Πεπ Μπιέλ, ένας παίκτης που απλοποιεί τις καταστάσεις

Πεπ Μπιέλ, ένας παίκτης που απλοποιεί τις καταστάσεις

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό, με πρωταγωνιστή τον Ισπανό, είδαμε σκηνές από τα προσεχώς

Υπήρχε ένας δυσανεκτικός στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και νεροβραστος Ολυμπιακός ταλαιπώρησε τους οπαδούς του για σχεδόν ένα χρόνο. Από την έλευση του Κάρλος Κορμπεράν έχει αρχίσει και συνεχίζεται εντατικά η προσπάθεια ώστε αυτός ο Ολυμπιακός να αποτελέσει παρελθόν.

Η προσπάθεια γίνεται συντονισμένη από τον προπονητή και από τη διοίκηση του Ολυμπιακού που συνεχίζει να φέρνει παίκτες με ποιότητα ώστε να δημιουργήθηκε πάλι μία ομάδα που θα παίζει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Δείγμα αυτής της ομάδας παρακολουθήσαμε για ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές τον Ιν Μπεομ Χουάνγκ και τον Πεπ Μπιέλ μας έδειξαν σκηνές από τα προσεχώς. Μία ομάδα γρήγορη στη σκέψη και στη δράση που προσπαθούσε να επιτεθεί και από τον άξονα και από τα πλάγια δημιουργώντας χώρο για τους εξτρέμ.

Κυρίως για τον Ντε Λα Φουέντε. Η οδηγία προς τον Ρέαμπτσιουκ ήταν σαφής. Να μπαίνει προς τα μέσα ώστε να αφήνει χώρο πάνω στη γραμμή για να ξεκινά ο Αμερικανός στις προσπάθειές του. Μπορεί ο Ντε Λα Φουεντε να μην ήταν στα καλύτερά του αλλά η πρόθεση ήταν σαφής.

Ο Ισπανός Μπιέλ αποδείχθηκε πρωταγωνιστής για ένα ημίχρονο. Παίκτης που συνεχώς έχει το μέτωπο του στο αντίπαλο τέρμα και ψάχνει είτε για την τελική προσπάθεια είτε για την τελική πάσα. Παίζει άμεσο ποδόσφαιρο χωρίς φιοριτούρες και με στόχο το γκολ. Η κίνηση του στη φάση του 2-0 δείχνει καθαρά με τι είδους παίκτη έχουμε να κάνουμε.

Κλέβει τη μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, πασάρει γρήγορα στον κενό χώρο και αρχίζει το σπριντ που τον φέρνει μέσα στη μεγάλη περιοχή να δέχεται την μπάλα από τον Τζο Χουανγκ και να σκοράρει αφού πρώτα με ντρίπλα έχει εξουδετερώσει τον αντίπαλο. Ο κοντοσωμος Ισπανός έχει την ικανότητα να μεταφέρει γρήγορα την μπάλα να αυξάνει την πίεση μπροστά και να απλοποιεί τις καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο πείθει ότι αργά αλλά σταθερά αλλάζει φυσιογνωμία. Θα το πετύχει στη συνέχεια οταν όλος ο οπλισμός που διαθέτει η διοίκηση Κορμπεραν θα βρεθεί σε θέση μάχης. Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής, ο Ολυμπιακός παρουσίασε τα συμπτώματα των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του καλοκαιριού. Οπισθοχώρησε στο γήπεδο, αφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο και φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις.

Ενόψει του παιχνιδιού με την Ναντ, τέτοιου είδους αγωνιστικές συμπεριφορές προβληματίζουν. Η γενική εικόνα όμως λέει ότι ο Ολυμπιακός έβαλε για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ, κινδύνεψε μόλις σε δύο φάσεις και έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ που μπορεί να απλοποιεί τα πράγματα και να σκοράρει.

Το τι θα λέει η γενική εικόνα ότι θα την διαμορφώνει βάζοντας τις δικές του πινελιές, ο Μαρσέλο, ας αφήσουμε να το φαντάζονται εκείνοι που βιάστηκαν να υποθέσουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασχολείται φέτος με τη Νότιγχαμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ