Η λατρεία του Μίτσελ για Εμβιλά – Χουάνγκ, η Καραμπάγκ, ο ΠΑΟΚ και το «προσέχει για να έχει»

Η λατρεία του Μίτσελ για Εμβιλά – Χουάνγκ, η Καραμπάγκ, ο ΠΑΟΚ και το «προσέχει για να έχει»

Ο Γιαν Εμβιλά είναι «ανεκτίμητος» στα μάτια του Μίτσελ. Το ίδιο και ο Ινμπόμ Χουάνγκ. Δεν θέλει επ' ουδενί να διακινδυνεύσει το παραμικρό. Και για αυτό αποφάσισε...

«Κορυφαίος». «Ανεκτίμητος». «Τα κάνει όλα καλά». «Λύση μεγάλης αξίας». Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις λέξεις/φράσεις που χρησιμοποιεί ο Μίτσελ για τον Γιαν Εμβιλά. Τις είπε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ. Και τις επαναλαμβάνει διαρκώς, στο Ρέντη, στους συνεργάτες του, σε κάθε συζήτηση που αφορά την ανάκαμψη του Ολυμπιακού και την επιστροφή στον δρόμο του πρωταθλητισμού.

Είναι σαφές ότι ο Μίτσελ δεν κρύβει την πεποίθησή του πως ο Εμβιλά είναι ο παίκτης που μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού. Όχι γιατί κάνει τη διαφορά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Όχι μόνο για αυτό. Ο Ισπανός πιστεύει πως ο Γάλλος μέσος είναι η επιτομή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με προσωπικότητα, χαρακτήρα, ηγετικά χαρακτηριστικά και με το «εγώ» πάντα κάτω από την ομάδα.

Στο μυαλό του Μίτσελ, ο Εμβιλά είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που κάνει κουμάντο στο σύνολο. Αυτός που όλοι αγαπούν, σέβονται και ακολουθούν. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ελ Αραμπί, που είναι ο παίκτης που έχει κατ’ εξοχήν αυτόν τον ρόλο, ο 59χρονος τεχνικός ζήτησε από τους υπόλοιπους αρχηγούς να κάνουν step up και να βοηθήσουν, ώστε να αλλάξει η ψυχολογία. Η κίνηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να μαζέψει όλη την ομάδα στο κέντρο του γηπέδου, μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά από αυτό το παιχνίδι ο Μίτσελ γέμισε εγκώμια τον Εμβιλά.

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΑΝΓΚ

Τα ίδια λόγια, κυρίως σε ό,τι να κάνει με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, χρησιμοποιεί και για ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που θεωρεί κομβικό για την ανατροπή στο πρωτάθλημα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ινμπόμ-Χουάνγκ. Για τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να εξελιχθεί στον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή του ποδοσφαιρικού του πλάνου. Καθώς κανείς άλλος παίκτης του ρόστερ δεν μπορεί να παίξει με τον δικό του τρόπο τη θέση «8», αλλά και το «6», σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αρκεί να μείνει υγιής.

Ο Χουάνγκ έχει δείξει ότι όταν παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, με πίεση, πολύ τρέξιμο και υψηλή ένταση, δυσκολεύεται να παίξει στο ίδιο επίπεδο σε 2-3 ημέρες. Και για αυτόν τον λόγο ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αποφόρτισης και προστασίας του. Με σκοπό να τον έχουν υγιή, ξεκούραστο και φρέσκο. Κάτι που εφόσον συμβεί, αυτομάτως προσφέρει στον Ολυμπιακό την πολυτέλεια να έχει στον αγωνιστικό χώρο έναν ποδοσφαιριστή της κατηγορίας «κάνω τη διαφορά». Σε έναν χώρο κομβικό.

ΔΙΔΥΜΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Μίτσελ δεν κρύβει την άποψή του πως το δίδυμο Εμβιλά – Χουάνγκ μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο κομμάτι αυτού που σχεδιάζει για να χτίσει σερί νικών ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται περίτρανα. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Καραμπάγκ δεν θα επιλέξει κάποιον εκ των δύο για το αρχικό σχήμα. Καθώς έρχεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Γάλλος να μην έχει ευπάθειες, αλλά παίζει ασταμάτητα. Για την ακρίβεια, είναι 3ος σε συνολικό χρόνο συμμετοχής, έχοντας 1.177 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του στις 15 φετινές συμμετοχές του. Μάλιστα, υπολείπεται μόνο του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ (1.364 σε 16 ματς) και του Τόμας Βατσλίκ (1.230’ σε 13 ματς)! Και ο Μίτσελ δεν μπορεί να σκεφτεί αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να χάσει, είτε τον Εμβιλά είτε τον Χουάνγκ. Τους θέλει μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Και για αυτό προσέχει για να έχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ