Αϊτόρ: Μια απώλεια που του αλλοιώνει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Αϊτόρ: Μια απώλεια που του αλλοιώνει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Μόνο με συλλογική δουλειά και την επινοητικοτητα του Γιοβάνοβιτς μπορεί να καλυφθούν τα γκολ και οι ασίστ του άτυχου Αϊτόρ.

Νίκη σπουδαία αλλά πύρρειος. Σε αυτή τη φάση κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποια θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού χωρίς τον Αϊτόρ. Ο σπουδαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής ήταν αναμφίβολα ο πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θα τον στερηθεί κατά πάσα πιθανότητα για όλο το πρωτάθλημα. Η νίκη επί του Αρη ήρθε να αποδείξει ότι οι πράσινοι με τη βοήθεια του κόσμου τους μπορούν να κάμψουν την αντίσταση κάθε αντίπαλου τους στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ακόμα κι αν κατά τη διάρκεια του ματς υπάρχουν αστάθμητοι και δυσμενείς παράγοντες.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε να ξεκινήσει το ματς χωρίς τον Σποραρ και τον Αϊτόρ οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του να παρουσιάσει σημαντικές αρρυθμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ταυτόχρονα να ρίξει τα ποσοστά της σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης: Ο Λιβάι δε σταματά να… δικαιώνει τον Αλμέιδα

Χωρίς τους δύο παίκτες ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μάλλον μέτριο για τα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό του. Αυτός αλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Γιοβάνοβιτς αναθεώρησε την τακτική του και πέρασε στο ματς πρώτα των Σποραρ και στη συνέχεια τον άτυχο Ισπανό. Ο πρώτος μάλιστα του ήταν απολύτως απαραίτητος για να φτάσει τελικά στη νίκη με την εύστοχη κεφάλια του. Οι πράσινοι πήραν ηλεκτρισμό από την εξέδρα και μπόρεσαν κλείνοντας τον Άρη τα καρέ του να φτάσουν τελικά στη νίκη εκμεταλλευόμενοι μία… παιδική αντίδραση αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Το εννιά στα εννιά είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμο. Πολύ περισσότερο για τον Παναθηναϊκό που έρχεται από μία μακρά περίοδο αγωνιστικής ταλαιπωρίας στη διάρκεια της οποίας από πολύ νωρίς έμεινε εκτός διεκδίκησης τίτλου. Τώρα πηγαίνει από νίκη σε νίκη βασισμένος στην πολύ καλή ανασταλτική ανασταλτική λειτουργία του που του δίνει τη δυνατότητα να παίρνει παιχνίδια σημειώνοντας μόλις ένα γκολ. Η απουσία του Αϊτόρ αφήνει ένα σημαντικό κενό στην επίθεση της ομάδας. Της αφαιρεί τον πρώτο παίκτη σε ασίστ και τον πρώτο σκόρερ της, μειώνει την ταχύτητα ειδικά στους ανοιχτούς χώρους.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι επινοητικος προπονητής. Ειναι σίγουρο ότι θα θα ψάξει να βρει κι άλλους τρόπους ώστε να βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά. Ο Βερμπιτς με τη συνολική του παρουσία στο ματς με τον Άρη έδειξε ότι θα είναι αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του Αϊτόρ. Ωστόσο μιλάμε για ένα μικρό ρόστερ στο οποίο η κάθε απώλεια είναι σημαντική ακόμα και αυτή του Τρουιγιε. Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει εδώ που έφτασε πήδηξε πολλά παλούκια και διαμόρφωσε μία ψυχολογία νικητή. Πάνω σε αυτή θα στηριχθεί ο προπονητής του ώστε να ξεπεράσει μία απώλεια που απειλεί να αλλοιώσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας. Η δουλειά δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι κυπελλούχοι είναι πρώτοι και με διαφορά, πηγαίνουν τρένο αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ