Η Αντιγόνη βάδιζε χρόνια ολόκληρα σε άγονες γραμμές…

Η Αντιγόνη βάδιζε χρόνια ολόκληρα σε άγονες γραμμές…

Είναι παράδειγμα για όσες και όσους βάζουν στόχους και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθειά μέχρι να τους πετύχουν.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χιλιόμετρα βάδην. Δεν μας το… χρώσταγε το χρυσό μετάλλιο. Το χρώσταγε στον εαυτό της και σε όσους την πίστεψαν και την στήριξαν.

Δεν γεύτηκε από νωρίς τις μεγάλες διακρίσεις στο αγώνισμά της η Αντιγόνη. Αυτή η σπουδαία διάκριση την βρήκε σε ηλικία τριάντα οχτώ ετών. Αυτό σημαίνει ότι η Αντιγόνη πριν φτάσει εκεί που έφτασε τώρα γεύτηκε κάμποσες απογοητεύσεις και πέρασε πολλές φορές από το μυαλό της ότι ίσως δεν καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο.

Διαβάστε επίσης: «Για πάντα στις καρδιές μας» – Ολυμπιακός και Μαρινάκης δεν ξέχασαν τον Σάββα Θεοδωρίδη

Το όνομά της περνάει την ιστορία του κλασσικού αθλητισμού. Είναι η νικήτρια των πρώτων αγώνων στα τριάντα πέντε χιλιόμετρα βάδην που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Με χρόνο 2:46:58 δεν άφησε κανένα περιθώριο τερματίζοντας με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες συναθλήτριές της Μετά την τέταρτη θέση πριν από 25 ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, η Ντρισμπιώτη πήγε στη Βαυαρία με μοναδικό στόχο να βαδίσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

H Aντιγόνη ξεκίνησε τυχαία το βάδην μια μέρα που έτρεχε να πιάσει ένα μπαλάκι του τένις στην πόλη της την Καρδίτσα. Εκεί την ανακάλυψε ο πρώην προπονητής της και την έπεισε να ασχοληθεί με το βάδην. Δυο προπονήσεις την ημέρα, σπουδές και δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση. Η κορυφαία βαδίστρια της Ευρώπης ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πάνω στην διαχείριση Αθλητισμού για ΑΜΕΑ.

Ξέρει πολύ καλά πως οι επιτυχίες στον Στίβο και ειδικά στο βάδην δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν ούτε καν ένα γλίσχρο καταπίστευμα. Μιλάμε δηλαδή για καθαρά, ανόθευτη αγάπη για ο άθλημα και μόνο για αυτό.

Σκληρή καθημερινή προπόνηση, ατέλειωτα χιλιόμετρα βαδίσματος και αδάμαστη θέληση. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε το βάδην στα δέκα τέσσερα και έφτασε στο χρυσό μετάλλιο μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια. Τώρα θα υπάρξουν κάμποσοι πρόθυμοι που θα σπεύσουν να φωτογραφηθούν μαζί της.

Η Αντιγόνη βάδισε για χρόνια ολόκληρα στις άγονες γραμμές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το χρυσό μετάλλιο που της αξίζει είναι κείνο της αδάμαστης θέλησης και της ανεξάντλητης υπομονής.

Είναι παράδειγμα για όσες και όσους βάζουν στόχους και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθειά μέχρι να τους πετύχουν. «Ας περιμένουμε λίγο, το πάρτι θα γίνει μετά το Μόναχο» δήλωσε ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο προπονητής της Ντρισμπιώτη. Ε, σε αυτό το πάρτι δεν δικαιούμαστε όλοι να είμαστε καλεσμένοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ