Ο επιφυλακτικός Ιβάν, ο παραγωγικός Αϊτόρ και ο ανέτοιμος (ακόμα) Μπερνάρντ

Ο επιφυλακτικός Ιβάν, ο παραγωγικός Αϊτόρ και ο ανέτοιμος (ακόμα) Μπερνάρντ

Ο Παναθηναϊκός χτίζει μέσα από τις νίκες, ψυχολογία πρωταθλητισμό χωρίς να υψώνει τους τόνους...

Πέντε αγώνες πρωταθλήματος πέντε νίκες στη σειρά. O Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μόνος πρώτος με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών. Ανεξάρτητα από το πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε στο νικηφόρο 3-0 επί του ΠΑΣ, σημασία έχει μέσα στην ομάδα διαμορφώνεται ψυχολογία πρωταθλητισμού.

Ο Σέρβος προπονητής του τριφυλλιού μιλάει εξαιρετικά ελληνικά και προσέχει τις… κακοτοπιές. Έχει αποδεχθεί ότι η ομάδα του επιχειρεί να κάνει πρωταθλητισμό αλλά δεν έχει πει ποτέ ότι η είναι φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό – Θέλει να προλάβει το… κακό

Όσοι τον ξέρουν καλά θεωρούν ότι τέτοια κουβέντα δεν πρόκειται να βγει από το στόμα του ακόμα και αν η ομάδα του συνεχίσει να προσθέτει τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Κόντρα στον ελλιπέστατο και ατυχή ΠΑΣ Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε κάποια εξαιρετική απόδοση. Ήταν Πρακτικός όπως πάντα και ίσως λίγο τυχερός. Αναφέρομαι στο τοίχος που ανοίγει στο πρώτο φάουλ και περνάει η μπάλα από μέσα και στην άτυχη στιγμή του τερματοφύλακα Αθανασίου που του φεύγει η μπάλα από τα χέρια. Εννοείται όμως πώς τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν ο Αϊτορ σημάδευε ψηλά στην εξέδρα. Και τα δύο φάουλ ήταν καλό χτυπημένα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν τρεις, τέσσερις φάσεις για γκολ με σημαντικότερη εκείνη του Σπόραρ μετά από θαυμάσια πασά του Αϊτορ που τον σταμάτησε ο Σούλης. Ο Παναθηναϊκός παίζει με δύο καθαρόαιμους χα αμυντικούς χαφ και ένα οχτάρι στη μεσαία του γραμμή. Απουσιάζει ο παίκτης για να κάνει τη δουλειά που έκαναν πέρσι ο Βιγιαφάνες, ο Γκατσίνοβιτς ακόμα και ο Μαουρίσιο.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Σέρβος κόουτς έχει τραβήξει τον Αϊτορ από την αριστερή πλευρά και τον έχει κάνει κάτι σαν εσωτερικό χαφ. Από τη θέση αυτή ο Ισπανός αναδεικνύεται μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Κάνει μάλιστα τόσο καλά τη δουλειά που του έχει αναθέσει ο προπονητής ώστε δεν υπάρχει καμία βιασύνη να μπε στο γήπεδο και να αρχίσει να παίζει ως οργανωτής του παιχνιδιού ο Βραζιλιάνος Μπερνάρντ. Άλλωστε χθες που τον είδαμε για ένα ημίχρονο φάνηκε ότι θα του πάρει χρόνο να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας ώστε να γίνει ηγέτης της ομάδας.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο αξιοσημείωτο που φανερώνει τη νοοτροπία του Γιοβάνοβιτς και δείχνει γιατί είναι απόλυτος κυρίαρχος τα πράσινα αποδυτήρια. Ενώ είναι έτοιμοι να επανέλθουν οι δύο βασικοί του στόπερ ο Σενγκεφελτ και ο Μσγκνουσον, αυτός επιμένει να χρησιμοποιεί τον Σάρλια και τον Πούγγουρα επιβραβεύοντας τους για την καλή δουλειά που έκαναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με αυτό τον τρόπο προπονητής κερδίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του και δείχνει ότι τους εμπιστεύεται. Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα, στις πέντε νίκες του ο Παναθηναϊκός, δεν έπιασε κάποια εξαιρετική απόδοση. Σε όλα όμως ήταν συνολικά καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Έχει σχεδιασμός στο παιχνίδι του και κάθε παίκτης που μπαίνει ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει όπως ξέρουν και οι συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνω για να τον διευκολύνουν. Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό της καλά δουλεμένη της ομάδας που πορεύεται με βάση τις κατευθύνσεις του προπονητή χωρίς κάποιος παίκτης να ξεφεύγει από το μέσο όρο και να εξελίσσεται σε πριμαντόνα της ομάδας. Αυτό ισχύει και για τον Αϊτορ πού είναι φέτος με διαφορά ο πιο παραγωγικός παίκτης του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ