Οι παίκτες με προσωπικότητα και τα φοβικά σύνδρομα…

Οι παίκτες με προσωπικότητα και τα φοβικά σύνδρομα…

Τον δρόμο για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του Ολυμπιακού θα ανοίξουν οι παίκτες με προσωπικότητα και παραστάσεις

Να αρχίσουμε με τα γνωστά. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι τέτοια. Όταν δέχεσαι συνέχεια γκολ στα τελευταία λεπτά είναι γιατί κόβονται τα πόδια σου από τον φόβο και κυριεύσει από το άγχος να κρατήσεις αποτέλεσμα. Για παίκτες της ονομαστικής ποιότητας του Ολυμπιακού, απαγορεύεται να συμβαίνει.

Όποιοι κι αν είναι στο γήπεδο σε όποια θέση κι αν παίζουν. Δεν είναι θέμα προπονητή στον πάγκο. Ίσως είναι θέμα προσωπικότητας παικτών μέσα στο γήπεδο. Κάποιος δηλαδή που θα βάλει τις φωνές και θα ταρακουνήσει τους υπόλοιπους.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το Βερολίνο είναι η αγαπημένη πόλη του Ιτούδη (Pics & vids)

Πέρσι ο Ολυμπιακός έπαιρνε παιχνίδια στο ένα γκολ. Το έβαζε και το κρατούσε. Φέτος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια το βάζει και στα τελευταία λεπτά δεν αντέχει και χάνει το αποτέλεσμα. Όπως και να το δούμε δεν κολακεύει τους ερυθρόλευκους να αμύνονται μαζικά για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Να δείχνουν ομάδα που δεν έχει επιθετικές φιλοδοξίες και δεν ενδιαφέρεται να κυριαρχήσει επί του αντιπάλου.

Όταν όμως έχεις συνηθίσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο θα σου πάρει χρόνο να αλλάξεις ψυχολογία στην αρχή και συμπεριφορά στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ιωνικο παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Ναντ χωρίς τον Εμβιλα και τον Ινμπεόμ, τους δύο καλύτερους χαφ που διαθέτει. Το γεγονός από δυνάμωσε την ομάδα και έδεσε τα χέρια του Κορμπεράν.

Ωστόσο η επιλογή να πάει με τρεις στόπερ και μόλις δύο χαφ που δεν έχουν κάθετα παιχνίδι ήταν μοιραίο ότι θα επιβαρύνει την άμυνα και θα έδινε γήπεδο στους αντιπάλους. Πολύ δε περισσότερο όταν ο Μπιέλ δε τοποθετήθηκε μπροστά από τον Κουντε και τον Μπουχαλακη αλλά πήγε πλάγια να παίξει σαν εξτρέμ. Το αποτέλεσμα ήταν οι βαθιές μπαλιές με τις οποίες οι μέσοι σημαδευαν χωρίς να πετυχαίνουν, τους επιθετικούς.

Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν μόλις δύο φάσεις στο αντίπαλο τέρμα. Όταν μάλιστα ο Κομπουαρε ενίσχυσε την ομάδα του με τον Σιμόν και τον Σισοκο, ο Ολυμπιακός άλλαζε τους επιθετικούς του με άλλους επιθετικούς ενώ ο Βαλμπουενά έμενε εκτός παιχνιδιού και μηδενιζόταν η πιθανότητα να μείνει η μπάλα στα πόδια των ερυθρόλευκων.

Η ήττα από τη Ναντ δεν φέρνει την καταστροφή. Ο Ολυμπιακός παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης. Προφανώς όχι με αυτή την εικόνα και αυτή την ψυχολογία. Θα χρειαστεί πλήρης ανασυγκρότηση στην οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά παίκτες με αξία και προσωπικότητα όπως ο Βρσάλικο και ο Μαρσέλο.

Στο δε πρωτάθλημα και ο Κώστας Φορτούνης εφόσον αποδειχτεί ετοιμοπόλεμος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ