Super League: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διαφέρουν, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν έγιναν… σοφότεροι

Super League: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διαφέρουν, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν έγιναν… σοφότεροι

Χωράει τρίτη καρέκλα στη Super League μάχη της κορυφής; Ο Χουάνγκ είπε «ναι» πριν από μια εβδομάδα. Αύριο;

Κάποτε ήταν λόγος για μια ολόκληρη συζήτηση και μάλιστα και μια για από τις πολλές κλασικές (και άσκοπες) «κοκορομαχίες» των ομάδων του πρωταθλητισμού στη Super League. Τι συνιστά «προνόμιο» και τι «όχι» στο πρόγραμμα της εκάστοτε αγωνιστικής. Να παίζεις «πριν» από τους άλλους δίχως να ξέρεις τα αποτελέσματα τους ή μήπως να αγωνίζεσαι «μετά» έχοντας μια εικόνα.

Φυσικά πρόκειται για μια κουβέντα δίχως νόημα. Και το παράδειγμα είναι μπροστά μας. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μια βραδιά που και οι δύο γνωρίζουν προκαταβολικά ότι ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί του, η ΑΕΚ βρήκε έναν τρόπο να επικρατήσει του Ατρομήτου αλλά και ότι ομάδες σαν τον Βόλο και τον Άρη που αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη 5αδα του πίνακα έκαναν τη δουλειά από το Σάββατο: Με το ίδιο σκορ (2-1) και τον ίδιο τρόπο (ανατροπή).

Διαβάστε επίσης: Γιατί έμειναν εκτός με τον ΠΑΟΚ, Μαρσέλο και Άβιλα

Αλλάζει τίποτα για το αυριανό ζευγάρι; Προφανώς όχι. Θα είχαν ίσως μια καλύτερη ψυχολογική αφετηρία αν κάποιοι άλλοι είχαν στραβοπατήσει. Θα είχαν όμως ανάγκη για τον ίδιο τερματισμό. Το τρίποντο. Ισχύει και για τον Ολυμπιακό που είναι πλέον στο -10 από τον αιώνιο αντίπαλο του. Ισχύει και για τον ΠΑΟΚ που είναι στο -12 από την κορυφή κουβαλώντας διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μπορεί στον Δικέφαλο να μην το λένε ανοιχτά, αλλά άλλο αποτέλεσμα δεν τους κάνει. Βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Μεταξύ μας; Θα πρέπει και οι δυο να είναι υποψιασμένοι πως όσα ίσχυαν την περασμένη τετραετία δεν είναι πλέον στα Super League δεδομένα. Ειδικά φέτος ο Παναθηναϊκός αλλά και η ΑΕΚ δεν θα χάσουν πολλούς βαθμούς είτε αγωνίζονται Σάββατο, είτε Δευτέρα. Με ένα ματς την εβδομάδα στο καλεντάρι τους και με τα εφόδια που κουβαλούν στο σακούλι τους η διαδρομή τους μοιάζει προδιαγεγραμμένη. Έχουν πιάσει θέση στο τραπέζι του πρωταθλητισμού.

Ο Παναθηναϊκός έχει παθητικό 2 γκολ σε 8 αγωνιστικές. Ο Μπρινιόλι απόψε στη Λαμία σχεδόν δεν ακούμπησε τη μπάλα. Τέσσερις τελικές οι γηπεδούχοι, όσες και ο Αστέρας την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο. Όταν δεν δέχεσαι τελικές, δεν νιώθεις απειλή. Και όταν δεν νιώθεις απειλή έχεις κάνει τη μισή δουλειά. Την άλλη μισή την έκανε απόψε ο Παλάσιος. Την περασμένη Κυριακή την έκανε το VAR με εκείνο το πέναλτι στο 76΄ υπέρ του Αϊτόρ κλπ.

Με την ευκαιρία: Προσπάθησαν αρκετοί μέσα στην εβδομάδα να πείσουν πως τη «βούλα» την έδειξε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και όχι ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ήταν στο καμαράκι του video. Αποκλείεται να κάνουν το ίδιο και αυτή την εβδομάδα καθώς ο «κορυφαίος» ήταν στο… χορτάρι της Νέας Φιλαδέλφειας και δεν μπορεί κανείς να του κλέψει τον τίτλο του πρωταγωνιστή. Έδωσε σωστά το πέναλτι υπέρ του Μάνταλου στο 90΄+4΄. Δεν έδωσε όμως το πέναλτι που έκανε ο Μάνταλος στο 90΄+8’ και προφανώς δεν μάθαμε ποτέ αν ο Ατρόμητος σε ένα απόγευμα-ραψωδία του Ανδρέα Γιαννιώτη μπορούσε να φύγει με κάτι παραπάνω από τις εντυπώσεις από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ έχει εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό στιλ από τον Παναθηναϊκό. Φτιάχνει πολλές ευκαιρίες (127 σε 8 αγωνιστικές σα να λέμε, σχεδόν 16 ανά παιχνίδι), αλλά δεν σκοράρει με την ίδια άνεση (15 σε 127 σημαίνει ένα γκολ κάθε 8,5 τελικές). Και την ίδια στιγμή τα «ρίσκα» που παίρνει στον αγωνιστικό χώρο δίνουν τελικές και στον αντίπαλο –σε κόντρα μπάλα-. Έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ (τα δύο μάλιστα με πέναλτι από τον Παναθηναϊκό) αλλά σε μια κατάσταση που ως τώρα μαρτυρά 7 τελικές του αντιπάλους ανά παιχνίδι (56). Ακριβώς τόσες είχε σήμερα ο Ατρόμητος και μάλιστα δυο-τρεις κλασικές ευκαιρίες. Αλλά δεν…

Αν χωράει τρίτη καρέκλα στο τραπέζι του πρωταθλητισμού; Την περασμένη εβδομάδα την κράτησε «ανοιχτή» ο Χουάνγκ οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ». Κάτι αντίστοιχο θα ψάξει και αύριο η ομάδα του Μίτσελ σε ένα ματς που το χαμηλό προφίλ (και τα προβλήματα) του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να ξεγελά κανέναν. Ο Ισπανός ανακοίνωσε πριν από λίγο μια αποστολή με μόλις δύο μπακ (ένα για κάθε πλευρά) και λογικά μπαλαντέρ τον Ρέτσο –και για τα δύο άκρα- που έχει να αγωνιστεί εδώ και έναν μήνα. Δεν έχει προβλήματα μόνο ο Δικέφαλος. Απλά είναι τόσο μεγάλο το ρόστερ των πρωταθλητών που ξεγελά το μάτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ