Το «θολωμένο» μυαλό, οι τραυματίες και το «παιχνίδι της χρονιάς»…

Το «θολωμένο» μυαλό, οι τραυματίες και το «παιχνίδι της χρονιάς»…

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα με τεράστια προβλήματα, με πίεση και άγχος, αλλά και με την υποχρέωση να αποτινάξει τη σκόνη από το μαύρο σύννεφο που τον κυνηγάει.

Υπάρχουν παιχνίδια που είναι σημαντικά. Υπάρχουν τελικοί. Και υπάρχουν και παιχνίδια που είναι ακόμη πιο σημαντικά ακόμη κι από τρόπαια. Τέτοιο είναι για τον Ολυμπιακό η ρεβάνς με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα. Ένα παιχνίδι κομβικό και καθοριστικό ακόμη για τη συνέχεια της φετινής χρονιάς. Ένα παιχνίδι πιο κρίσιμο ακόμη και από έναν τελικό. Διότι το διακύβευμα δεν είναι απλά ένας τίτλος. Είναι… όλη η σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μαύρο σύννεφο να τον κυνηγάει αυτό το καλοκαίρι. Τόσες ατυχίες, τόσες κακοτοπιές και τόσα προβλήματα, δεν θα τα μπορούσε να τα προβλέψει ούτε ο πλέον απαισιόδοξος. Κι όμως, όλα έχουν συμβεί στους πρωταθλητές. Με αποτέλεσμα να χαθεί ένας βασικός στόχος (Champions League), με το ποδοσφαιρικό τμήμα να τελεί ύπό πρωτοφανή κατάσταση ασφυκτικής πίεσης, που προκάλεσε ζητήματα και στην… καθαρότητα του μυαλού των παικτών. Ακόμη και των πιο έμπειρων.

Διαβάστε επίσης: Με Μανωλά η προπόνηση του Ολυμπιακού – Ξανά εκτός Παπασταθόπουλος και Γκάρι Ροντρίγκες

Το γράφουμε από την πρώτη στιγμή που ο Κάρλος Κορμπεράν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού: Το βασικό ζητούμενο για τον Ισπανό τεχνικό και τους συνεργάτες του είναι να μπορέσουν να «καθαρίσουν» το κεφάλι των ποδοσφαιριστών. Να αλλάξουν την ψυχολογία. Να μεταδώσουν θετικότητα και σιγουριά. Το ποδοσφαιρικό, αγωνιστικό σκέλος είναι σημαντικό, αλλά στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι δευτερεύον. Εάν το μυαλό είναι καλά, το σώμα ακολουθεί.

Δεν είναι υπερβολή αυτό που συζητιέται στο Ρέντη όλες αυτές τις ημέρες, αναφορικά με τους απανωτούς τραυματισμούς των τελευταίων εβδομάδων. Ναι, το πρόγραμμα που ακολούθησε ο Πέδρο Μαρτίνς στην προετοιμασία ήταν πολύ σκληρό. Και κάποιοι ποδοσφαιριστές υπερφορτώθηκαν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ωστόσο, το στρες, η πίεση και η ψυχολογική ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, θεωρείται βασικός λόγος των προβλημάτων. Η κατάσταση είναι στην τσίτα. Οι μύες το ίδιο.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα έχοντας προβλήματα που μια άλλη ομάδα θα την είχαν λυγίσει. Ταξίδεψε χωρίς τους Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο, Ανδρούτσο, Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Μανωλά να έχει κάνει μία προπόνηση και τον Μασούρα να έχει ενοχλήσεις, αλλά να θέτει εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του.

Ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να παίξει. Είναι αναγκασμένος/υποχρεωμένος να νικήσει και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League. Είναι υποχρεωμένος να δείξει πνευματική δύναμη και διαύγεια, ώστε να εμφανίσει στο γήπεδο τη δεδομένη ανωτερότητά του. Δικαιολογίες υπάρχουν και μάλιστα σοβαρές. Αλλά όποιος ψάχνει δικαιολογίες, βρίσκει άλλοθι για την αποτυχία.

Ο Ολυμπιακός δεν (πρέπει να) αναζητά άλλοθι. Αλλά να είναι συγκεντρωμένος και ψυχωμένος για την πρόκριση. Διότι αυτό το παιχνίδι θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο της χρονιάς. Και αυτό δεν αφορά στο τι θα γίνει σε επίπεδο μεταγραφικών κινήσεων. Ο,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει, ήδη γίνεται. Σημασία έχει να γυρίσει ο διακόπτης. Να φύγει το μαύρο σύννεφο. Να αλλάξει το κλίμα, η ψυχολογία. Και όσο πιο σύντομα συμβεί αυτό, τόσο πιο γρήγορα και δραστικά ο Ολυμπιακός θα γυρίσει σελίδα.

Δεν είναι υπερβολή. Το ματς της Μπρατισλάβας, είναι το παιχνίδι της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Και επειδή θα κλειδώσει την ευρωπαϊκή συνέχεια, αλλά και διότι με αυτόν τον τρόπο θα αποτινάξει από πάνω τη μαύρη σκόνη…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ