Ο Άρης τη… δουλειά του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Άρης τη… δουλειά του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στην τεχνική ηγεσία, οι κιτρίνομαυροι είναι επικεντρωμένοι στην δική τους προετοιμασία και όχι στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έρχεται ο αντίπαλος στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η πρώτη παρουσία του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο του Άρη είναι το σημείο αναφοράς στο αυριανό (18/9) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει η παροιμία και για τον Άγγλο τεχνικό ισχύει και με το παραπάνω, καθώς κάνει ντεμπούτο σε μια αναμέτρηση υψηλών απαιτήσεων, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ο νέος προπονητής του Άρη μαθαίνει, ακόμα, την ομάδα του και αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς μόνο λίγες προπονήσεις έχουν γίνει υπό τις οδηγίες του. Δεν έχει την πολυτέλεια, βέβαια, να το κάνει αυτό χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Άμεσα, τουλάχιστον, καθώς μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας των αγώνων της εθνικής μας ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Πάρντο σε Χάμες: «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Πολλές δοκιμές κάνει στις πρώτες αυτές προπονήσεις ο Άγγλος τεχνικός, που προσπαθεί να βρει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Δεν αναμένεται, πάντως, να κάνει πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Πρίν, όμως ξεκινήσουμε την ανάλυση επί του καθαρά αγωνιστικού, μια παρένθεση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Άρης.

Είναι θετικό, από αυτό που βγαίνει απο τα αποδυτήρια, το οτι οι κιτρίνομαυροι είναι επικεντρωμένοι μόνο στα τα του οίκου τους. Στο πώς, δηλαδή, θα παρουσιαστούν οι ίδιοι στο παιχνίδι, στο πως θα βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο τα πλεονεκτήματα τους και πως θα περιορίσουν τις αδυναμίες τους.

Στον Άρη – και πολύ σωστά πράττουν- κανείς δεν ασχολείται με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έρχεται ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές προέρχονται από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, με τον Βόλο για το πρωτάθλημα και τη Φράιμπουργκ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Κάτι που καθιστά επιτακτική την ανάγκη για βαθμούς στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Κάτι, όμως, που, επίσης ,ουδόλως απασχολεί τον Άρη. Οι κιτρίνομαυροι έχουν μελετήσει τακτικά τον αντίπαλο τους και αυτό είναι το μόνο που τους απασχολεί. Το πως θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο. Είναι θετικό, λοιπόν, οτι φαινόμενα εφησυχασμού δεν έχουν παρατηρηθεί.

Επιστρέφουμε στα της ενδεκάδας του Άρη, εκεί που όπως προείπαμε δεν περιμένουμε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Τρίπολη. Το πιθανότερο είναι οτι δύο θα είναι οι διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα, με τον Νταμπό, που εξέτισε την τιμωρία του να παίρνει τη θέση του Ντιοπ στα χαφ και τον Πάλμα αυτή του Ιτούρμπε.

Αν ο Άρης δείξει την ίδια αποφασιστικότητα με το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, μπορεί να τα καταφέρει. Σε ένα παιχνίδι, βέβαια, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Δεν θα κριθεί, φυσικά, από το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πάρντιου. Θα ήταν, όμως, ιδανικό να ξεκινήσει με το δεξί, καθώς μια νίκη στο ντέρμπι θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ