Ο Χάμες ηγέτης της κόκκινης αντεπίθεσης

Ο Χάμες ηγέτης της κόκκινης αντεπίθεσης

Ο Κολομβιανός που είδαμε στο «Γεντί Κουλέ» μπορεί να καθαρίσει τους πάντες και τα πάντα στην Ελλάδα…

Πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες σε Ελλάδα και Ευρώπη και έγινε με το πιο αγχωτικό σενάριο.

Πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με αυτογκόλ του Ντόι, που μας τον παρουσίασε από το πουθενά ο Μίτσελ στο κέντρο της άμυνας, αλλά ψυχωμένη ανατροπή στο δεύτερο, αν και αρχικά τα πράγματα φάνηκε να στραβώνουν ακόμα περισσότερο με το χαμένο πέναλτι του Χάμες

Πήγε σίγουρος για την εκτέλεση ο Κολομβιανός, αν και κανονικά ο Μπακαμπού έπρεπε να την αναλάβει, αλλά ο Μανδάς διάλεξε σωστά και απέκρουσε. Δεν πειράζει, όμως, ας παίζει έτσι ο Χάμες κι ας χάνει από ένα πέναλτι σε κάθε παιχνίδι! Όλο τον Ολυμπιακό άλλαξε με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η ασίστ που βγάζει για τον Ροντρίγκεζ στο γκολ της ισοφάρισης ήταν καταπληκτική.

Είναι να απορεί κανείς που δεν βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα ο Χάμες. Προφανώς για να πάρει ο Μίτσελ αυτήν την απόδοση κάποιους λόγους θα είχε, αλλά ο παίκτης που είδαμε όλοι στο «Γεντί Κουλέ» δεν είναι να μένει για ένα ημίχρονο στον πάγκο. Ειδικά στο πρωτάθλημα απ’ αυτόν πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη…

Μην λέμε τα ίδια, άλλωστε, διότι γινόμαστε κουραστικοί. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σ’ ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν, όπου έχει μεγάλη ανάγκη από νίκες, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να στρώσει μια ομάδα που θα έχει βασικό κορμό και οι ενδεκάδες δεν θα αλλάζουν συνεχώς λες και είμαστε σε περίοδο καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Κατανοητό είναι ότι με όσα έχουν γίνει από τον Ιούλιο μέχρι τώρα, η δουλειά του Μίτσελ δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και δεν γίνεται να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να αλλάξουν. Ας μην την κάνει, λοιπόν, ακόμα δυσκολότερη ο ίδιος…

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και μέχρι να φτάσουμε στη μεγάλη διακοπή για το Μουντιάλ ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να μην χάσει άλλο έδαφος και να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στην κορυφή.

Ο καιρός για δοκιμές και πειραματισμούς, ούτως ή άλλως έχει περάσει, ενώ επιπροσθέτως δεν βοηθούν και τα βαθμολογικά δεδομένα. Γι’ αυτό ήμουν και απόλυτος νωρίτερα, τονίζοντας ότι τον Χάμες που είδαμε στο «Γεντί Κουλέ» δεν γίνεται να μην τον έχεις στην ενδεκάδα.

Ακόμα κι αν δεν είναι ακόμα έτοιμος για 90 λεπτά – που μόνο ανέτοιμος δεν δείχνει στο χορτάρι – τον βάζεις βασικό σου καθαρίζει τους πάντες και τα πάντα στο πρωτάθλημα, διότι τέτοια είναι η ποιότητά του και τον ξεκουράζεις στη συνέχεια.

Ο Χάμες απέδειξε στην Κρήτη ότι αυτός πρέπει να ηγηθεί της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού κι αυτό που είδαμε όλοι μας είναι βέβαιο ότι το έχει δει και ο Μίτσελ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ