαν για να διαλύσουν τον Ολυμπιακό όμως αυτό που πέτυχαν είναι να τον κάνουν πιο δυνατό. Θα συνεχίσουν να… αποκαλύπτουν και να διασπείρουν «ειδήσεις» για… υποβιβασμούς, δεινά και καταστροφές.

Είπαμε: Άλλο τι θέλεις να γίνει, και άλλο αυτό που αποφασίζει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα αποφασίσει και πάλι στο τέλος. Και αυτή που οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ