Παίζεις στον Ολυμπιακό, έχεις προσωπικότητά, απόδειξέ το…

Παίζεις στον Ολυμπιακό, έχεις προσωπικότητά, απόδειξέ το…

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσει και η ατομική ποιότητα. Κι όσοι την διαθέτουν υποχρεούνται να την βγάλουν στο γήπεδο για να ξεμπλοκάρουν την ομάδα τους.

Τα πράγματα είναι όπως τα είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Κάρλος Κορμπεράν στην συνέντευξη Τύπου στην Μπρατισλάβα. Αν δεν υπήρχε ο Τόμας Βατσλίκ θα είχαμε χάσει στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι είναι κι η παρατήρηση αυτή δείχνει καθαρά πως το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται στην περιορισμένη παραγωγή φάσεων αλλά επεκτάθηκε στην ανασταλτική λειτουργία.

Καλό θα είναι λοιπόν πριν φτάσει η συζήτηση για το τί θα πρέπει να γίνει στην επίθεση να αναλυθεί τί γίνεται με την άμυνα που φαίνεται να έχει σημαντικά προβλήματα. Οι δε απουσίες του Βρσάλικο και του Σωκράτη έρχονται να κάνουν ακόμα πιο προβληματική την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Άρη εσύ θα προκριθείς

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει απόψε με εις βάρος του σκορ. Δεν πάει να κάνει μια ανατροπή για να ρισκάρει μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ούτε οι Σλοβάκοι του Βάις είναι κουτορνίθια να βγουν μπροστά αφήνοντας ακάλυπτα τα νώτα τους. παιχνίδι που θα έχει πολύ τακτική θα είναι τα αποψινό. Κι οι ομάδες που ποντάρουν στην τακτική ξεκινούν πάντα από την άμυνά τους.

Κι η Σλόβαν για να πάρει την πρόκριση να νικήσει θέλει. Η ομάδα που θα έχει θωρακισμένα μετόπισθεν θα έχει και τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι πάνε στο κρίσιμο ματς με τρανταχτές απουσίες σε άμυνα και επίθεση. Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει και πάλι να λύσει δυσεπίλυτα προβλήματα που δεν του επιτρέπουν να έχει πολλές επιλογές.

Ο Μανωλάς έχει δυο προπονήσεις στα πόδια του και ο Μασούρας ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Αφήνω κατά μέρος όσους έμειναν στον Πειραιά. Κι έτσι όμως οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να υπερέχουν ποιοτικά των αντιπάλων τους. Ηρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσει και η ατομική ποιότητα.

Κι όσοι την διαθέτουν υποχρεούνται να την βγάλουν στο γήπεδο για να ξεμπλοκάρουν την ομάδα τους. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται όχι πάνω αλλά πέρα από τις οδηγίες των προπονητών και τα συστήματα. Σχετίζονται με την προσωπικότητα και την ποιότητα του κάθε παίκτη. Την πίστη στις ικανότητες του και τον εγωισμό του.

Οσοι αναγνώστες αυτού του κειμένου δεν καταλαβαίνεται περί τίνος πρόκειται δεν έχετε να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις του Ματιέ Βαλμπουενά από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή.

Ε, υπάρχουν κι άλλοι (όχι λίγοι) παίκτες στον Ολυμπιακό που μπορούν να βγάλουν παρόμοια αντίδραση και να σπρώξουν την ομάδα τους στην πρόκριση. Δεν χρειάζεται να γίνει ονομαστική αναφορά σε αυτούς που μπορούν να βγουν μπροστά. Ας ελπίσουμε ότι μετά το τέλους του παιχνιδιού στην Μπρατισλάβα, θα τους έχουμε δει όλοι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ