Άρης: Αδίκησε την προσπάθεια του

Άρης: Αδίκησε την προσπάθεια του

Ο Άρης πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης στη φάση του γκολ του Σποράρ, σε ένα παιχνίδι που η παρουσία του Ετέμπο του έδωσε αυτό που του έλειπε στα προηγούμενα.

Πικρή γεύση από μια ήττα στις καθυστερήσεις στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι που απομένει στον Άρη από τη χθεσινή (23/10) εκτός έδρας αναμέτρηση στη Λεωφόρο. Σε ένα παιχνίδι που κατάφερε -με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο- να εξουδετερώσει το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού.

«Μπλόκαρε» την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων και τους οδήγησε σε ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού, στην προσπάθεια τους να απειλήσουν την εστία του Κουέστα. Είναι πολύ κρίμα για τον Άρη, που η προσπάθεια του αυτή δεν έφερε βαθμολογικά οφέλη, καθώς πλήρωσε για ακόμα μια φορά τις παθογένειες του στην ανασταλτική λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Γιατί ο Σαμασέκου «απελευθερώνει» τον Μίτσελ…

Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να το εξηγήσει κανείς, πως σε μια φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα, βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή του περιοχή, ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Εκτός από την αδράνεια στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, που είχε ως αποτέλεσμα το γκολ του Σποράρ, οι κιτρίνομαυροι πλήρωσαν και την έλλειψη «καθαρού» μυαλού στις δικές τους καλές στιγμές στο παιχνίδι. Για παράδειγμα μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ο Ιτούρμπε κλέβει την μπάλα και αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ζερβίνιο, επιχείρησε να στείλει αυτός τη μπάλα στα δίχτυα.

Αν θέλει, βέβαια, να σταθεί κανείς σε κάτι θετικό – αν και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη μετά από ήττα -, αυτό θα ήταν σίγουρα η παρουσία του Ετέμπο. Ο Νιγηριανός χαφ, που ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος, έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του. Είναι από τους παίκτες που μπαίνουν στην ενδεκάδα και δίνουν το κάτι παραπάνω.

Δεν είναι μόνο η δική του εξαιρετική απόδοση, αλλά και το ότι κάνει να φαίνονται καλύτεροι αυτοί που αγωνίζονται δίπλα του. Δείχνει να έχει μπει για τα καλά στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Πάρντιου, ενώ δίνει συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του.

O Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί περισσότερο στο ντέρμπι της Λεωφόρου, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Οι κιτρίνομαυροι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και αυτό καθιστά απαγορευτική κάθε απώλεια κόντρα στην ομάδα της Κρήτης. Για να σωθεί η χρόνια, μετά τα λάθη που έγιναν, θα πρέπει η ομάδα να αποκτήσει την απαραίτητη σταθερότητα. Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΟΦΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ