Να «χτίσει» στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου

Να «χτίσει» στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Βόλο γκέλαρε, αλλά έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Και μια «πινελιά» για τους ξένους διαιτητές.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να γράψει κάποιος για το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Μόνο σύνηθες δεν είναι οι «ερυθρόλευκοι» να ξεκινούν το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες σε τέσσερα παιχνίδια, ούτε να έχουν συνολικά δύο νίκες σε 11 ματς, προσθέτοντας και τα επτά ευρωπαϊκά.

Οι λόγοι που έχει συμβεί αυτό είναι αρκετοί και ο κυριότερος για μένα είναι ότι η ομάδα χτίζεται από την αρχή και εν μέσω αγώνων. Σημαντικών και κρίσιμων, όπως είναι τα ματς στην Ευρώπη. Προσθέστε σε αυτό και την αλλαγή προπονητή που θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία και θα καταλήξετε στο συμπέρασμα, ότι για να δούμε στο γήπεδο τον Ολυμπιακό, που όλοι μας θέλουμε, απαιτείται σκληρή δουλειά και χρόνος.

Διαβάστε επίσης: Μαρσέλο: «Μετράω τις ημέρες…» (pic)

Όλα αυτά βέβαια σας τα έχω γράψει ξανά εδώ στο 10.gr και τα έχω πει αρκετές φορές στον αέρα του ραδιοφώνου. Σήμερα θα σταθώ σε ένα κομμάτι που λόγω του ισόπαλου αποτελέσματος με τον Βόλο, δεν αναδείχθηκε όσο θα έπρεπε.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και κυρίως σε αυτή από το 70’ και μετά. Είχα καιρό να δω τους Πειραιώτες να «πνίγουν» τον αντίπαλο και να μην τον αφήνουν να αλλάξει δεύτερη πάσα. Και ήταν πίεση που συνδυάστηκε και με καλό ποδόσφαιρο.

Εκτός από το γκολ του Ελ Αραμπί (ειλικρινά δεν κατάλαβα, γιατί δεν ξεκίνησε βασικός και αφού στο παιχνίδι με τη Ναντ είχε αγωνιστεί ελάχιστα), οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες σε ροή αγώνα και όχι από στατικές φάσεις. Την πρώτη με τον Βαλμπουενά, την δεύτερη με το δοκάρι του Κούντε και ακολούθησαν οι δύο του Ντε Λα Φουέντε. Στην πρώτη δεν πλάσαρε σωστά, στην δεύτερη ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω, πως αστόχησε. Σε μια φάση που όλοι οι παίκτες σταμάτησαν γιατί πίστεψαν ότι ο Φωτιάς θα έδινε πέναλτι. Και ο νεαρός εξτρέμ σημάδεψε το δοκάρι…

Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες για να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Έχει τους παίκτες για να γίνει πιο ελκυστικός και να φεύγουν οι φίλοι του από το γήπεδο γεμάτοι. Απλά θέλει χρόνο και να αποκτήσει η ομάδα βασικό κορμό και ομοιογένεια. Προσωπικά διαφωνώ, ότι ο Κορμπεράν πρέπει να αφήσει στην άκρη το ροτέισον. Αυτό δεν γίνεται να συμβεί τώρα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον Ιωνικό, τη Ναντ, τον Βόλο, θα υποδεχθεί τη Φράιμπουργκ, μια από τις πολύ καλές ομάδες της Γερμανίας και στα καπάκια έχει ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για παιχνίδι με τον Άρη. Πέντε ματς σε δύο εβδομάδες, δεν βγαίνουν με 14 – 15 παίκτες.

Υ.Γ. Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο, φυσικά και συμφωνώ. Άλλωστε, όποιος ακούει τις εκπομπές επικοινωνίας η στάση που έχω κρατήσει στο θέμα των διαιτητών είναι ίδια. Από τότε που αποφασίστηκε να μπουν στη ζωή μας οι ξένοι διαιτητές, έλεγα ότι πρέπει όλα τα ματς να τα σφυρίζουν ρέφερι από το εξωτερικό. Όλα και όχι μόνο τα ντέρμπι. Επίσης, η άποψή μου είναι ότι και στις καίριες θέσεις της ομοσπονδίας να κάθονται παράγοντες που δεν θα έχουν σχέση με την χώρα μας. Πολύ καλά κάνουν οι Πειραιώτες και θέλουν να τους σφυρίζουν διαιτητές μόνο από το εξωτερικό. Μακάρι να το πετύχουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ