Το… δέντρο της ισοπαλίας και το… δάσος της αγωνιστικής βελτίωσης.

Το… δέντρο της ισοπαλίας και το… δάσος της αγωνιστικής βελτίωσης.

Επειδή κανένας δεν αναδείχτηκε πρωταθλητής από τα τέλη Αυγούστου, καλό είναι να κάνουμε και λίγη ποδοσφαιροκουβέντα.

Παρακολουθώντας τον ΟΦΗ στα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκός καταλήγω στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει και ο Νίκος Νιόμπλιας χωρίς να το λέει καθαρά στις δηλώσεις του. Το αφήνει όμως να εννοηθεί καθαρά. Αν η ομάδα του δεν ενισχυθεί σοβαρά στις μεταγραφές (στο βαθμό που προλαβαίνει πια) τότε το μέλλον της στην μεγάλη κατηγορία είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Με μπακ να παριστάνουν τους εξτρέμ δεν πας πουθενά και φυσικά δεν μπορεί σαν απειλήσεις τον αντίπαλο.

Απέναντι σε αυτόν τον κάκιστο ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός είχε δυο γκολ και άλλη μια καλή ευκαιρία να σκοράρει. Πέρασε άνετα από το Ηράκλειο αν και στο τελευταίο ημίωρο που είχε παραδώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων κινδύνεψε σε μια-δυο περιπτώσεις να δεχτεί γκολ. Η νίκη του πέρα για πέρα δίκαιη και η εμφάνισή του σε γενικές γραμμές καλή. Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε από την Τρίπολη που κόντρα στον Αστέρα που δεν το συζητάμε αυτή την περίοδο είναι μία σκάλα πάνω από τον παραπαίοντα ΟΦΗ.

Διαβάστε επίσης: GOAT Σερένα: Λάμψη, αποθέωση, παράσταση και υπόκλιση! (vids)

Αν δει κανείς την εικόνα των δυο αναμετρήσεων θα διαπιστώσει ότι η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν ακόμα και σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερη επί του Αστέρα από όσο εκείνη του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ. Οι δε ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δυο φιλοξενούμενοι ήταν περίπου οι ίδιες. Η διαφορά ήταν ο Παλάσιος και ο Σπόραρ τις έκαναν γκολ σε δυο περιπτώσεις. Ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας όχι.

Πάμε τώρα σε μια άλλη διαπίστωση. Πέρσι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε πάρει παιχνίδια με σκορ 1-0 παίζοντας χειρότερα από όσο έπαιξε το βράδυ της Δευτέρας στην Τρίπολη. Εβαζε ένα γκολ και μετά γυρνούσε στην άμυνα για να το κρατήσει. Με τον Αστέρα έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, για πρώτη φορά φέτος σε τέτοια ένταση και έκταση. Την κυκλοφορία της μπάλας που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν την παρουσίασε πέρσι σχεδόν σε κανένα παιχνίδι του.

Αν είχε μπει γκολ η συζήτηση που θα γινόταν θα περιλάμβανε διάφορους, υπερθετικούς για την ομάδα του Κορμπεράν. Το γκολ δεν μπήκε και η συζήτηση γίνεται για τα σφυρίγματα του Καραντώνη και μόνο για αυτά. Επειδή κανένας δεν αναδείχτηκε πρωταθλητής από τα τέλη Αυγούστου (ο Ολυμπιακός το έχει κάνει αλλά από τα τέλη Νοέμβρη) καλό είναι να κάνουμε και λίγη ποδοσφαιροκουβέντα.

Οι δυο βαθμοί που χάθηκαν είναι πρόβλημα. Μια ακόμα κακή εμφάνιση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Σε αντίθεση με την φιλολογία των αντίπαλων του που φούντωσε από το βράδι της Δευτέρας ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα στηριζόταν πάντα στην ποιότητα και την αγωνιστική ανωτερότητα των ομάδων του. Η ισοπαλία είναι το δέντρο. Το δάσος είναι η βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ