Οι κώδικες παιχνιδιού του Γιοβάνοβιτς δεν «έσπασαν» ούτε στη Λαμία…

Οι κώδικες παιχνιδιού του Γιοβάνοβιτς δεν «έσπασαν» ούτε στη Λαμία…

Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού είναι απόδειξη εκμάθησης των όσων διδάσκει στους παίκτες ο προπονητής τους…

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός από τη Λαμία. Το μεγάλο πρόβλημα δεν του το δημιούργησε η ποιότητα και η αγωνιστικότητα των γηπεδούχων αλλά οι παίκτες του που αναγκάστηκαν ο ένας μετά τον άλλο να αποχωρούν λαβωμένοι από το γήπεδο.

Το σκηνικό δεν είναι από τα συνηθισμένα. Ο Γιοβάνοβιτς το αντιμετώπισε με τη γνωστή του στωικότητα σε αντίθεση με την διοίκηση του Παναθηναϊκού που έκανε οργισμένη διαρροή για την διαιτησία του Φωτιά. Ο… άρχοντας της αναμέτρησης είναι γεγονός ότι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι αλλά επί της ουσίας ελέγχεται για την κόκκινη κάρτας που δεν έδειξε στο μαρκάρισμα με λαβή καράτε πάνω στον Τσέριν από τον Τσανδάρη.

Διαβάστε επίσης: Ποιο ρεκόρ ισοφάρισε, ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Παναθηναϊκός (vids)

Οι πράσινοι για ένα ημίχρονο, το πρώτο, πρόλαβαν να ξεδιπλώσουν στο χορτάρι τα στοιχεία που τους έχουν κάνει φέτος να είναι πρώτοι και αήττητοι. Συνδυαστικό ποδόσφαιρο, υπομονή στην εκδήλωση των επιθέσεων και αλληλοκαλύψεις.

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Για ένα ακόμα παιχνίδι, το τέρμα του Μπρινιόλι έμεινε απαραβίαστο. Ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο και μια σέντρα στο τέλος του παιχνιδιού είναι όλη κι όλη η επιθετική παρουσία της Λαμίας. Οι επιθέσεις των γηπεδούχων σταματούσαν πριν καν εκδηλωθούν. Και μη νομίσετε ότι αυτό ήταν φροντίδα της αμυντικής τετράδας και μόνο. Η περισσότερη δουλειά γινόταν στη μεσαία γραμμή εκεί που δέσποζε σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Ο Ισπανός κάνει σημαντική δουλειά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Έχει σωστές τοποθετήσεις, κατευθύνει τους συμπαίκτες του και περνάει σωστά την μπάλα στην επίθεση. Ο Γιοβάνοβιτς βρίσκει λύσεις για κάθε παίκτη που μπαίνει στο απουσιολόγιο. Έχω την αίσθηση ότι το πλέον δυσαναπλήρωτο κενό θα είναι του Ρούμπεν Πέρεθ.

Αν ξαναφέρουμε στη μνήμη μας το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού θα διαπιστώσουμε ότι οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, ξεκινώντας από τον Μπρινιόλι αλλάζουν οχτώ φορές την μπάλα πριν ο Παλάσιος την τσιμπήσει έξοχα για να την στείλει στα δίχτυα. Μια εξαιρετικά δομημένη επίθεση της οποίας κομβικός παίκτης είναι ο νεαρός φορ Φώτης Ιωαννίδης. Η δική του πάσα με την πλάτη στο τέρμα της Λαμίας είναι που δίνει τη δυνατότητα στον Μπερνάρ να βγάλει την ασίστ στον σκόρερ.

Εδώ δεν πρόκειται απλά για μια καλή ενέργεια από τον σέντερ φορ του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για απόδειξη της εκμάθησης όσων διδάσκει ο προπονητής. Οι πράσινοι είναι ομάδα του προπονητή τους. Μέσα από την συλλογική δουλειά αναδεικνύονται και τα όποια χαρίσματα των παικτών. Ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να έχει σοβαρά προβλήματα στο πρωτάθλημα όταν οι άλλοι προπονητές βρουν τον τρόπο να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο παιχνιδιού του Γιοβάνοβιτς. Και προφανώς θα πρέπει να βρουν κάτι παραπάνω από το να πιέζουν τον Ρούμπεν Πέρεθ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ