Η λεπτομέρεια για τον Κασάμι

Η λεπτομέρεια για τον Κασάμι

Ο Παϊτίμ Κασάμι, η νύχτα στο Λονδίνο και η «αλλαγή» στη Βασιλεία

Σε τροχιά Παϊτίμ Κασάμι ο Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε to10.gr. Και απλωμένη στο τραπέζι η σκέψη για μια ακόμη επιστροφή στο μεγάλο λιμάνι μέσα στο 2022 έπειτα από εκείνες του Κώστα Μανωλά και του Παναγιώτη Ρέτσου.

Θα γίνει; Η τελική απόφαση ανήκει στον Κάρλος Κορμπεράν. Ο Κασάμι πάντως δεν ήρθε στην Ελλάδα δίχως λόγο. Για να συμφωνήσει ήρθε. Ως ότου προκύψει όμως κάτι από την πλευρά του πρωταθλητή –που ως συνήθως κρατά ερμητικά κλειστά τα στόματα στην πλατεία Αλεξάνδρας-; Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για τον 30χρονο box to box. Ένα στοιχείο που αφορά στη τελευταία σελίδα της καριέρας του όπως αυτή προέκυψε με τα χρώματα της Βασιλείας.

Ακριβώς 79 συμμετοχές με τη RotBlau την προηγούμενη διετία (19 γκολ, 9 ασίστ) για τον 12φορες διεθνή άσο. Οι 50 από αυτές στην ευθεία της μεσαίας γραμμής σε κλασική 4-2-3-1 διάταξη σαν αυτή που προτιμά ο Κάρλος Κορμπεράν, ειδικά στα ματς πρωταθλήματος. Και σχεδόν οι μισές (24, 9 γκολ, 5 ασίστ) με τον Παϊτίμ Κασάμι σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Σε μια θέση που θεωρητικά αυτή τη στιγμή αποτελεί την βασική «ανάγκη» του Σεπτέμβρη στις μεταγραφικές αναζητήσεις του πρωταθλητή Ελλάδας. Έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να μπει στα παπούτσια του Γιαν Εμβιλά αναζητούν οι Ερυθρόλευκοι έχοντας πολλά «8άρια» στο ρόστερ τους (Μπουχαλάκης, Κούντε, Χουάνγκ, Αγκιμπού Καμαρά κλπ) αλλά μόλις ένα «6άρι». Μπορεί λοιπόν να είναι ο Κασάμι η λύση σε αυτή την εξίσωση;

Έπαιξε κάποια στιγμή και στον Ολυμπιακό κατά ανάγκη σαν αμυντικός χαφ ο Ελβετός: Υπάρχει μάλιστα εκείνο το περίφημο ματς στο Emirates (29/9/2015) και η 3-2 νίκη επί της Άρσεναλ με τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς τιμωρημένο και τον Μάρκο Σίλβα να εμπιστεύεται στο 2+1 του άξονα τους Καμπιάσο, Κασάμι και Φορτούνη. Αν θα μπορεί να το κάνει ξανά; Μένει να το διαπιστώσουμε.

Το κακό είναι πως ο Ελβετός όπως και ο Μαρσέλο ουσιαστικά πέρασαν ένα καλοκαίρι δίχως προετοιμασία –πέρα από τις ατομικές προπονήσεις κλπ-, άρα είναι πιθανό (ή πιο σωστά δεδομένα) να χρειαστεί και εκείνος ένα διάστημα ένταξης στην ομάδα σε μια περίοδο που χρόνος γενικώς δεν υπάρχει.

Το καλό, πως εάν και εφόσον πρόκειται για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται το παραμικρό διάστημα προσαρμογής. Που ξέρει καλά τον Ολυμπιακό και τις απαιτήσεις. Που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με πολλούς και διάφορους του ρόστερ (Μανωλάς, Ρέτσος, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος κλπ).

Και βέβαια για έναν ποδοσφαιριστή που έχοντας καταθέσει διαπιστευτήρια και όντας σε αρκετά καλή ηλικία, λες πως μπορεί να δώσει λύσεις. Ίδωμεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ