Τα «εννιάρια» θα είναι παντοτινά

Τα «εννιάρια» θα είναι παντοτινά

Καλό το ποδόσφαιρο των… ψευτοεννιαριών, αλλά σαν τον κλασικό φορ δεν έχει.

Εχει γίνει πολλή κουβέντα τα τελευταία χρόνια με τον τρόπο που πολλές ομάδες επιλέγουν να αγωνίζονται. Αυτά τα «ψευτοεννιάρια», που πρώτος στη ζωή μας έβαλε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη θητεία του στην Μπαρτσελόνα. Είχε τον τρόπο να το κάνει.

Αλλά όταν κι εκείνος βρήκε ένα «αυθεντικό» σέντερ φορ, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν Μονάχου, τον αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλωστε για έναν προπονητή όπως ο Πεπ, που έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο με τις σκέψεις του, τίποτα δεν είναι θέσφατο. Πολλές φορές προσαρμόζεται κι εκείνος, ανάλογα με το τι είδους ποδοσφαιριστές έχει στα χέρια του. Κι ας έχει τον τρόπο να… προσαρμόζει τις εποχές σε εκείνον.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς τέσσερις παίκτες «πέταξε» για Μαδρίτη η Εθνική

Η πρώτη αγωνιστική της Premier League ήταν πάντως διδακτική. Και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως τα «εννιάρια» θα είναι παντοτινά. Θα βρίσκονται στο ποδόσφαιρο για να μας θυμίζουν πως είναι το εύκολο γκολ. Θα κάνουν τη διαφορά στους αγώνες με τον τρόπο που αγωνίζονται και με την ευκολία που σκοράρουν. Δύο γκολ ο Ερλινγκ Χάαλαντ στο ντεμπούτο του στην Premier League. Δύο γκολ ο Ντάργουιν Νούνιες σε δύο επίσημες συμμετοχές έως τώρα με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Δύο γκολ ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς στην επιστροφή του με τη φανέλα της Φούλαμ στην Premier League. Και μάλιστα κόντρα στη διεκδικήτρια του τίτλου, Λίβερπουλ.

Το πόσο σημαντικό παραμένει στο ποδόσφαιρο να έχεις ένα σημείο – αναφοράς μέσα στην αντίπαλη περιοχή φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο θέλει να… αναγεννήσει την Μπαρτσελόνα ο Τσάβι.

Τον χειμώνα πήρε τον Ομπαμεγιάνγκ για να του κάνει τη δουλειά. Τώρα επιλέγει να πάρει τον Λεβαντόφσκι, γνωρίζοντας πως θα έχει το… κεφάλι του ήσυχο. Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες επαναστάσεις κι αν έρθουν στο ποδόσφαιρο, το βέβαιο είναι πως τα αληθινά «εννιάρια» δεν θα εκλείψουν ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ